Main fundraiser photo

De Parallelle Samenleving, jouw BLIJdrage helpt!

Donation protected
Geef het goede voorbeeld!

Welkom in De Parallelle Samenleving , help ons met jouw BLIJdrage!

Wat gebeurt er als je alles durft los te laten? Als je ervoor ''kiest'' alles kwijt te raken zonder dat het echt een keuze is, want wat is het alternatief? Mijn naam is Laurens Lindeman en ik ben een trotse vader. Mijn zoon is mijn motivatie geweest om een jaar geleden burgerinitiatief De Parallelle Samenleving te starten en een visieplan te publiceren.

Ik voelde dat ik wat moest doen met mijn innerlijke onrust en verdriet nadat ik op zakelijk en prive vlak alles verloren was. In eerste instantie ging mijn bedrijf als personal trainer en lifestyle coach failliet. Niet zozeer door Corona, maar wel door de desastreuze maatregelen van dit kabinet. Zeven jaar lang begeleidde ik mensen op het gebied van fysieke training, voeding en mindset. Een betere versie van jezelf creëren, een gezonde levensstijl ontwikkelen en fysieke doelstellingen behalen is altijd het uitgangspunt geweest.

Parallel aan mijn werkzaamheden als personal trainer ben ik vier jaar werkzaam geweest als content marketeer met mijn men’s fashion agency en social media account @laurenslindeman. Een inspirerend Instagram account volledig gefocust op mannen met 87.000 modebewuste volgers, een bereik van honderdduizenden unieke accounts per week en mooie opdrachten. Met mijn Instagram account werkte ik elke dag hard om mannen te inspireren op het gebied van herenkleding, lifestyle & gezondheid.

Ik voelde het daarom als mijn plicht om mijzelf uit te spreken op social media met blogs, foto's en video content, demonstraties te bezoeken, marsen te (mede)organiseren, stickers te plakken, speeches te geven en veel werkgroepen te bezoeken.

In deze periode werd ik al snel geconfronteerd met de huidige cancel culture en werden opdrachten afgezegd, boekingen geannuleerd en samenwerkingen verbroken. Als dieptepunt censureerde Instagram mijn account @laurenslindeman, waardoor mijn bereik geminimaliseerd is, mijn berichten niet zichtbaar zijn, de content niet meer deelbaar is en de marketingwaarde van mijn account nihil geworden is en dus wederom mijn inkomen is weggevallen.

Dit kwam in 2020 tot uiting in een duistere, verdrietige en pijnlijke periode in mijn leven waarbij ik bij mijzelf te raden moest gaan, wat werkelijk belangrijk voor mij is. Voor mij heeft dit geresulteerd in een heftige confrontatie met mijzelf en ben ik sinds april 2021 #all-in gegaan met Vrijheidsplatform De Parallelle Samenleving. Tienduizenden mensen volgen deze reis al een jaar op social media.

Normalitair start je een crowdfunding vooraf en haal je geld op van mensen die jouw idee, project of organisatie steunen. Crowdfunding is daarmee een financieringsbron om daadwerkelijk je idee tot leven te brengen.

Ik start een crowdfunding niet voor- maar achteraf of eigenlijk halverwege, omdat ik het belangrijk vind om zelf het goede voorbeeld te geven. Practice what you preach. Ik vond het noodzakelijk om eerst zelf al mijn tijd, energie, kennis, kunde, wilskracht, creativiteit en financiële middelen in deze burgerbeweging te steken. Het is tevens een onderdeel geweest van heling en een spirituele reis om na een depressie met hart en ziel #all-in te gaan. Voor ons is crowdfunding niet alleen geld ophalen, maar juist mensen betrekken bij en zelfs binden aan ons project.

De Parallelle Samenleving is hét Vrijheidsplatform van Nederland. Een kennis commUNITY dat op eigenzinnige wijze informatie deelt met onze levensmissie:

#W.A.P.P.I.E.
Wij Allen Per Persoon In Eenheid,

een liefdevolle gemeenschap van vrijdenkende individuen die collectief onze belangen van vrijheid en menselijkheid behartigen.

Wij zijn pioniers dat initiatieven zichtbaar maakt, nieuwe verbindingen creëert en maatschappelijke discussies aanwakkert. Wij bemoedigen denkers en doeners, op persoonlijk én professioneel vlak, die bereid zijn om onze belangen van vrijheid en menselijkheid te behartigen. De contouren van De Parallelle Samenleving worden omarmd door dappere mensen en initiatieven met een open hart.


Lieve mensen,
De tweedeling in de maatschappij is een ongekozen feit, maar dat betekent niet het einde van de wereld. Het maakt heel inzichtelijk hoe de machtsstructuren lopen en hoe wij daar gemeenschappelijk op kunnen anticiperen. De toekomst overkomt ons niet, die creëren we door onze (verzets)daden. Wij zien dat we door kennisdeling, dialoog en verbinding beter in staat zijn om de samenleving te zien en te begrijpen. Proberen voort te bestaan in een chaotische, oneerlijke en op vele fronten immorele samenleving is moeilijk. In plaats van te accepteren dat wij geleefd worden nemen wij verantwoordelijkheid over de manier hoe wij voelen, denken, handelen en leven.

Wij willen Nederland overstromen met een positieve golf van kennis, verbinding en nieuw ondernemerschap. De Parallelle Samenleving, waarin eigen media, regionale economieën, nieuw onderwijs, holistische gezondheid en eerlijke politiek verweven zijn en de menselijke maat het uitgangspunt is. We staan voor grote maatschappelijke uitdagingen die vragen om een W.A.P.P.I.E. aanpak.

Wij Allen Per Persoon In Eenheid creëren de nieuwe samenleving door met een open visie, durf en barmhartigheid naar onszelf, elkaar en de sociaal-maatschappelijke vraagstukken te luisteren. Deze vragen om nieuwe manieren van kijken, handelen, leren, voelen en zien. Het is tijd voor een nieuw Nederland. Het is tijd voor De Parallelle Samenleving.

Geen great reset maar een GREAT AWAKENING!

Fase 1 & 2 van de www.deparallellesamenleving.nl is NU live en is gebaseerd op drie kernfundamenten:

 • kennisbank (deparallellesamenleving.nl/kennisbank)
 • social commUNITY (www.deparallellesamenleving.com)
 • WelkomNederland.nl (under construction)


1 kennisbank = live sinds april 2022
De kennisbank is dé informatieve startpagina voor vrijdenkers. De publicaties die binnen de kennisbank worden gedeeld, zijn van grote waarde voor de sociaal-maatschappelijke ontwikkeling van Nederland. Wij maken vrijmoedige initiatieven en dappere experts toegankelijk, zichtbaar en vindbaar. Wij verwelkomen pogingen die worden ondernomen om onze behoefte naar nieuwe informatie en onafhankelijk nieuws te behartigen. Het doel is om door middel van persoonlijke ontwikkeling, kennisdeling en zelfstudie de impact op Nederland te vergroten. Op ons informatieplatform kan je het laatste nieuws direct lezen of de verdieping vinden met een waaier aan initiatieven, media, economie, gezondheid, wetenschap, cultuur, lifestyle, mindset en gezondheid

2 social commUNITY = live versie 1.0 sinds oktober 2021
(versie 2.0 sinds Januari 2023)
De Parallelle Samenleving is de enige echte social media commUNITY vóór Wakker Nederland. Nu in (web)app te downloaden. Hier kan je een profiel aanmaken, je verhaal delen, nieuws posten en gesprekken voeren die energie, steun en moed geven. We geven nieuwe en bestaande initiatieven een podium en bieden gelijkstemden een veilige online omgeving.

zonder censuur
• zonder advertenties
• zonder kosten
• zonder factcheckers
• zonder algoritme
• zonder Facebook gevangenis
• zonder filters
• zonder shadowbans

3. WelkomNederland.nl #nieuwondernemen
Welkom Nederland is een zakelijk netwerk ter stimulering van de economische activiteiten van de partners van De Parallelle Samenleving. Netwerken, kennis delen, nieuw ondernemen en discussiëren over innovaties en oplossingen. Welkom Nederland biedt een zee van mogelijkheden om samen met gelijkgestemde creatievelingen nieuwe initiatieven te ontwikkelen en vanuit verschillende perspectieven de (lokale) belangen van de Nederlandse economie te behartigen en te activeren. Vanuit de behoefte van onze commUNITY ontwikkelen wij samen met onze achterban meerdere initiatieven:

dearbeidsmarkt.nl een wakkere vacaturebank voor uitgeslapen werknemers en onbevooroordeelde werkgevers (lancering juni 2023)

welkomnederland.nl een wakkere marktplaats waar wij #nieuwondernemen aanbieders en vrijdenkende afnemers allemaal binnen één platform verbinden om producten en diensten uit te wisselen. (lancering maart 2023).

(w)appii.nl een (dating)app voor gelijkgestemden, voor zowel dating als vriendschappen. Een kruisbestuiving tussen swipen, appen en….


Nu is het moment!
Steun ons alsjeblieft met een BLIJdrage en help mee met de verdere ontwikkeling van De Parallelle Samenleving.

Deze tijd vraagt om bevlogen donateurs, schenkers en weldoeners die financieel willen BLIJdragen aan De Parallelle Samenleving. W.A.P.P.I.E. werpt je een reddingsboei toe als je overboord dreigt te slaan in de onstuimige zee van angst, onzekerheid en twijfel. Samen zorgen wij voor verbinding, kennisdeling en bemoediging van ieder vrijdenkend mens in Nederland. De samensmelting van Neerlandsch TROTS in vervlogen tijden en baken van HOOP

Help een vader met een visie
Steun een man met een missie

Nu ben ik op het punt gekomen dat ik jullie echt om hulp moet vragen. Want van idealen kan je niet leven, of toch wel? Met mijn al mijn wilskracht, ervaring, financiën, passie en heel veel uren heb ik de eerste fase van dit vrijheidsplatform weten te realiseren:

De ontwikkelingen gaan hard, partnerships worden gesloten en de potentie voor de gezamenlijke groei met alle initiatieven is existentieel. Doel is om onafhankelijk en vanuit ondernemerschap zelfvoorzienend te zijn. Ik focus mij nu op het optimaliseren en door ontwikkelen van de kennisbank en de social commUNITY. Daarnaast willen wij met deze crowdfunding de volgende initiatieven ontplooien:

1 WelkomNederland.nl (zakelijk netwerk & marktplaats)
2 dearbeidsmarkt.nl (vacaturebank)
3 (w)appii.nl (vriendschappelijk & dating app)


Wij willen de kennisbank ter inspiratie vertalen en als voorbeeld dienen voor Europa met de volgende zes internationale domeinnamen.

United Kingdom: theparallelsociety.co.uk
Belgie: deparallellesamenleving.be
Duitsland: dieparallelgesellschaft.de
Frankrijk: lasocieteparallele.fr
Italië: lasocietaparallela.it
Spanje: lasociedadparalela.es


En de volgende kosten dekken:
1 ontwikkelingskosten
2 vaste lasten
3 marketing
4 (stage)vergoedingen
5 middelen
6 bedrijfskosten

Leer ons beter kennen. Op social media zijn wij op alle platforms te vinden onder de naam: De Parallelle Samenleving:p.s.
Ik kom graag in contact met mensen die naast een financiële bijdrage ook hun tijd, energie, kennis, kunde, ervaring, ondernemingszin en netwerk in willen zetten voor dit burger initiatief.


''Vraag niet wat De Parallelle Samenleving voor u kan doen, maar vraag wat u voor De Parallelle Samenleving kunt doen''

Wij Allen Per Persoon In EenheidOrganizer

Laurens Lindeman
Organizer
s-Hertogenbosch

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee