Dental Care Nicaragua

44432186_1577917586599289_r.jpegHallo lieve mensen,

Zoals de meesten van jullie misschien weten, ben ik een project aan het opzetten om kinderen in Nicaragua te helpen met tandheelkundige zorg. Het project zal eind januari 2020 van start gaan, waarin we met een team van een mondhygienist, tandarts en assistenten de kinderen gaan helpen.

Als je dit project wilt steunen, aarzel dan niet om te doneren. Als ik het streefbedrag overschrijd, gaan eventuele extra donaties naar een tweede tandheelkundig project ter ondersteuning van tandheelkundige gezondheidszorg in Nicaragua

Mijn dank is groot!

Together We Achieve More

Annika

Zie de schuine tekst onderaan: voor een uitgebreidere beschrijving van het ontstaan, hoe, en waarom van dit project.

__________________________________________________________________________

Hello dear everyone,

As most of you may know, I am setting up a dental project to help children in Nicaragua with dental care. The project will start at the end of January 2020, in which we will help the children with a team of a dental hygienist, dentist and assistants.

If you feel like supporting this project then please feel free to donate. If I exceed the target amount any extra donations will go to a second dental project to keep on supporting dental health care in Nicaragua.

Thank you so much!

Together We Achieve More

Read further below: for a more detailed description of the arising, the how and the why of this project.

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
De afgelopen jaren ben ik een paar keer met vakantie in Nicaragua geweest. Een mooi vakantieland maar wel met een contrast hoe het in Nederland is en hoe de bevolking daar leeft. Wat mij vooral opviel is dat daar veel kinderen zonder ouders of gezin moeten opgroeien in een weeshuis. De gezondheidszorg haalt het ook niet bij wat wij gewend zijn en dat geldt nog zwaarder voor de weeskinderen. 

Toen ik daar met anderen over sprak bedacht ik mij dat ik moest proberen daar iets aan te doen. Ik kwam in contact met een organisatie die mensen behulpzaam zijn als zij op een of andere wijze actief hulp willen bieden aan mensen in derde wereld landen. Vervolgens ben ik begonnen aan het opzetten van een project voor het leveren van tandzorg aan de kinderen van het weeshuis in Jinotepe dat behoort tot deze organisatie: stichting Wereldouders/ ofwel Nuestros Pequenos Hermanos. Wereldouders biedt structurele hulp aan thuisloze kinderen in Nicaragua en 8 andere Latijns Amerikaanse landen.

Ik heb contact gekregen met vakgenoten waaruit een team is gevormd. Een tandarts, een mondhygiëniste en twee assistenten. Het team gaat belangeloos 14 dagen de weeskinderen behandelen en ze instructie geven hun gebitten dagelijks goed te onderhouden. 

Voor een zinvolle en goede behandeling is voor het project wel geld nodig. Denk aan instrumentarium, medicijnen en gebruiks- en  verbruiksmiddelen bij de behandelingen, ook kosten voor vervoer van goederen die vanuit Nederland meegenomen moeten worden, aanschaf van benodigdheden voor de behandelkamer, de verblijfskosten van het team bij het weeshuis, zo nodig de kosten voor een tolk, etc.  

Wij hopen op ruimhartige bijdragen en hopen dat deze de kosten van het project voor de 2 weken van ons team zullen overtreffen. Het geld dat nu niet besteed hoeft te worden maakt het makkelijker het opvolgende project voor te bereiden. Want wat zeker ook belangrijk is, is dat op ons project vervolg zal komen, zodat er na verloop van enige tijd er weer een team gevormd kan worden voor vervolg behandelingen en controle van de kinderen. Creëren van continuïteit is zo belangrijk. Wij in Nederland vinden het normaal om tijd en geld te investeren in onze gezondheid en ons gebit en bezoeken regelmatig de tandarts. 

Van het verloop van het project zal ik in februari verslag doen. 
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 • Dennis Vos 
  • €25 
  • 23 mos
 • Anonymous 
  • €25 
  • 23 mos
 • Shirley Schouten 
  • €5 
  • 24 mos
 • Anonymous 
  • €10 
  • 24 mos
 • Anonymous 
  • €5 
  • 24 mos
See all

Fundraising team: Dental Team Nicaragua 2020 (3)

Annika Jansen 
Organizer
Raised €1,660 from 36 donations
Coriene Kouwenberg 
Team member
Raised €405 from 19 donations
Marij Sleenhoff 
Team member
Raised €233 from 12 donations
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more