Main fundraiser photo

Let Lake Victoria Breathe Again!

Donation protected
Rijke landen zoals Nederland zijn veel meer verantwoordelijk voor klimaatverandering dan bijvoorbeeld Pakistan, omdat wij veel meer CO2-uitstoot hebben veroorzaakt, nu en in het verleden. Ook worden veel van onze spullen in andere landen gemaakt, waardoor de uitstoot misschien niet direct aan Nederland gelinkt wordt, maar bijvoorbeeld aan andere landen waar onze spullen gemaakt worden. Dit maakt onze negatieve bijdrage aan klimaatverandering alleen maar groter.

Eén plek waar ze veel last hebben van de gevolgen van klimaatverandering is Kisumu in Kenia. Dit stadje ligt aan het Victoriameer en het water van dit grote meer is ernstig vervuild door bijvoorbeeld de activiteit van westerse landen. Maar het gaat ook erg slecht met de biodiversiteit in het meer, zo zijn er steeds minder vissen, waardoor de bevolking minder vis heeft om van te leven.

De inwoners van Kisumu zijn daarom een initiatief gestart met de naam ‘Let Lake Victoria Breathe Again’. Ze willen het meer weer laten ademen en de biodiversiteit weer herstellen en de samenleving actief verbeteren. Zo verzamelen ze plastic van stranden en halen ze onkruid uit het meer om dit vervolgens te vermaken tot producten die geschikt zijn voor de verkoop. Dit zorgt voor perspectief voor bijvoorbeeld vrouwen uit de gemeenschap die dankzij deze producten in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Nu worden ze vaak gedwongen om hun lichaam te verkopen om aan voedsel te komen. De komende jaren willen de initiatiefnemers het project laten groeien. Zo denken ze erover om een boot aan te schaffen waarmee ze het water nog veel beter kunnen verlossen van onkruid. Ze willen zelfs de landsgrenzen over gaan en het meer ook in Uganda en Tanzania weer gezond maken.

Organizer and beneficiary

de Peelpioniers
Organizer
Asten
Quinty Kolbe
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee