Helping Sazana Çapriqi

[Informatat në shqip më poshtë]

My name is Bulza Capriqi, and I am asking for you to please help us save our critically ill mother, Dr Sazana Capriqi, who has been diagnosed with a rare cancer. The same cancer that took my father, Dr. Basri Çapriqi’s life two years ago, leaving behind myself, my brother and my now terminally ill mother.

In the midst of the pandemic, my mother, Dr Sazana Çapriqi, broke her leg, and the doctors in Kosovo operated on her, and surgically put her leg in place. After three months since her surgery, she was still having difficulty walking, and she started having severe pain. At that point, the doctors in Kosovo did another CT scan and saw that she had a broken vertebrae. Also, her hip was not getting any better, and they informed us that they needed to perform a hip replacement surgery on her.

After careful consideration, we decided to seek help in Germany, since the doctors in Kosovo were suspecting that the cause of the fractures could be some type of tumor. Unfortunately, the doctors in Germany, confirmed that there was another fracture in her femur which the doctors in Kosovo did not notice, and which was gravely deteriorated.

In Germany, The doctors operated on my mother, and the hip replacement surgery operation was successful. However, when the bone sample test came back, they confirmed that she has multiple myeloma with bone lesions.

The doctors indicated that the illness is very aggressive, and that they strongly advised her to begin chemotherapy treatment as soon as possible, in order to avoid a kidney failure, and a potential need for dialysis. The chemotherapy would prepare her body for a bone marrow transplant which is very expensive for someone from Kosovo.

The estimated cost for the said treatment is 300,000 euros. The hospital requires that the funds be paid up front, before the procedure can begin.

Thank you for taking the time to read this, and thank you for your well wishes, support and contribution. Any assistance (no amount too small) will be greatly appreciated. 

Gratefully Yours, Capriqi Family

------

Unë jam Bulza Çapriqi, dhe ju lutem të më ndihmoni për të shëruar nënën time, Dr. Sazana Çapriqin, që është diagnostikuar me një kancer të rrallë. E njëjta sëmundje që ia mori jetën babait tim Dr. Basri Çapriqit para dy vitesh duke na lënë pas mua, vëllain dhe nënën time, tani të sëmurë.

Në mes të pandemisë, nëna ime Dr. Sazana Çapriqi, e theu këmbën e saj, dhe doktorët në Kosovë e operuan dhe ia vunë këmbën në vend. Tre muaj pas operimit, ajo ende kishte probleme në të ecur dhe filloi të kishte dhimbje të forta. Atëherë, doktorët në Kosovë bënë një CT dhe panë se kishte thyer një unazë kurrizore. Gjithashtu thyerja e mëparshme nuk kishte përmirësime, dhe kishte nevojë për një operacion tjetër për të vënë një protezë.

Pasi që e menduam situatën, vendosëm të kërkojmë ndihmë në Gjermani, meqenëse doktorët në Kosovë menduan se arsyeja mund të ishte ndonjë tumor. Fatkeqësisht, doktorët në Gjermani konfirmuan se kishte edhe një thyerje në femur, të cilën doktorët në Kosovë nuk e kishin vënë re dhe e cila ishte përkeqësuar shumë.

Në Gjermani, doktorët e operuan nënën time dhe vendosja e protezës kaloi me sukses. Mirëpo, kur morëm testin e ashtit, u konfirmua që ajo ka “multiple myeloma” me lezione në eshtra.
Doktorët thanë se sëmundja është mjaft agresive dhe thonë se duhet të fillojë me kemioterapi sa më shpejt të jetë e mundur, për t’iu shmangur dëmtimit më të tutjeshëm të veshkave dhe trajtimit me dializë. Kemioterapia do ta përgatisë për transplant të palcës kurrizore, trajtim që nuk bëhet në Kosovë.
 
Është vlerësuar se trajtimi kushton 300,000 euro. Spitali duhet të paguhet më herët për të filluar me procedurën.

Faleminderit për kohën që shpenzuat për ta lexuar këtë, për urimet dhe mbështetjen tuaj. E vlerësojmë shumë çdo ndihmë sado që të jetë.

Me respekt,
Familja Çapriqi

Donations

 See top
 • Ali&Hava Kraja 
  • 400 £ 
  • 1 d
 • Ramazan Tagani 
  • 80 £ 
  • 3 d
 • Anonymous 
  • 10 £ 
  • 3 d
 • Nail Capri 
  • 500 £ 
  • 4 d
 • Anonymous 
  • 30 £ 
  • 6 d
See all

Fundraising team (5)

Besnik Grajqevci 
Organizer
Raised 4,329 £ from 39 donations
Ipswich, East of England, United Kingdom
Bulza Capriqi 
Team member
Raised 7,117 £ from 69 donations
Limone Draga 
Team member
Raised 6,980 £ from 10 donations
Gentiana Çapriqi Pushka 
Team member
Raised 1,780 £ from 6 donations
Vita Koshutova 
Team member
Raised 505 £ from 12 donations
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more