Main fundraiser photo

IK STEUN TEJO MET DEZE EP, DOE JE MEE?

Donation protected
INTRODUCTION
Hey allemaal! Alvast bedankt voor het lezen van dit zeer lange bericht.
Zoals ik al vermelde in mijn filmpje ben ik Marie Cassiers, een leerlinge aan het Vita et Pax College te Schoten met een enorme passie voor muziek. Als zesdejaars wordt er dit jaar aan mij de kans gegeven om mij volledig te smijten in een project van mijn eigen keuze. Om die reden heb ik ervoor gekozen samen met mijn zeer muzikale broers Thomas en Pieter Cassiers een EP te schrijven. Hiermee zijn wij momenteel volop bezig! Daar bovenop organiseer ik ook nog een klein benefietconcert ten voordele van de vzw TEJO, dat zal plaatsvinden in de Gymzaal van het Vita et Pax College op vrijdag 17 mei 2019. Maar dat is nog niet alles…
 
WHO WILL BENEFIT?
Jullie vragen jullie natuurlijk af: “Marie, naar wie gaat al het geld dat jij inzamelt via GoFundMe.com?!” Wel, het geld dat ik inzamel gaat integraal naar de vzw TEJO.
 
Om alles wat duidelijker te maken geef ik jullie even een korte geschiedenis over TEJO.
Het begon allemaal bij de fameuze Ingrid De Jonghe, de bedenkster en oprichtster van TEJO. Ingrid is zelf een pedagoge, criminologe en ook  nog gedragstherapeute. Ingrid merkte dat er in haar sector niet genoeg aan werd gedaan om de jongere zo snel mogelijk op gesprek te laten komen. Wanneer een jongere op gesprek wilde komen, moest die zich aanmelden, maar kwam die meteen terecht op een ellenlange wachtlijst. Hier was Ingrid enorm tegen, aangezien zij vond dat elke jongere meteen geholpen moest kunnen worden. Ingrid wilde niet meer bij de pakken blijven zitten. Daarom richtte zij samen met enkele eensgezinde zielen de toen nog kleinschalige vzw op in het hartje Antwerpen. Langzaamaan werd TEJO bekender en bekender. Dan enkele jaren later, werden TEJO Schoten en TEJO Brasschaat uit de grond gestampt. TEJO had en heeft nog altijd zeer veel aantrek en er zullen nieuwe vestigingen blijven bijkomen. Maar nu zal ik even ter zake komen.
 
Jammer genoeg kennen we bijna allemaal wel iemand die zich het leven ontnomen heeft, omdat hij of zij het niet meer zag zitten. Dit is een zeer schrijnend, maar vaak voorkomend fenomeen. TEJO is een vzw die zich inzet voor deze kinderen en het gaat voorkomen dat zulke dingen zich voordoen.  Zij helpen kinderen tussen de 10 en 20 jaar gratis en voor niets. Je kan dan ook eender wanneer bij hen langsgaan.
De psychotherapeuten die er werken, zijn allemaal échte therapeuten die zich in hun vrije tijd vrijwillig inzetten voor TEJO! Wat een prachtige geste, toch?
 
 
WHY DO I SUPPORT THEM?
Nu, waarom steun ik hen dan eigenlijk? Enkele jaren geleden heeft een persoon in mijn omgeving zichzelf het leven ontnomen. Dit heeft mij echt wakker geschud en doen nadenken. Zelf heb ik nog nooit suïcidale gedachten ervaren, maar ik kan me maar al te goed voorstellen hoe moeilijk sommige jongeren het niet moeten hebben. Een scheiding, pestgedrag,.. dit zijn allerlei factoren die kunnen leiden tot suïcidale gedachten. Deze kinderen lijden soms meer dan mensen denken.
Deze ‘mental health issue’ is zeer actueel en er moet absoluut iets aan gedaan worden! Dit zijn mijn motieven tot het steunen van TEJO.
 

WHAT WILL THE FUNDS BE USED FOR?
Momenteel vragen jullie je waarschijnlijk af: “Als alles toch gratis gebeurt, waarom zou TEJO dan überhaupt geld nodig hebben?” Wel dat is heel simpel. Zoals ieder ander bedrijf moet TEJO ook geld uitgeven aan praktische zaken zoals o.a. de telefoonverzekering, verwarming, bureaumateriaal, verf, tekenmateriaal voor tijdens de sessies, verzekeringen,… En noem maar op! Ook aan vormingen voor hun therapeuten moeten zij geld uitgeven. Dit komt omdat hun therapeuten af en toe ook gerichte opleidingen moeten volgen. Dit is dan ook iets wat zij graag voor hen willen bekostigen. Ook het produceren van promomateriaal, zoals affiches, kaartjes en stickers, is zéér belangrijk. Zo proberen zij namelijk hun boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk kinderen te bereiken. Iedereen moet weten dat TEJO bestaat en dat men er terecht kan! TEJO wil er ook voor zorgen dat de jongeren zich op hun gemak voelen en dat er een rustgevende en warme sfeer hangt. Dit doe je dan natuurlijk met de juiste decoratie. Ik wil het natuurlijk ook niet laten lijken dat ze in het bezit zijn van geen enkele euro, want dat is natuurlijk ook niet waar. Zij krijgen ook een kleine som geld van de gemeente zelf, maar dit is niet voldoende om alle voorgaande zaken mee te betalen. Het meeste geld verkrijgen zij door alle donaties die ze ontvangen. 
 

HOW CAN YOU SUPPORT TEJO ASWELL?
Maar hoe kunnen jullie TEJO nu samen met mij en vele anderen steunen? Wel, dat is eigenlijk heel simpel! Dit kan je doen door een bedrag  van 5, 9 of 12 euro te storten. Maar dit stort je natuurlijk niet zomaar, je krijgt er iets voor in ruil! Voor €5 krijg je van mij een ticket naar het exclusieve benefietconcert, voor €9 mijn zelfgeschreven EP en voor €12 krijg je gewoonweg beiden! Als je één ticket of meerdere koopt, wordt jouw naam op een lijst gezet en hoef je die gewoonweg te vernoemen bij het binnenkomen van de zaal en dan geven we jouw je ticket! Als je het EP hebt gekocht, is het zeer belangrijk dat je je email doorgeeft. Wanneer die dan klaar is, stuur ik je een linkje, waarmee jij dan bij mijn EP terecht komt en het zo kan downloaden. Makkelijk, toch?
 
 
UNTILL WHEN CAN WE SUPPORT TEJO?
Zoals jullie al zagen is het doel dat ik voor ogen heb zo een €1000. Dit lijkt mij zeker en vast wel haalbaar, maar mag natuurlijk altijd overschreden worden!  Aangezien op vrijdag 17 mei mijn benefietconcert zou plaatsvinden, is het zeker gewenst moest ik tegen woensdag 15 mei zeker mijn doel bereikt hebben! Het zou zoveel betekenen voor mij moest dit realiteit worden. Het uitgeven van een EP is iets waar ik al heel mijn leven van droom en dit wordt (hopelijk) nu eindelijk verwezenlijkt!  
 
 
THANK YOU.
Dit lijkt misschien allemaal een beetje cliché, maar toch wil ik iedereen die mij in dit project steunt enorm bedanken! Zoals ik al meerdere malen vermeld heb, betekent dit enorm veel voor mij! Bedankt Thomas en Pieter, voor het waarmaken van mijn levensdroom: EEN EIGEN EP!:)) Bedankt aan Meneer Roels, directeur van het Vita et Pax College, die volledig achter mijn idee staat en de school ter beschikking wilt stellen. Bedankt aan Katrien Van Den Bosch, coördinatrice van TEJO, die mijn idee ook volledig steunt en alles eraan doet om zoveel mogelijk mensen te lokken!
En natuurlijk, bedankt aan jullie. Bedankt voor het lezen van deze ellenlange uiteenzetting. Bedankt voor het steunen van TEJO en mijn project!
 
Hopelijk zie ik jullie allemaal vrijdag 17 mei om 18u30, op mijn benefietconcertje! :))
PS: jullie zijn al welkom vanaf 18u!
Groetjes,
Marie  
 

Organizer

Marie Cassiers
Organizer
Schoten, VLG, Belgium

Begin your fundraising journey

Create a fundraiser for any person, cause, or nonprofit - it's free and every cause matters.

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.