Main fundraiser photo

Zonnepanelen ICCW: Sadaka Jariya

Donation protected
Goedendag,  As-salāmu ʿalaykum,

Laten wij onszelf eerst even voorstellen. Het ICCW is sinds 1981 bezig met het welzijn van haar leden en haar (directe) omgeving. De (religieuze) activiteiten van het ICCW staan in teken van het samenbrengen van de verschillende groepen in onze samenleving.  

Het ICCW heeft als kerntaak het in stand houden en beheren van onze moskee. De kernactiviteiten van het ICCW sluiten hier logischerwijs bij aan. In de eerste plaats is het ICCW opgericht om de islamitische gemeenschap in Woerden een plek te bieden waar zij aan haar religieuze verplichtingen kunnen voldoen (te weten de vijf dagelijkse gebeden, de vrijdagpreek, de taraweeh-gebeden in de ramadan, de feestgebeden, het islamitische dodengebed en de vrijwillige gebeden). 

Naast bovengenoemde religieuze activiteiten ontplooit het ICCW verschillende activiteiten die in een bredere religieuze context kunnen worden geplaatst. Denk daarbij aan educatieve activiteiten, sociaal-culturele activiteiten, sportieve en recreatieve activiteiten, charitatieve activiteiten en overige maatschappelijke activiteiten. Op o.a. de projectenpagina op onze website (www.iccw.nl/doneer) is een overzicht en beschrijving opgenomen van de lopende projecten. 

Het ICCW wilt een inspirerende plek bieden voor alle mensen in en rondom Woerden, ongeacht geloof, afkomst of leeftijd. Ons voornaamste doel is onze gemeenschap en bezoekers kennis op te laten doen, deze voor hen toegankelijk te maken en deze kennis verder te delen. 

Er bestaan geen subsidies voor moskeeën in Nederland. Dit betekent dat de moskee volledig afhankelijk is van haar eigen gemeenschap. Normaliter zouden wij de gezegende maand Ramadan gebruiken om bij onze leden geld in te zamelen voor aanstaande projecten. De Ramadan is dan ook een zeer belangrijke bron van inkomsten voor de moskee. Hiermee zouden wij de geplande projecten kunnen financieren.  

Door de Coronacrisis is het op een ‘normale’ manier inzamelen helaas niet meer mogelijk. Dit betekent niet dat wij bij de pakken neer gaan zitten. Nee, elk tegenslag biedt ook een kans!  

Veel mensen binnen onze gemeenschap zijn van mening dat het digitaal collecteren weinig tot geen succes zal hebben. Er wordt aangegeven dat de oude garde in de regel het meeste inzamelt en dat daardoor de gang naar het internet vruchteloos zal zijn. Ik ben er zelf van overtuigd dat het benaderen van de jongere generatie op een laagdrempelige manier juist wel vruchten af zal werpen. Financieel hebben de jongeren het misschien minder, maar dankzij de mogelijkheden van het internet hebben wij een veel grotere pool om uit te putten. 

Begrijp ons niet verkeerd, de oude garde (d.w.z. de eerste generatie Marokkaanse gastarbeiders, onze ouders dus) heeft met bloed, zweet en tranen de moskee jaar in jaar uit opgebouwd tot wat het vandaag de dag is. Wij zijn hen dan ook daar zeer dankbaar voor. Nu is het aan de jonge generatie om de volgende stap te maken. De onderliggende vraag is dan ook: zijn jullie bereid en in staat om het stokje over te nemen en de moskee samen met ons verder uit te bouwen? 

Wij hebben er zelf alle vertrouwen in en zijn dan ook de uitdaging aangegaan door direct de stoute schoenen aan te trekken. Wij hopen dat wij samen met jong en oud, met behulp van kleine (alles helpt) en grote bijdragen, het volgende project kunnen verwezenlijken: 

Wij willen voor de moskee 300 zonnepanelen aanschaffen, in eerste instantie om: 

Zelfvoorzienend te zijn (energieneutraal) 
Vooruit te lopen op een fossielvrije toekomst 
Met de restcapaciteit initiatieven ontplooien i.o.m. gemeente 
Teruglevering van energie is een extra bron van inkomsten om de vaste lasten te dekken. (minder afhankelijk van sec. contributie) 

Voor een zonnepaneel incl. aansluitstukken gaan wij uit van €250,-. Donateurs kunnen zelf bepalen hoeveel zij kunnen en/of willen doneren. 

Voor degene die een Zonnepaneel ‘op naam’ willen kopen, hebben wij het volgende bedacht. Er zal een plaquette (zie voorbeeldfoto binnenkort bij de updates) worden gemaakt met maximaal 300 namen. Dit zijn de namen van de personen die één of meerdere zonnepanelen hebben gedoneerd. Mocht je meerdere zonnepanelen hebben gedoneerd, zal er achter je naam het aantal komen (x gedoneerd).  

Zo willen wij mensen stimuleren en ook meteen wat terug doen voor degene die een zonnepaneel ‘geadopteerd’ hebben. Hun namen worden hiermee vereeuwigd op de plaquette en op een centrale plek gehangen.  

Inmiddels hebben wij een SDE+ subsidie aangevraagd. Deze is nog niet toegekend. Dit betekent dat wij het bedrag sowieso moeten voor gaan financieren. Als de subsidie toegekend wordt, willen wij het subsidiebedrag gebruiken om verder te vergroenen, denk aan: van het gas af, isolatie, renovatie etc.

Wij hopen dat jullie deze actie kunnen waarderen en vooral ook steunen. Ik vraag jullie daarnaast ook om de link veelvuldig te delen zodat de kans groter wordt om ons doel te bereiken.  

Tijdens de Ramadanperiode, zullen er ook live events plaats vinden waarbij wij meer informatie zullen verstrekken en middels interactie mensen aan zullen sporen om te doneren. Blijf hiervoor onze

website (www.ICCW.nl/Doneer)
onze Facebook kanaal (https://www.facebook.com/islamitischcultureelcentrumwoerden.iccw )
en onze YouTube kanaal (https://www.youtube.com/channel/UCwWYrngX0gJJhhVhuQ6J6Fg/videos )
in de gaten houden. 

Baraka Allahu fiekoum in sha Allah. 

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.    ​"مَّثَلُ ٱلَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَٰلَهُمْ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنۢبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنۢبُلَةٍ مِّا۟ئَةُ حَبَّةٍ وَٱللَّهُ يُضَٰعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٌ" 

“Het voorbeeld van degenen die hun rijkdom aan Allah besteden is als een zaadje [van graan] dat zeven stekels laat groeien; in elke piek zitten honderd korrels. En Allah vermenigvuldigt [Zijn beloning] voor wie Hij wil. En Allah is allesomvattend en wetend.” 

Voorwaarden: 

De namen worden op volgorde van donatie (datum) geplaatst, dus wie het eerst komt die het eerst maalt; 

De donateurs die meerdere zonnepanelen doneren worden op basis van aantal en vervolgens op volgorde van donatie geplaatst. Zo staan de donateurs die meerdere donaties hebben gedaan (met het aantal) bovenaan, vervolgens komen daar onder de mensen die 1 zonnepaneel gedoneerd hebben (op basis van donatiedatum); 

Mocht je gedoneerd hebben en later nog een donatie doen, geldt de datum (en aantal) van je eerste donatie voor de plaats op de ranglijst; 

Mocht je een donatie willen doen en niet voldoende geld hebben (gefaseerd betalen), dan is dat mogelijk. Neem dan even contact op met het bestuur via [email redacted] . Je dient dan de eerste (aanbetaling) te voldoen. Deze aanbetalingsdatum geldt als donatiedatum voor de ranglijst. Nadat het streefbedrag behaald is, zal er maximaal 2 maanden gewacht worden op de betalingen van degene die aan hebben gegeven gefaseerd te betalen. Daarna wordt de lijst definitief gemaakt. Indien men nog niet volledig betaald heeft, zal men niet meegenomen worden op de plaquette (uitzonderingen voorbehouden);  

Alleen bestaande (geen verzonnen) namen worden overgenomen op de plaquette; 

ICCW houdt zich het recht namen in te korten (i.v.m. lengte) of aan te passen; 

Het is mogelijk om een donatie op te geven voor de familie, dan wordt i.p.v. het individu de familienaam geplaatst; 

Let goed op bij het opgeven van je naam, deze wordt namelijk 1 op 1 overgenomen; 

De plaquette kent een maximum van 300 namen, dit kunnen er minder worden i.v.m. meerdere donaties per persoon, maar niet automatisch meer. Mocht het zo zijn dat er meer dan 300 zonnepaneeldonaties binnen komen, zal het bestuur in overleg met de graveerder kijken wat mogelijk is; 

Mocht het binnengekomen donatiegeld het streefdoel voorbijschieten (MashAllah), dan wordt het bedrag dat overblijft in het potje geplaatst van het volgende project (kozijnrenovatie moskee); 

Contant doneren is mogelijk, neem daarvoor contact op met het bestuur 06 87 239 979 of mail naar [email redacted] 

Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het plaatsen van de namen;


UPDATE

Daarnaast kunnen de mensen die het lastig vinden om via de site te doneren ook middels een open tikkie te doneren. Tikkie: https://tikkie.me/pay/ICCWoerden/rbxemN5hXNb4uj9feSj6j8

Of, een tikkie voor een volledig zonnepaneel voor 250,- euro: Tikkie: https://tikkie.me/pay/ICCWoerden/pnfuDCbC7bcEkXtQtDUiet

Of de donaties door appen naar 06 87 239 979. Je krijgt dan meteen een Tikkie toegestuurd om te betalen. Mocht je contant willen betalen dan graag een afspraak maken ook via dit nummer.

Fundraising team: Bestuur Moskee ICCW (3)

Islamitisch Cultureel Centrum Woerden
Organizer
Woerden, NL
Rachid Abarkane
Beneficiary
Rachid Abarkane
Team member
Najim El Morabit
Team member

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee