10millió Fa Mozgalom

Ezt az oldalt egy kedves ismerősöm, Bojar Andras Ivan csodálatos kezdeményezésének támogatására hoztuk létre.  Reményeink szerint közös erővel - Magyarországon innen és túl  - összegyűlik annyi adomány, amivel zöldbe boríthatjuk gyönyörű országunkat Egymásnak, a Gyermekeinknek, a Földnek.

10 millió fa Facebook 

10MILLIÓ  FÁT MAGYARORSZÁGRA!


Kedves Barátaink!
Sokan azt mondják, az emberiség történetének legnagyobb tehertételét éli. Kevesen vitatják ma már, hogy ebbe a helyzetbe mi emberek sodortuk magunkat. És mi leszünk azok, akik korrigáljuk közös sorsunk rossz felé térült irányát. Mától elindul a 10 millió Fa, ami természetesen nem pusztán egy közösségi oldal, de akciók és együttműködések sorozata. Újfajta együttműködéseké, amelyek alapgondolata abból a felismerésből származik, hogy ha a Föld élete drámai módon változik, akkor nekünk embereknek is ehhez igazodó módon, változnunk kell. Gondolatainkban, tetteinkben egyaránt. Elsődleges célunk a lehető legrövidebb időn belül tízmillió fa telepítése Magyarországon. Minden itt élő ember ültessen vagy kapjon egy új fát. Kapjon esélyt az éltető levegőre, az oxigénre, a szén-dioxid mérséklésére. Ezen túlmutató célunk pedig közösen gondolkozni azon, hogy milyen új egészségesebb, okosabb, a Föld természetéhez s talán az ember eredendő természetéhez is jobban igazodó életet szeretnénk hosszútávon kialakítani magunknak.
Csodálatos dolog, ami az elmúlt 72 órában történt, ismeretlenek sokasága talált közös célt a 10 millió Fa elültetésének szándékában. Nagyon sok sikert kívánok minden résztvevőnek, mindannyiunknak, magunknak. Ez az összefogás egy picit más, több mint a szokásos: tétje a fajunk túlélése, gyermekeink, unokáink életlehetőségeinek megőrzése. Ültessünk!
(p.s.: Egy technikai szempont: ötletekkel, felajánlásokkal, együttműködési kezdeményeésekkel, kérdésekkel ezen az emailcímen vagyunk elérhetők: [email redacted])

ELOZMENYEK:
Kedves Barátaim. Hetek óta dolgozik bennen egy elhatározás, de nem vagyok a terület hozzáértője, sem szakértője. Ezért most segítséget kérek, - nem annyira magamnak, mint nekünk mindannyiunknak, akik Magyarországon élünk. És szívesen vennénk, ha a leszármazottaink is élhetnének. Szeretnék elültetni 10.000.000, azaz tízmillió fát! Most ősszel elkezdve és ültetési szezononként haladva minél hamarabb. Minden hazánkfiának egyet. Nem teljesen nyers az elképzelésem, sokmindent ennek kapcsán már átgondoltam, vagy barátaimmal közösen (akiknek köszönöm a segítségüket) átgondoltunk, de nyilvánvaló, hogy egy ekkora projekt, kivált civilként kezdeményezve, nagyon sokféle tudást, képességet kíván. Legfeljebb kezdeményezője, kezdeti szervezője tudhatok lenni egy ilyen programnak. 2010-ben, a Zöld Budapest, sétáló és bringaváros koncepciómban már szerepelt az 1millió fa követelménye Budapestre. Ha akkor erre lett volna füle bárkinek, ma Budapest 2-3 fokkal hűvösebb lenne. Mostanra viszont beállt a krízis. Azonnal kell lépni, tenni, ültetni, szemléletet és életformát váltani. Ehhez keresek társakat: erdészt, programozót, grafikust, ügyvédet, közgazdászt, nagy tapasztalatú szervezőt, projekt managert, logisztikust, nem tagadom: pénzt, pénzt és pénzt facsemetékre, földvásárlásra, műveleti költségekre, kommunikációra. Keresek bankot is, amely a program mögé állna. Tehát fundraizert is, meg médiapartnereket, akik a közös érdeket felismerve ingyen juttatják el az üzenetet az emberekhez. Szeretnék bevonni stakeholdereket és celebeket, akik a maguk társadalmi csoportja, köre, rétege számára tudják képviselni a tervet, a célokat és a konkrét tennivalók üzenetét. Akit érdekel, magára ismer a szerepkörök valamelyikében, tehetetlenséget érez a fokozódó klíma és biodiverzitáskrízis miatt és cselekedni szeretne, keressen privátban. Elég az amúgy fontos petíciókból, valódi tettekre van szükség! Óvjuk meg együtt gyönyörű és törékeny világunkat! Megosztani ér, sőt: köszönöm

Bojar Andras Ivan
 • Ágnes Szilágyi 
  • £5 
  • 13 mos
 • Andrea Kárpáti  
  • £40 
  • 17 mos
 • Tamás Bácsatyai 
  • £7 
  • 25 mos
 • Szabolcs Mate  
  • £30 
  • 28 mos
 • Anonymous 
  • £20 
  • 28 mos
See all

Organizer

Monika Weddell 
Organizer
Shoreham-by-Sea, South East England, United Kingdom
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more