178
178
2

Ta #friskmat till Almedalen!

kr45,535 of kr45,000 goal

Raised by 185 people in 13 months
No Longer Accepting Donations
 Share on Facebook
Created May 28, 2018
Idag serveras mat som ofta är både näringsfattig och oaptitlig inom vård, skola och äldreomsorg. Det vill vi gärna ändra på.

I januari lanserade vi på Food Pharmacy #sjukmat, ett ideellt initiativ som vi nyligen stöpt om till #friskmat. Fyra månader har nu gått och gensvaret har varit enormt. Såväl privatpersoner som beslutsfattare och politiker på allra högsta nivå ställer sig bakom initiativet och bekräftar att det behövs. Vi är alla överens om att vi måste hjälpas åt för att vända den rådande utvecklingen av livsstilsrelaterade sjukdomar. Läs gärna vårt manifest här .

Vi vet att det går att leverera näringsrik och bra mat för de redan tillgängliga skattemedlen. Vi vet också att det är många av er som följer oss som vill bidra. Därför fokuserar vi nu på konkreta insatser som kan göra skillnad ute på förskolor och skolor, i sjukvården och på äldreboenden – och alla kan vara med och dra sitt strå till stacken. Snart bygger vi till exempel friskmat.se, något som du kan höra mer om i avsnitt #33 av vår podcast .

Vårt nästa steg är att ta den här frågan till Almedalen. Det är valår och Almedalen är en jätteviktig arena att synas på för att få upp ämnet på den politiska agendan (där det tydligen inte är så coolt att prata om långsiktiga projekt som det här - men det ska vi ändra på!). 

Vi åker dit med ett tydligt och mätbart mål. Vi vill att minst 50 politiker och beslutsfattare ska uttrycka sitt stöd för #friskmat, och vi åker inte därifrån förrän det målet är uppnått.

Men hur kommer vi till Almedalen? Vi gör ju detta helt ideellt? Hur sjutton ska vi få ihop allt med tält, flyers och posters? Jo, med er hjälp naturligtvis! Vi vill crowdfunda vår satsning i Almedalen och därför vänder vi oss nu till er, kära följare, bidragslämnare och eldsjälar.


Vad får du när du hjälper oss dit?

Förutom mer #friskmat i den offentliga sektorn, såklart, så kommer alla få ett stort TACK. Som bidragsgivare får du välja om du vill stå med på vår tack-lista (både som privatperson och organisation). Ert namn kommer då synas tillsammans med oss i Almedalen och i våra sociala kanaler. I slutet av sommaren kommer alla som bidragit bli inbjudna till ett mer personligt event. Vi återkommer med mer information kring det längre fram.  

Så - nu håller vi tummarna för att vi får ihop de 150 000 kr som vi behöver för att ro detta i land

Ett stort tack för att vi hjälps åt att förändra.
+ Read More
Kära givare – tack! Utan er hade vårt första besök i Almedalen inte varit möjligt. Vi lämnade Gotland fullproppade med inspiration, kämparglöd och pepp inför fortsatt arbete med #friskmat. Våra listor är överfulla med namn på personer som ställer sig bakom vårt initiativ till att få in mer näringsrik mat i den offentliga sektorn.

Vi märkte ganska omgående att politiker ogärna skriver upp sitt namn på vår lista (med några få undantag – heja er modiga politiker som tog tydlig ställning), även om de säger att står bakom vårt initiativ. Att i svart på vitt visa sitt stöd för bättre mat i vård, skola och omsorg verkar vara en på tok för svår och riskfylld uppgift. Tråkigt tycker vi, framför allt med tanke på alla de andra människor som vi har träffat både i och utanför Almedalen som uttrycker sitt fulla stöd för #friskmat och berättar för oss hur fantastiskt det är att få vara med och bidra till en friskare framtid.

Men eftersom vi alla är överens om att vi måste höja nivån på den skattefinansierade maten för att undvika skenande kostnader för vård och omsorg – och bromsa ökningen av livsstilsrelaterade sjukdomar – kommer vi driva på detta i förhoppningsvis ännu högre tempo under hösten. Vårt besök på Gotland gav oss kontakter som kommer kunna göra detta möjligt, och det är vi enormt glada för. Så nu njuter vi av att vara lediga i några veckor, och sedan ser vi fram emot att sätta full fart framåt med #friskmat under hösten!

PS. Se namnen på alla de som stöttar #friskmat på sjukmat.se/namninsamling.
+ Read More

kr45,535 of kr45,000 goal

Raised by 185 people in 13 months
No Longer Accepting Donations
 Share on Facebook
Created May 28, 2018
Your share could be bringing in donations. Sign in to track your impact.
   Connect
We will never post without your permission.
In the future, we'll let you know if your sharing brings in any donations.
We weren't able to connect your Facebook account. Please try again later.
MB
kr100
Maria Andersson Bianchi
12 months ago
HJ
kr100
Helene Johannesson
12 months ago
EJ
kr200
Emma Johansson
12 months ago
EV
kr100
Eva Verngren
12 months ago
ML
kr100
Martina Lindberg
12 months ago
UV
kr300
ulrika vändesjö
12 months ago
FB
kr300
Frida Bosma
12 months ago
EJ
kr100
Egle Jurkeviciute
12 months ago
NM
kr100
Nicole Möllerberg
12 months ago
LA
kr200
Lotta Andersson
12 months ago
or
Use My Email Address
By continuing, you agree with the GoFundMe
terms and privacy policy
There's an issue with this Campaign Organizer's account. Our team has contacted them with the solution! Please ask them to sign in to GoFundMe and check their account. Return to Campaign

Are you ready for the next step?
Even a kr5 donation can help!
Donate Now Not now
Connect on Facebook to keep track of how many donations your share brings.
We will never post on Facebook without your permission.