CareBridge - Ukraina till Sverige

CareBridge är en frivilligorganisation som hjälper flyktingar säkert ta sig direkt från krigszonen till säkra sängplatser i Sverige, utan strul.
 
Situationen vid gränsen till Ukraina är ohållbar. Varje dag strömmar tusentals flyktingar från Putins krig in i Polen, Slovakien, Ungern, Rumänien och Moldavien. Många är barn och gamla utan möjlighet att ta sig till en trygg situation på egen hand. De lokala systemen är överbelastade och kan inte hjälpa flyktingarna med resurser, resor, bostad. För att det här skall funka måste vi i Sverige och andra europeiska länder hugga i. Vi har generösa bestämmelser för att ta emot flyktingar och många vill hjälpa till. Trots det är köerna in i det Svenska systemet långa och det saknas tillfälliga trygga och lugna landningsplatser för de som just flytt för sina liv.
 
Vi är ett växande nätverk i europeiska volontärer, ursprungligen från Burning Man / Borderland- communityt, som sedan slutet i februari finns på plats i Krakow. Vi hämtar upp med egna bussar, kör hela vägen till mottagningsnoder i Stockholm, Malmö och Göteborg.
 
Vi bygger säkra system för att koppla ihop flyktingar med värd-hem i Sverige, samordnar med andra hjälporganisationer, sprider information om Sverige som värdland till flyktingar, samlar donationer och följer noggrant upp med våra Ukrainska gäster och våra värdar. Alla inkomna donationer används för att täcka kostnaderna för bussresorna från Polen till Sverige. Vårt mål är att kontinuerligt kunna planera bussresor mellan länderna för att kunna omedelbart ge skydd till de som är i akut behov för det. Alla kvarstående pengar som inte skulle användas, ska skänkas till Rädda Barnen Ukraina.
 
Vi finansieras via privata donationer av pengar och tid. Vi motiveras av vår sorg, ilska och frustration över Rysslands oprovocerade angrepp på ett demokratiskt land i vår geografiska närhet. Vi vill bekämpa krig med medkänsla och direkt aktion. Vi tror att vi gör det bäst genom att hjälpa till som individer, med ett minimum av mellanhänder och byråkrati.
 
CareBridge bildades av Daveed när han och hans vänner reste till Krakow och började hyra hotellrum till Ukrainska barnfamiljer i behov av omedelbar hjälp. Titta på klippet från CNN där Daveed berättar sin historia: klipp på CNNs Twitter sida.
 
För att få veta mer om oss och vad vi gör besök gärna vår hemsida på CareBridge.
 
Här kommer några bilder från Daveeds egen hjälpinitiativ:
 
 
 
 
 

Donations

See all

Organizer

Ádám Jakab
Organizer
Stockholm

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.