Main fundraiser photo

Velika akcija za izgradnju dzamije -BAIC Detroit

Tax deductible
Svako čovjekovo djelo na ovom dunjaluku se vrednuje prema namjerama i svaki onaj ko bude u ime Svevišnjeg Gospodara svjetova gradio i održavao Allahove kuće oni će shodno svome nijjetu biti nagrađeni. Ima ljudi koji grade džamije da bi ona nosila njihovo ime, da bi se spominjali u narodu, da bi se govorilo da su džometni međutim, Allah prima samo ono što je u Njegovo ime i radi Njegovog zadovoljstva učinjeno. Budimo oni koji srcem i dušom grade džamiju u Allahovo ime.

Naša domovina Bosna i Hercegovina je zemlja vakufa i vakifa, a mi Bošnjaci smo odlučni vakifi koji iza sebe ostavljaju hajrate koji su dio našeg identiteta. Draga braćo i sestre, pridružite nam se u akciji izgradnje naše BAIC DETROIT džamije i centra te se svojim hajratom doživotno uvakufite. Ugradimo sebe u trajno dobro!

Graditi džamiju iz temelja je prilika koja se pruža jednom u životu, a mi danas možemo reći da smo mi ta počasna generacija kojoj se pružila prilika da daleko od Bosne gradi džamiju iz temelja.

Možete uvakufiti jednu ciglu ili više u svoje ime ili na ime svoga oca, majke, brata, sestre, rođaka ili prijatelja koji su preselili na ahiret.

U skladu sa Poslaničkom misijom, inspiracijom, BAIC se nada da će pružiti jedinstven prostor za sve naše uzraste i buduće generacije. Institucija koji će transformisati način na koji svatamo vjeru otvoriti vidike mnogima i privući generacije koje dolaze. Svakako da će uljepsati grad u kojem živimo. Vjerujemo i duboko smo ubjeđeni da podizanjem džamije kao težnjom Bosnjaka muslimana Metro Detroita možemo uz Allahovu pomoć osnovati zajednicu za buduće generacije.

Donacije možete uplatiti na ovoj stranici te preko Paypal i Zelle!

Bosansko-Američki Islamski Centar (BAIC), prvobitno otvoren u Hamtramcku 1995. godine, igra ključnu ulogu u očuvanju stoljetne bosanske i islamske tradicije, naslijeđa, kulture i identiteta kroz molitve, omladinske događaje i podršku, kao i društveno korisni rad. Centar služi kao srce zajednice u kojem se odvija lični i duhovni rast, a bez kojeg ne može biti kolektivnog duševnog i društvenog razvoja.

Svrha BAIC-a nije samo očuvanje izvornih bosanskih korijena i islamskog identiteta kroz obrazovanje, kulturna i društvena događanja, već i promovisanje interakcija između različitih religija, etničkih grupa i tradicija kako bi se izgradili novi odnosi i ojačali postojeći sa drugim vjerskim grupama u zemlji i šire.

Tokom godina, naša bosanska zajednica se proširila i stoga nam je potreban veći novi centar koji će implementirati naše ciljeve. Vrijeme je da umnožimo svoje blagodati i izvučemo maksimum iz naših dobrih djela kroz velikodušne donacije našem Bosansko-Američkom Islamskom Centru. Hvala vam!
Donate

Donations (2)

 • Anonymous
  • $10 
  • 18 d
 • Anonymous
  • $50 
  • 23 d
Become an early supporter

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

Donate

Organizer

Baic Detroit Detroit
Organizer
Hamtramck, MI
Bosnian American Islamic Center Inc
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee