Moravcsik Alapitvany.

English:  ( Magyarul az angol szöveg után )

Moravcsik Foundation, founded in 1991 in Hungary, it has been assisting in the rehabilitation, health and social well being of people with mental health challenges. 

The goal of the Foundation is to assist in the recovery stages as well as work closely in the development of the psycho-socially handicapped as well as people with disabilities.

The Budapest Art Brut Gallery and Art Collection founded by Moravcsik Foundation in 2009.

We are asking for your donation to assist in funding our yearly held PsychArt® 24 hour Artist Marathon. 

Our mission is to introduce, display and assist in the acceptance of Hungarian art Brut artists on Hungarian and international artistic forums. 

Since the Art Brut Gallery is open continuously to display the art collections, it helps everyone in the society to learn more about the art creations, made by artists living with psychiatric challenges.

Over each PsychArt events, hundreds of artistically valuable pieces are painted. Many of these paintings are nicely accepted as contemporary paintings within the art brut artistic trend.

Besides the exhibitions you can also visit our website, where the above mentioned art pieces can be purchased.

http://artbrut.hu/
https://webshop.moravcsikalapitvany.hu/
Instagram.com/moravcsik.alapitvany
https://www.facebook.com/Moravcsikalapitvany/

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyarul:

Támogatás, adományozás, képvásárlás

PsychArt® 24 Művészeti Maraton - Antistigma projekt

Moravcsik Alapítvány

     A Moravcsik Alapítvány 1991-es alapítása óta a pszichiátriai betegséggel élők rehabilitációját, egészségügyi és szociális ellátását segíti. Az alapítvány célja, hogy segítse kliensei felépülését, elősegítse a pszichoszociális fogyatékossággal élő, megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatását és fejlesztését.
     Az Alapítvány 2009-ben alapította meg a Budapest Art Brut Galériát. Az art brut művészek kiállításai, a művészeti programok, és a PsychArt® Művészeti Maraton a tehetségkutatás és tehetséggondozás mellett az Alapítvány Antistigma programjának is része. A Moravcsik Alapítvány Antistigma programjai a társadalomban a mentális betegekkel szemben létező előítéletek és diszkrimináció csökkentését szolgálja.
A következõ  PsychArt® Művészeti Maratonra gyüjtūnk támogatást.

Budapest Art Brut Galéria és Képgyűjtemény

     Küldetésünk a pszichiátriai betegséggel élő magyarországi art brut művészek alkotásainak kiállítása és elfogadtatása, megismertetése a hazai és nemzetközi művészeti fórumokon. Az állandó nyitva tartással működő galéria art brut képgyűjteményének bemutatása, komoly segítséget nyújt a társadalom minden tagja számára, hogy megismerkedjen a pszichiátriai betegséggel élő art brut művészek alkotásaival.
      Az évente egy alkalommal megrendezett PsychArt® Művészeti Maratonon 24 órán keresztül egy közös térben, egymás mellett 70 festőállványon, együtt alkothatnak egészségesek és pszichoszociális fogyatékossággal élők professzionális festőművészek és art brut művészek egyaránt.
     Egy-egy PsychArt® eseményen több száz művészileg értékes alkotás születik. Az elkészült képekből több is akad, amely a kortárs művészet színvonalán illeszkedik az art brut művészeti irányzatba.

     A Budapest Art Brut Galéria rendszeresen bemutatja a PsychArt® Művészeti Maraton alkotó művészeket és képeiket. A kiállítások mellett az Alapítvány webshoppal is rendelkezik, ahol az eddig említett alkotások megvásárolhatóak. Eredeti festmények mellett poster formájában a képek reprodukciói is elérhetőek.

http://artbrut.hu/
https://webshop.moravcsikalapitvany.hu/
Instagram.com/moravcsik.alapitvany
https://www.facebook.com/Moravcsikalapitvany/

---------------------------------------------------------------------

Donations

 • Anonymous 
  • $25 
  • 20 d
 • Anonymous 
  • $100 
  • 20 d
 • Tamas Muller 
  • $25 
  • 21 d

Organizer

Gabor Oszter 
Organizer
Brooklyn, NY
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more