Main fundraiser photo

TKRAMREPUS moet sluiten, maar met jouw hulp niet!

Donation protected
IBAN: NL43 BUNQ 2073 1140 40
Ten name van: Stichting KnappeKoppen Vrijwillig
In september moet De Omgekeerde Supermarkt dicht. Of toch niet?

Amsterdam - Al twee jaar lang helpt De Omgekeerde Supermarkt, TKRAMREPUS, 300 gezinnen wekelijks met gratis boodschappen. Wat begon als een pop-up actie is inmiddels een vaste waarde geworden in de Czaar Peterstraat. Helaas dreigt de authentieke supermarkt nu te verdwijnen, maar met jouw hulp niet!

Missie TKRAMREPUS
Stijgende energieprijzen, inflatie en internationale conflicten zorgen ervoor dat armoede in Nederland steeds verder toeneemt. Vanuit dit probleem is TKRAMREPUS ontstaan: een omgekeerde supermarkt, waar je geen spullen koopt, maar naartoe brengt, en waar hulpbehoevenden één keer per week gratis boodschappen kunnen doen.
Vanuit dit basisconcept werkt TKRAMREPUS aan armoede verzachting, maar probeert ook haar klanten actief te begeleiden en te verwijzen om uit armoede te geraken.
Wat als er vanuit deze pilaren meerdere TKRAMREPUS-winkels in verschillende steden ontstaan? Dan komen we steeds dichter bij ons eveneens omgekeerde doel: zo min mogelijk klanten én geen armoede meer in Nederland.
Om deze droom werkelijkheid te maken, is de winkel in Amsterdam essentieel. We willen de impact die we tot nu toe hebben gemaakt voortzetten. We helpen niet alleen wekelijks 300 gezinnen aan basisbehoeften, we waarderen ook elke hulp die we kunnen krijgen, van het doneren van je overschot aan boodschappen tot het inzetten als vrijwilliger in en rond de winkel. Samen strijden we tegen armoede, samen zijn we duurzaam.

Een sociaal initiatief zonder CEO & businessmodel
De afgelopen jaren waren wij bezig met de verhuur van de vergaderruimte en de verkoop van Moyee koffie. Helaas bleken deze verdienmodellen onvoldoende om volledig zelfvoorzienend te worden, mede doordat de supermarkt volledig op tijdelijke vrijwilligers draait. Daarom hebben we een vaste kracht nodig, een Omgekeerde Supermarkt Manager, om de Omgekeerde Supermarkt te runnen en zo de zelfredzaamheid, verbinding met de gemeenschap en duurzaamheid te verbeteren.
Het benodigde crowdfunding bedrag is gebaseerd op de vaste lasten van een jaar en het salaris van een manager. De grootste vaste kosten zijn die van de supermarkt: huur, gas, water, licht, internet. Dat lijkt misschien niet veel, maar met dat bedrag, €1500 per maand, kunnen we veel meer gezinnen helpen
We zien ook dat donaties niet consistent zijn; ze pieken rond kerst en nemen sterk af de rest van het jaar. We hopen bewustwording te creëren en dit te verbeteren.


Hoe kan TKRAMREPUS blijven bestaan?
Na twee jaar dit concept te hebben uitgevoerd, staan we nu op een kruispunt. Hoe ziet de toekomst van TKRAMREPUS eruit? In september moeten we de deuren van de winkel bij Czaar Peterstraat sluiten. Maar we gaan er natuurlijk alles aan doen om de deuren open te houden. Hiervoor hebben we helder wat we nodig hebben: 1) de vaste kosten voor minimaal een jaar gedekt, 2) salaris voor minimaal een jaar voor een TKRAMREPUS Manager , 3) Indien opties 1 en 2 niet haalbaar zijn, doen we een beroep op andere helden die ons hele concept willen overnemen. Als dit niet te behalen is, moeten we de deuren van TKRAMREPUS sluiten.
De financiële stabiliteit is essentieel voor het voortbestaan van onze diensten. Een grote kostenpost is de huur van ons pand aan de Czaar Peterstraat, dat dient als centraal punt voor onze activiteiten en als ontmoetingsplek voor de gemeenschap. Daarnaast hebben we maandelijkse uitgaven voor nutsvoorzieningen zoals gas, water, licht en internet, die cruciaal zijn om de winkel operationeel en toegankelijk te houden. Verder zijn er kosten verbonden aan verzekeringen en het onderhoud van het pand om een veilige en functionele omgeving te garanderen.
Een bijzonder belangrijke financiële overweging is het salaris van de supermarktmanager, wiens aanstelling cruciaal is om onze langetermijndoelen van zelfredzaamheid en gemeenschap verbinding te bereiken. Het waarborgen van deze positie is essentieel om kwalitatief leiderschap te bieden dat niet alleen de dagelijkse operaties beheert, maar ook strategisch bijdraagt aan de duurzaamheid van onze supermarkt.
Met de crowdfunding campagne kunnen we de deuren van de winkel aan de Czaar Peterstraat minimaal een jaar openhouden en een fulltime manager aannemen die zich kan richten op onze doelen. Met elke donatie kunnen we ons doel van €40.000 bereiken. Bij TKRAMREPUS draait het erom dat je geeft in plaats van neemt. Help jij een handje mee?


IBAN: NL 43 BUNQ 2073 1140 40
Ten name van: Stichting KnappeKoppen Vrijwillig
Donate

Donations 

 • A. van Veen
  • €90 
  • 12 d
 • JC van der WOude
  • €50 
  • 12 d
 • Hanneke van der Baan
  • €100 
  • 14 d
 • Peter van der Baan
  • €100 
  • 14 d
 • Anonymous
  • €100 
  • 17 d
Donate

Organizer

Hidde Verheul
Organizer
Amsterdam

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee