Bloedverwanten Gouda

1 Op de 10  vrouwen in Nederland heeft regelmatig onvoldoende geld om menstruatieproducten te kopen. Meisjes en vrouwen in die situatie gebruiken washandjes, (rollen) toiletpapier, sokken of kranten om het maandelijkse bloed in op te vangen en kunnen soms niet naar werk of school. Ongemakkelijk, het verhoogt het risico op infecties en zorgt voor stress en schaamte.
- Onderzoek ‘Bloedserieus’ van non-profit organisatie Plan International en feministisch platform De Bovengrondse, 2019.

Wij hebben zelf even een snelle rekensom gedaan en voor Gouda zou dat betekenen dat er ruim 2000 vrouwen zijn die onze hulp nodig hebben.

Wij willen ons inzetten om die vrouwen de kans te geven om hun menstruatie zorgeloos, hygiënisch, en met opgeheven hoofd door te komen... En we hopen jullie ook!

HOE KAN JIJ HELPEN? 

Doneren kan in de vorm van geld en menstruatieproducten. Al voor een bedrag van €7 help je een vrouw gemiddeld 1 menstruatie door, maar de omvang of vorm van je donatie laten we natuurlijk helemaal aan jou over, want alle kleine beetjes helpen! Van de opbrengsten kopen wij menstruatieproducten die we doneren aan de Voedselbank in Gouda.

WELKE PRODUCTEN?

Deze actie is gericht op tampons (in verschillende maten), herbruikbare menstruatiecups, (wasbaar) maandverband, en inlegkruisjes. Onze voorkeur gaat uit naar producten van organisch materiaal omdat daar minder of zelfs geen chemische stoffen in zitten die schadelijk kunnen zijn voor vrouw en milieu.

Organizer

Bloedverwanten Gouda
Organizer
Bloemendaal, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.