Main fundraiser photo

Woningbrand Ydwine en Rixt

Donation protected
Vandaag 23-04-2020 , is het huis van mijn lieve vriendinnen Rixt en Ydwine afgebrand. Ze hebben aan het vuur kunnen ontsnappen via de brandtrap zelfs op hun blote voeten. Helaas zijn ze ook niet verzekerd dus echt alles kwijt. Graag zoveel mogelijk delen! Alle kleine beetjes helpen. Je donatie wordt zeer gewaardeerd.

Bericht van Rixt voor de inzamelingsactie:

Vanmiddag zijn Ydwine en ik door een complete hel gegaan. Ons paleis, ons geweldige huis waar wij zo intens gelukkig waren, is afgebrand. In tegenstelling tot wat de pers zegt, waren wij allemaal thuis, inclusief een kat van de buurjongen (ligt aan de beademing). Het betreft 3 woningen waar in totaal 6 mensen wonen inclusief ons. In de pers spreekt men van 1 woning, wat niet correct is. Men spreekt nu van de tragedie van bekende Leeuwarder Wobbe, terwijl er nu 6 mensen dakloos en alles kwijt zijn. Het was complete paniek binnen, je kan niet meer denken, de rook sloeg zo snel om ons heen. We zijn in en uit het gerend om spul te redden, maar we kwamen met niks buiten omdat je gewoon niet weet wat je pakken moet. De rook kwam in middels overal doorheen en zuurstof wordt direct heel schaars. We moesten eruit. Via het pand naast ons, een huis vol studenten waar veel paniek was, zijn we naar buiten gekomen. We zijn vervolgens opgevangen soor de super lieve eigenaar van TDC. Heel dankbaar zijn we daarvoor. We zijn ongedeerd, maar alles kwijt. Zo veel lief en leed zat er in ons huis. We zijn niet brandverzekerd dus de financiele klap is voor ons niet te overzien. Ik rende in mijn bikini de straat op en Yd op blote voeten. Via deze weg wil ik laten weten dat we ongedeerd zijn en dat we alle lieve berichtjes, telefoontjes en andere hulp ontzettend waarderen. Vandaag heb ik zoveel verbondenheid en liefde gevoeld. Mijn buurjongen wiens naam ik niet eens weet heeft mij, gezien ik in blinde paniek was, veilig het pand uitgekregen met de arm om mij heen. Speciale dank ook aan mijn liefste familie waar wij nu bij zijn: Victor de Boer, Wietse de Boer, Rennie Moglie del Contadino. En natuurlijk mijn geweldige vriend Rick van der Burght en Elly Boetes. Love you all.

Today we lost everything in a big fire what started in the store below us. This day has been an absolute hell. We are safe and not hurt, but completely devastated. The smoke, fire, panic... It is all still so unreal. I wanna thank everyone who's been there for us today.

Organizer and beneficiary

Sil Knook
Organizer
Leeuwarden, NL
Rixt en Ydwine De Boer
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee