126
126
5

We fight together for Gjoke

€11,185 of €12,000 goal

Raised by 150 people in 21 months
This is our friend Gjoko.
And this is his story how he fights for his life.
Only one month after his wedding,Gjoko suddenly got a stroke.
The docotors said it is very bad position in the brain and he can not breath on his own.His chances to survive are very low.
But,he still breaths and is fighting almost for 3 weeks.
His friends know that he has a athletic spirit,was always active,non smoker and healthy.
His diagnosis came so surprising for everybody.
Not only that he is brave and fighter, we know him as very good person and human soul.
He is jumeiho therapist and helped lots of people to get well and now we can help him back and support him.
The costs at the hospital as well as the costs fort he rehab are quite high,so let us help him!
Our friend Gjoke is fighting and is stong.We are strong with him and fight for him too!


Ова е нашиот другар Ѓоко. А ова е приказна за борбата на Ѓоко да се избори за својот живот.

Само еден месец по свадбата со љубовта на својот живот, на почетокот на септември, Ѓоко ненадејно доби мозочен удар. Според докторите, на ударот е на најлошото можно место, мозочното стебло, каде шансите за преживување се многу мали.

Но, тој се бори веќе втора недела. Ѓоко е борец кој не се предава. И бескрајно добар и хуман човек кој заслужува сите да се здружиме и да му помогнеме во битката за живот. Ние, неговите другари, добро ги познаваме неговиот спортски дух, неговата физичка подготвеност и неговата упорност да даде се од себе за да остане со својата сопруга и со сите нас кои бескарјно го сакаме и го почитуваме.

Тие што биле во неговиот салон, го познаваат како одличен јумеихо-терапевт кој безрезервно помагаше на возрасни и на деца.

Веќе 15 дена нашиот другар Ѓоко е на интензивна нега во болница во Скопје. Ќе остане онолку колку што ќе биде потребно за да се излекува. Ве молиме за Ваша помош за да ги платиме трошоците за негата и рехабилитацијата кои ќе бидат потребни откако Ѓоко ќе излезе од болница, со сесрдната помош на докторите и на Бог.

Нашиот другар е силен! Сите сме силни за него! Заедно да му помогнеме на Ѓоко!
+ Read More
Dear friends, we did not thank each one of you because we hope that Gjoke will do this!
Still I want to thank you and we are great full for all the help which you gave him!He ist still fighting and we fight with him as well. Please help Gjoke further on!As you know he is 34 and got heavy stroke and he can still not move or talk. His fight is hard but still there is small success and he can sit in wheelchair at the moment, which is very big step for him and his heavy fight is going on. There is new hope with a medicine which might help though it costs 400 EUR per box, which is more than 2 salaries in Macedonia and there are even more costs such as medical care other medicines physiotherapy. He has in July birthday and your donation would be great present for him, so that he can celebrate with his family and we can celebrate as well doing a good deed!
God bless you!
+ Read More
Драги хумани луѓе, ве запознавме со нашиот другар Ѓоко. Спортист, јумеихо терапевт, подготвен секому да помогне, за нас еден и единствен. Да го познавате, и вие би посакале да имате таков другар. Откако ненадејно доби мозочен удар, на само 34 години, Ѓоко веќе два месеци е во болница во Скопје. Прво лавовски се бореше за својот живот, сега се бори за своето здравје. Ударот на мозочното стебло (еден од најлошите мозочни удари) остави последици кои допрва треба да се лекуваат. Ѓоко е врзан за кревет, не може да зборува, не може да се движи... Тоа е многу тешка состојба за еден до неоадамна многу активен и млад човек. Таквата состојба може да се промени со квалитетна рехабилитација во или надвор од Македонија, за која ни се потребни финансиски средства. Ѓоко и неговата исто така млада сопруга, чија свадба беше само еден месец пред ударот, истите ги немаат. Лекувањето е долго и скапо. Но, знаејќи го каков борец е, веруваме дека ништо нема да го спречи да се бори за повторно да застане на нозе. Затоа ве замолуваме за ваша помош. Да донираме кој колку може, да ги повикаме и пријателите, да направиме едно добро дело, уште веднаш. Сите хумани луѓе, помогнете ни да му помогнеме на Ѓоко да го продолжи животот. За таа цел, ниту една ваша донација не е мала и секоја е добредојдена. Од срце ви благодариме за вашата поддршка за Ѓоко!
+ Read More
Другари,
зад нас се 43 дена тешка борба на Ѓоко, на докторите, на семејството и на дел од вас. Еден голем тим. Зад нас се апаратите за одржување во живот и престојот на интензивна нега. Сега стоиме подобро. Но пред нас е другиот пат, оној за постепено враќање на функциите на телото. Одиме како и досега, храбро и упорно, каде и да треба, колку и да треба. Благодарност до сите кои не заборавате да не поддржувате, и ги потсетувате и вашите пријатели да го прават истото.
+ Read More
Пред 20-тина дена, ја почнавме мисијата да направиме се што можеме да му помогнеме на нашиот другар Ѓоко. Тој, иако е надвор од сите ризични групи, како по возраст така и по животни навики, ненадејно доби мозочен удар. Ударот го закова за кревет и оттогаш, повеќе од 30 дена е сместен во интензивно одделение во болница во Скопје.
Никој не знае колку ќе трае лекувањето. Докторите велат да се наоружаме со трпение, оти ќе биде долго. Откако ќе се стабилизираат виталните функции, не очекува уште една битка - да се најде центар за рехабилитација соодветен на неговата состојба, некаде надвор од Македонија и да се направи обид да се вратат основните животни способности кои ударот ги попречи.
Благодарејќи на поддршката од нашата хумана заедница,и на неговата лавовска борба со сам себе, Ѓоко ја доби првата и најважна битка - да остане со нас.Вашата поддршка ни е потребна и понатаму, за да можеме да го исправиме на нозе. Тој има само 34 години и тукушто стапи во брак. Ние, неговите пријатели сме решени да го свртиме светот наопаку ако е потребно, за заедно со докторите да му овозможиме повторно да ги движи рацете и нозете, да оди, да јаде, да зборува...
Да не заборавиме, Ѓоко може да биде секој од нас. Вие што возите велосипед, како и тој што возеше. Вие, што внимавате здраво да се храните, да избегнувате алкохол и цигари, како и тој што правеше. Може да биде секој од вас, млади луѓе, што мислите дека животот е пред вас и дека само небото е границата.
Никој не знае што го чека утре, потребно ни е да си помагаме едни на други во тешките моменти. Вашето малку за нас значи многу - потврда дека не сме сами, надеж дека ќе направиме да му биде подобро на Ѓоко, шанса да успее и да им докаже и на другите дека борците можат...А вие сте тие што можете да го сочувате неговото семејство и многу други семејства заедно.
Уште еднаш ви благодариме за секоја ваша донација.
+ Read More
Read a Previous Update

€11,185 of €12,000 goal

Raised by 150 people in 21 months
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
€10
Maja Dodevska
5 months ago
€10
Sasho Dodevski
5 months ago
€150
Anonymous
5 months ago
AM
€5
Andreas Magg
7 months ago
€50
Valentina Lazarovska
7 months ago
€10
Maja Dodevska
8 months ago
€30
Anonymous
8 months ago
DK
€150
Dragi Kostevski
8 months ago
€10
Done Kamovski
8 months ago
DK
€100
Dragi Kostevski
8 months ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.