Main fundraiser photo

Fahm HOME-House Of Muslims in Europe - nog 90k van de 630k!

Donation protected
STEL JE VOOR… Een plek waar je ONBESCHAAMD MOSLIM kunt zijn.
We hadden al 540.000,- van de 630.000,- euro binnen, daarom nu een crowdfunding voor de resterende 90.000,- euro!

Waar studie, reflectie en verbinding allemaal verschillende kanten van dezelfde jij zijn. In de tijd van de Nobele Profeet (s.a.w.s.) was het leven heel anders. Mensen waren verbonden in gemeenschappen en leefden in harmonie met hun omgeving. Stel je een plek hier in Europa voor, waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de dag.
Een plek waar je de islam kunt bestuderen en gelijkgestemden kunt ontmoeten... Waar je niet alleen over de islam leert, maar het ervaart… Daag jezelf uit en laat je inspireren op je spirituele reis.
Een plek waar het gebed het ritme van je dag creëert. Waar je je kunt terugtrekken en kunt groeien als mens, professional, moslim. Waar de natuur niet gezocht hoeft te worden, maar overal om je heen aanwezig is. Waar jouw fitrah gevonden wordt, in de schepping.


Waar je verbinding maakt met de Ene, jezelf, de natuur en de mensen om je heen. Waar je voedsel eet dat naast je groeide, omringd door de barakah van vrienden en familie van alle leeftijden. Het maakt niet uit wie je bent, kom en geniet van de islamitische gastvrijheid.
Welkom in het Fahm HOME. Iedereen is welkom. Wil jij dat deze droom werkelijkheid wordt? Jij kunt het laten gebeuren!


WAT WE BIEDEN

Door aan deze campagne te doneren, word je onderdeel van de Fahmily – de Fahm-community. Jouw donatie zal de permacultuur velden, het voedselbos en de Qur’anic Garden laten bloeien. Je maakt het mogelijk dat kinderen spelenderwijs de Schepper en de creatie leren kennen. Je kunt muraaqabah (meditatie) beoefenen en salah (gebed) verrichten in de muṣallā en studeren in de bibliotheek. Bezoek het Fahm HOME wanneer je maar wilt.

Er zijn verschillende manieren om te steunen:
- € 25,- : Doneer 1m2 Fahm HOME grond
- € 50,- : Doneer 2m2 Fahm HOME grond
- € 75,- : Doneer 3m2 Fahm HOME grond
- € 100,-: Doneer 4m2 Fahm HOME grond
etc. ;)
- € naar keuze; Elke euro is welkom (moge Allah je belonen!) en maakt je onderdeel van de Fahmily – de Fahm Community


We zijn heel dicht bij het verwezenlijken van onze grote droom en het opzetten van iets compleet unieks: het eerste islamitische kennis-, retraite- en natuurcentrum van Nederland! Na tien jaar groei van Fahm Instituut en vijf jaar actief zoeken naar onze eigen fysieke ruimte, zijn we er bijna! Wij hebben een geweldig pand gevonden omringd door 3 hectare groen, gelegen op slechts 1 uur rijden van de Randstad. The place to be voor jouw islamitische ontwikkeling en die van de gemeenschap. Om dit op Nederlandse bodem te kunnen hebben, zou een zegen zijn voor toekomstige generaties!


We missen nog € 90.000,- voor het Fahm HOME. Help ons om vele mooie sunnahs opnieuw leven in te blazen. Doneer een m2 Fahm HOME en realiseer:
- een Natuur Muṣallā, met Jumu'a in de open lucht
- FahMiNi-activiteiten: islamitische kinderprogramma's en Sunnah Sports
- de Qur’anic Garden: met alle planten, bomen en bloemen die in de Qur’an worden genoemd!
- Islamitische Retraites: van MindfulMoslim tot Studieweekenden
- Tayyeb dieren houden (waaronder bijen en kippen)
- Da'wah in het Nederlands en Engels via de bibliotheek, cursussen en workshops

Fahm HOME is de plek waar je onbeschaamd moslim kunt zijn en iedereen welkom is. Kom, kom, wie je ook bent!


WAAROM WIJ JOUW STEUN NODIG HEBBEN

Fahm Instituut draait al 10 jaar volledig op vrijwilligers, Alhamdulillah. Voor onze live-evenementen, lezingen, retraites en gemeenschapsactiviteiten huren we diverse locaties. Het is nu tijd om ons eigen gemeenschapscentrum te hebben, waar we een islamitisch holistisch kennis-, retraite- en natuurcentrum kunnen vestigen.
In 2014 richtte ustaadhah Anne Dijk het Fahm Instituut op. Zij en de vele vrijwilligers voeren het werk uit omwille van God en Zijn Boodschapper. Ze is zonder enig commercieel motief al meer dan 15 jaar actief in de da'wah.
Voor Fahm HOME hebben ust. Anne Dijk en mede-initiatiefnemers Rudy van der Aar (Deen Travellers) en Rianne hun persoonlijke middelen in dit project gestoken en ruim 85% bereikt van het bedrag dat nodig is om het pand te kopen. Dit betekent dat de overige 15% (€ 90.000) nog moet worden opgehaald via crowdfunding. We kunnen niet verder zonder de extra steun voor Fahm HOME. Doneer ook aan dit bijzondere en betekenisvolle project!


DE IMPACT VAN HET PROJECT

Jaarlijks volgen ruim 1400 studenten en deelnemers de Fahm-evenementen, cursussen, retraites of lezingen en worden ze onderdeel van de steeds groter wordende “Fahmily”. Kinderen vormden vriendschappen tijdens de FahMiNi-evenementen (het leren kennen van de Schepper door middel van islamitische activiteiten in de natuur) en in het buitenland werden populaire retraites in het Engels aangeboden (Mindful Muslim). In Europa heerst een golf van rechtse politiek en anti-islamretoriek. Daarom mogen we het creëren van een veilige ruimte voor moslims niet uitstellen! Dit is hét moment om land te kopen voor moslims in Europa en de ummah voor de komende eeuwen te versterken. Wees onbeschaamd moslim! Een belangrijk onderdeel van onze inclusieve missie is het koesteren van de dialoog, niet alleen binnen de ummah, maar ook met mensen van allerlei achtergronden, religies en culturen. We hopen deze holistische plek te creëren, zodat iedereen kan genieten van islamitische gastvrijheid.


Ben je zo enthousiast en kun je meer doneren?
Je kunt ook founder worden van het Fahm HOME!!!
- € 1.000,- : Je wordt founder en je naam komt op de oprichters lijst
- € 5.000,-: Je wordt founder en er worden bomen geplant in jouw naam en voor je gezin in de Qur’anic Garden als sadaqah jariyah
- € 10.000,- : Je wordt founder en er wordt een kamer, veld of plaats vernoemd naar jou, je (overleden) dierbare of je favoriete geleerde in de islamitische geschiedenis.

UITSPLITSING VAN DE KOSTEN

85% van de kosten voor de aankoop van de grond zijn al gedekt, Alhamdulillah!
- € 60.000,- is voor het resterende bedrag van de aankoop van het perceel en de gebouwen
- € 30.000,- is voor de renovatie van het dak en de vloer van de binnen-muṣallā en bibliotheek & workshopruimte
Totaal: € 90.000,-


OVER FAHM INSTITUUT

Fahm HOME is een initiatief van de stichting Fahm Instituut. We delen de kernwaarden van het creëren van meer begrip (fahm) van islam via onze 3 pijlers: verdieping, verinnerlijking en verbinding. Fahm Instituut baseert zich op de Qur’an, de Sunnah en de intellectuele tradities van de geleerden op een niet-voorschrijvende manier, is inclusief en onafhankelijk (intellectueel en financieel). Lees meer over onze missie en visie, team, huisregels, veiligheidsprotocol, jaarverslagen etc. hier: https://fahminstituut.nl/on/over-fahm/

Je kunt ons ook vinden op sociale media:


BEDANKT VOOR JE STEUN!!

Moge Allah jullie rijkelijk belonen voor het doneren en jullie daden accepteren als zakaat of sadaqah jariyah.
Wij zijn enorm dankbaar voor jullie steun. Namens:

Ust. Anne Dijk, Rudy van der Aar, Rianne, Nafiye Aydogdu, Esther van Pelt, Kamel Essabane, Renée Terheggen, Mohammed Ali Ahmadi, Claudia Wienen, Dr. Yusuf Çelik, Lina Blommaert, Drifa Bachiri, Dr. Laura Mora, Hafsa Chairi, Hugo Ruiter, Dr. Tasniem Anwar, Pé Mullenders en Sibel.


Donate

Donations 

 • Founder 12
  • €1,000 (Offline)
  • 9 d
 • tikkies via app
  • €370 (Offline)
  • 9 d
 • Anonymous
  • €70 
  • 18 d
 • Amina Sebbar
  • €1,000 
  • 19 d
 • Anonymous
  • €50 
  • 21 d
Donate

Organizer

Fahm Instituut
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee