Steun de Inspired Individuals!

Happietaria is een concept van de christelijke organisatie Tear. Happietaria is een pop-up restaurant dat op vrijwillige basis wordt opgezet en gerund door studenten. De studenten houden zich onder andere bezig met het zoeken van een pand, het benaderen van sponsoren, het opstellen van het menu en het regelen van vrijwilligers die helpen tijdens de draaiperiode. De hele opbrengst van het restaurant gaat elk jaar naar een goed doel. Happietaria is een succes in meerdere studentensteden, waaronder Groningen, Leiden, Utrecht en Rotterdam.

Dit jaar zet Happietaria Rotterdam zich in voor een project van Tearfund, genaamd ‘Inspired Individuals’. Dit is een driejarig leiderschaps-trainingsprogramma voor 13 individuals. Het zijn mensen met een bijzondere missie, die de potentie hebben om verandering te brengen op plekken waar dit het meest nodig is. Het programma identificeert en ondersteunt de ontwikkeling van deze sociale ondernemers en verbindt ze aan elkaar. Daarnaast worden ze ook nog op andere manieren ondersteund. Zo krijgen ze persoonlijke coaching en trainingen op het gebied van leiderschap, marketing en financiering. Ze krijgen toegang tot een internationaal netwerk van personen en organisaties met dezelfde doeleinden. Ook krijgen ze financiële ondersteuning voor investering in hun onderneming en/of training en onderwijs. Het kost ongeveer €17.000 per jaar om het Inspired Individuals programma voor één persoon te bekostigen.

Twee van deze individuals zijn Leeneh en Rose. Zij hebben beide een organisatie opgericht in Liberia die zich focussen op slachtoffers van seksueel en gendergerelateerd geweld. Liberia behoort tot de armste landen ter wereld en kent een geschiedenis vol onrust. Door de burgeroorlog van 1989 tot 2003 is het land zwaar onderontwikkeld. Tijdens die oorlog heeft een grote meerderheid van de Liberiaanse vrouwen (61-77%) te maken gekregen met seksueel geweld. Het doel wat Leeneh en Rose voor ogen hebben is dat vrouwen zich waardevol voelen en de ruimte krijgen om van betekenis te zijn voor de samenleving.

Organizer and beneficiary

Kirsten van Vliet
Organizer
Centrum, NL
Martin Herlaar
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.