Main fundraiser photo

Red peuterspeelzaal Pippeloentje

Donation protected
Beste lezer,

Zoals u in de media reeds heeft vernomen, verkeerd peuterspeelzaal Pippeloentje in zwaar weer.

Peuterspeelzaal Pippeloentje is 47 jaar geleden opgericht om peuters van 2 en 3 jaar te laten spelen met leeftijdgenootjes en voor te bereiden op de basisschool. Dit heeft jaren perfect gewerkt. Pippeloentje is in Loenen een begrip en iedereen in Loenen is er mee opgegroeid. De peuterspeelzaal waar plezier en spelen boven aan staat. Hier kan een kind nog spelen en heerlijk knutselen en lekker kind zijn. Geen prestatiedrang en gewoon heerlijk genieten..

Altijd ging het goed met Pippeloentje, want Pippeloentje is een begrip in Loenen. Echter de overheid heeft 3 jaar geleden besloten dat peuterspeelzalen niet echt meer nodig zijn en kinderopvang de toekomst is. Daar hebben ze ook het beleid op aangepast. Peuterspeelzalen werden gelijk getrokken met de kinderopvang en dat betekent veel extra eisen en extra kosten. Daarnaast zitten we in Loenen en omgeving in een dip qua aantallen peuters. Dit heeft er voor gezorgd, dat de peuterspeelzaal in financieel zwaar weer is terecht gekomen. En Pippeloentje wordt in haar voortbestaan bedreigd.

We zien dat de komende jaren het aantal peuters in Loenen weer toeneemt en in overleg met de ouders worden de tarieven per 1 januari verhoogd. Het is eigenlijk te gek voor woorden, dat wat eerder voor 65 euro per maand kon, nu 180 Euro moet gaan kosten. Maar door de toeslag van de overheid betalen de meeste ouders in verhouding minder dan voorheen. Hierdoor zijn we er van overtuigd dat we in de toekomst bestaansrecht hebben, echter hiermee zijn we op de korte termijn niet gered.

De leidsters hebben aangeboden om een periode voor half salaris te werken en als wij ook weer een buffer kunnen opbouwen, zijn wij er als bestuur van overtuigd dat we het gaan redden. Het probleem is nu, dat de spaarrekening bijna leeg is en dat we ons geen tegenslag kunnen veroorloven. Alstublieft help Pippeloentje van de ondergang en steun ons. Het zou heel erg fijn zijn als u ons middels een financiële bijdrage wilt helpen.

Namens iedereen van Peuterspeelzaal Pippeloentje alvast hartelijk dank daarvoor.
Donate

Donations 

 • Ester Olsthoorn
  • €10 
  • 4 yrs
Donate

Organizer and beneficiary

Bestuur Pippeloentje
Organizer
Bestuur Pippeloentje
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee