Veemarkt2020 kostenneutrale energietransitie

Bent u ook zo'n klimaattijger en kan de energietransitie u niet snel genoeg gaan? Of bent u vooral benieuwd wat het u op zou kunnen leveren en zit u pragmatisch in de wedstrijd? Wilt u liever de handen uit de mouwen steken voor een leukere buurt? DOE dan mee! Wij gaan er nu wat aan doen!

In de wijk Veemarkt in Utrecht is een uniek experiment gestart om de hele wijk in 2020 energieneutraal, maar bovenal groener en leefbaarder te maken. Een wijk met maximaal woongeluk.

De afgelopen maanden is er een actieve groep bewoners bezig geweest om honderden ideeën rond thema’s als vergroening, infrastructuur, gezondheid, cultuur en ontmoeting uit te werken. Samen werken we op een groene en kostenneutrale manier om de wijk te transformeren naar een energie neutrale en optimaal leefbare wijk die klaar is voor de toekomst.

Dat gebeurt op zo’n manier dat JOUW wijk de volgende kan zijn. Volg ons en steun ons initiatief met je bijdrage. Dan zit je op de eerste rang bij de landelijke verspreiding van deze ideeën. Je ontvangt bovendien een gaaf t-shirt. Daarmee laat je zien dat je Veemarkt2020 steunt en onze overtuiging deelt dat bewoners zelf hun wijk aangenamer, groener, duurzamer en goedkoper kunnen maken. Samen kunnen we dit laten slagen… Veemarkt2020 daagt bewoners en gemeente uit om mee te doen, want ‘kan niet bestaat niet’.

 

Wat je krijgt

Voor € 50 en meer ontvang je dit te gekke ´kan niet bestaat niet´ t-shirt in jouw maat en favoriete kleur. Als de crowdfunding afgesloten is, krijg je dat zo snel mogelijk thuis gestuurd. Klik hier voor de keuzes en geeft jouw maat en favoriete kleur door via gofundme of aan [email redacted].

Maar veel belangrijker nog: je bijdrage is een belangrijk signaal en helpt mee aan een leefomgeving met maximaal woongeluk en aan een wereld die beter in balans is. Iets dat klein begint, kan namelijk heel groot worden. Steun dit goede doel.

 

Wat gebeurt er met je geld

Het geld van de crowdfunding campagne is voor de opstart van het veemarkt2020 plan. Het wordt 100%  besteed aan de eerste serie kleinere wijkprojecten gericht op spelen, ontmoeten, delen, gezondheid, cultuur, circulaire oplossingen, veiligheid en vergroening. Bovendien zal het bedrag vermeerderd worden met aanvullende fondsen en subsidies. 

Je geld wordt goed en transparant besteed en ondergebracht in een stichting veemarkt2020. Je kunt het verhaal van Veemarkt2020 volgen via Facebook en via blogs op www.veemarkt2020.nl Op die site vind je ook meer informatie over de achtergronden, doelen, werkwijze en mensen van Veemarkt2020. En we zorgen ervoor dat je regelmatig van ons hoort in de plaatselijke en landelijke media!

Als je geen creditcard? Geen probleem! Stuur dan even een mailtje met je telefoonnummer naar [email redacted]. Dan krijg je een tikkie en wordt het bedrag na betaling bij de crowdfunding gestort. 

Organizer

Michiel Zweers
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.