3
3

L'ÒPERA DE SABADELL ET NECESSITA

€150 of €50,000 goal

Raised by 3 people in 1 month
Necessitem el vostre suport per tal de poder seguir la nostra tasca de divulgació de la òpera i portar-la a tots aquells pobles, ciutats i territoris on, sense la nostra tasca, dedicació i ganes, no podrien gaudir d'ella. 

Les retallades institucionals a la cultura, juntament amb la pressió fiscal a les entitats sense ànim de lucre com la nostra han provocat que ens trobem en una situació econòmica molt delicada que podria significar la fi de la nostra existència i de la història que podeu llegir algunes línies més avall.

Col·labora ara amb nosaltres, et necessitem !!!!

HSTÒRIA DE L'ASSOCIACIÓ D'AMICS DE L'ÒPERA DE SABADELL

El 1982, la soprano Mirna Lacambra va crear l’ASSOCIACIÓ D’AMICS DE L’ÒPERA DE SABADELL per tal d’instituir un festival d’òpera a la seva ciutat assegurant-ne la seva continuïtat. Aquesta temporada, doncs, estem celebrant el 36è aniversari. L’octubre del mateix any 1982 es produí el primer títol al Teatre La Faràndula de Sabadell, Madama Butterfly de Puccini, en el que també debutà el cor. L’experiència i reconeguda qualitat d’aquest el varen portar a substituir el Cor del Gran Teatre del Liceu, en l’òpera Maria Stuarda de Donizetti, el 1992, amb elogis de públic i crítica.

Creació, l’any 1987, de l’ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL VALLÈS amb la doble finalitat de servir l’òpera i de poder portar la música simfònica viva a totes les poblacions de Catalunya. El seu debut operístic tingué lloc el 14 de maig al Teatre La Faràndula de Sabadell amb Madama Butterfly de Puccini. L’any 1988 s’independitzà de l`Associació d`Amics de l’Òpera de Sabadell, constituint-se en Societat Anònima Laboral per continuar col.laborant amb l’AAOS en les produccions d’òpera.

Entre la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’AAOS es va endegar la idea de portar les òperes a altres poblacions. Així, el 1989 va néixer el cicle ÒPERA A CATALUNYA. El projecte servia per donar suport a la supervivència de l’Orquestra Simfònica del Vallès i difondre l’òpera i el simfònic arreu del país. Per tant, un projecte del qual Catalunya n’era òrfena ha donat, i està donant, uns resultats culturals més que positius i ha fet despertar altres projectes musicals arreu del Principat. Així, milers de persones han descobert el món de la música, l’òpera i el simfònic a través d’aquest projecte cultural.

Una altra activitat fou l’organització del CONCURS EUGENIO MARCO per a cantants d’òpera, biannual (1986-2000), del que s’han fet nou edicions, transformant-se després en el CONCURS MIRNA LACAMBRA, de caràcter anyal. Premis extraordinaris en els Concursos Internacionals de Cant FRANCESC VIÑAS i JAUME ARAGALL, consistents en donar l’oportunitat a joves valors per poder actuar en les produccions operístiques de l’AAOS.

Tota aquesta tasca obeeix als objectius de divulgar l’òpera i descobrir nous valors. Al llarg de trenta-sis anys s’han realitzat 872 representacions a Sabadell, Badalona, Barcelona, Blanes, Cap Roig, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, LLeida, Manresa, Mataró, Olesa de Montserrat, Reus, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Sitges, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic, Viladecans i Vilafranca del Penedés. Fora de Catalunya hem anat a Andorra, Murcia, Jerez de la Frontera, Oviedo i Montevideo (Uruguai).

L’any 1996 es va crear l’ESCOLA D’ÒPERA DE SABADELL, registrada com a Fundació Mirna Lacambra-Xavier Gondolbeu, a la qual s’accedeix mitjançant proves de sel.lecció a través del CONCURS MIRNA LACAMBRA. Els guanyadors prenen part gratuïtament en un curs de dos mesos de durada on s’imparteixen totes les matèries precises per a que el cantant pugui afrontar el seu debut en una òpera especialmente escollida i que finalitza amb una representació de la mateixa en el Teatre La Faràndula de Sabadell, amb el mateix muntatge del cicle Òpera a Catalunya. Aquestes característiques la fan única a l’estat, donant oportunitats a joves valors.
+ Read More

€150 of €50,000 goal

Raised by 3 people in 1 month
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
€50
Anonymous
7 days ago
VS
€50
Viviana Salisi
16 days ago
JT
€50
JORDI TORRENTS
22 days ago
or
Or, use your email…
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a €5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.