Vergroot mijn studiesucces met Studiamigu!

Wil je een kwetsbare groep studenten helpen om  meer studiesucces te behalen en het beste uit zichzelf te halen? Doneer aan het studentenbegeleidingsproject Studiamigu!

Jaarlijks immigreren meer dan 800 Caribisch-Nederlandse studenten naar Nederland om te studeren. Deze studenten lopen vaak studievertraging op of vallen volledig uit omdat ze moeite hebben met de Nederlandse taal waardoor hun zelfvertrouwen een deuk oploopt. Hun ouders, vrienden en bekenden zijn ver weg om hen goed te kunnen ondersteunen. Kortom, ze staan er vrijwel alleen voor.

Met Studiamigu krijgen deze studenten vanuit Levende Talen Papiaments een ervaren “studiemaatje” dat hen taalondersteuning en vakinhoudelijke begeleiding geeft. Naast het contact met deze ervaringsdeskundigen, zoals voormalige studenten afkomstig van de ABC-eilanden, komen de studenten ook in contact met medestudenten en leren ze elkaar te steunen en te enthousiasmeren. Ze ontvangen verschillende trainingen en cursussen van professionals met het doel hen te helpen hun draai te vinden in hun nieuwe omgeving, hun weerbaarheid te vergroten en hen te helpen hun doelen voor het oog te blijven houden. Allemaal met het doel om hun studiesucces in Nederland te vergroten.

Met uw bijdrage kan Levende Talen Papiaments Studiamigu uitbreiden en zo veel mogelijk studenten helpen. Wij geloven erin dat iedereen een gelijke kans verdient.

Zet de stap en geef een donatie!

Voor meer informatie over Studiamigu en een beeld van de ervaringen van de studenten die deelgenomen hebben aan de pilot, zie  https://papiaments.levendetalen.nl/studiamigu/

Organizer

Levende Talen Papiaments
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.