Winterkleding voor vluchtelingen

// Winter Warmte

Kleding inzameling voor vluchtelingen in het Nea Kavala vluchtelingenkamp in Noord-Griekenland.

Sinds het sluiten van de Europese grenzen en de bekende Balkanroute in Maart 2016 zitten tienduizenden vluchtelingen vast in geïmproviseerde vluchtelingenkampen in Griekenland.
Eén van die kampen, vlakbij de grens van Macedonië, is het Nea Kavala kamp. Zo’n 1500 man bestaande uit Syrische en Iraakse mannen, vrouwen en kinderen leeft hier nu al zo’n acht maanden in tenten. In die acht maanden hebben ze nog geen kleding ontvangen.
Inmiddels beginnen de temperaturen al snel richting de 0 te gaan, terwijl het kamp absoluut niet klaar is om de winter te overleven.

Daarom wil ik zo veel mogelijk winterkleding gaan inzamelen voor deze mensen. We leven hier in zulke heerlijke luxe dat we vaak de helft van onze kledingkast stiekem nooit dragen. Ik daag jullie uit om kritisch naar je kleding te kijken en alle warme kleding die je al te lang niet meer hebt aangeraakt in een doos te stoppen, om in Griekenland iemand ontzettend blij mee te maken.

Omdat ik zelf werkzaam ben geweest in het Nea Kavala kamp (en binnenkort weer terug zal keren), heb ik dagelijks contact met vrijwilligers en vluchtelingen uit het kamp. Hierdoor weet ik precies waar de kleding naartoe gestuurd moet worden, en kan ik garanderen dat de mensen de kleding zo snel mogelijk zullen ontvangen.


// Hoe kan je helpen?

> Kleding doneren
Denk aan schoenen, winterjassen, truien, sokken, maillots, broeken, vesten, slaapzakken… Alles dat deze mensen warm kan houden deze winter.
We zoeken kleding voor mannen, vrouwen én kinderen.
Er is een groot tekort aan mannenkleding maat S, en mannenschoenen maat 41 en 42. Des te meer we hier van kunnen opsturen, hoe gelukkiger we de mensen daar maken!
Kijk wel een beetje kritisch naar de kleding; we willen geen truien met enorme gaten erin opsturen.

> Geld doneren
Buiten het ophalen van de kleding moet er ook een aardig bedrag worden opgehaald om deze kleding naar Griekenland te vervoeren (en eventueel bepaalde essentiele kledingstukken als sokken en ondergoed bij te kunnen kopen). Voor 100 dozen kleding zijn de verzendkosten €1350 exclusief BTW.
Geld overmaken kan via deze gofundme.
Heb je geen creditcard? Dan kan je het geld overmaken naar NL72 ABNA 0981 0811 26, t.n.v. R. Meijer. Ik zal ervoor zorgen dat het geld dan op deze gofundme terecht komt.

> Kom naar het ‘eindfeestje’ a.k.a. de benefietavond: Winter Warmte, 16 December in de Pip Den Haag!
Om geld in te zamelen organiseer ik een benefietavond in de Pip Den Haag. Het wordt een episch feestje met drie geweldige live bands en een nacht vol DJ’s. Hou het evenement in de gaten voor de line-up: https://www.facebook.com/events/110130489464590/
Tickets koop je hier: https://pipdenhaag.stager.nl/web/tickets/99368
Mensen die kleding gedoneerd hebben krijgen een kortingscode!

> Eigen ideëen
Mocht je zelf een idee hebben waarmee geld en/of kleding ingezameld kan worden voor deze actie, zijn deze altijd welkom!

> Spread the word!


// Waar kan ik de kleding doneren?

Datum:
Vrijdag 25 November

Locaties:
- Nijverheidstraat 1, Rijswijk: van 11:00 tot 21:00
- Laan 3D, Den Haag: van 11:00 tot 15:00

Ben je niet in de gelegenheid om op deze dag naar één van deze locaties te komen?
Stuur dan een mailtje naar roos-[email redacted], dan kijken we samen naar een alternatief!
Doneren kan tot uiterlijk 8 December.


Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!

Organizer

Roos Meijer
Organizer
Amsterdam-Oost, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.