Veronika en Nikita

Help Oekraïense families en dieren overleven!
Hallo, mijn naam is Wenda, samen met Veronika en Nikita zamelen we geld in voor Oekraïne. Veronika is op 19 mei in ons gezin in Nederland komen wonen als vluchteling. Haar verloofde Nikita bleef achter in Oekraïne.
Toen de oorlog net begonnen was verstopte Veronika zich, samen met haar verloofde en hun huisdieren, in een koude schuilkelder in de hoop te overleven. Ze hielpen mensen in de eerste maanden van de oorlog, maakten eten klaar en zochten medicijnen.
Het verhaal van Veronika kun je bekijken op: https://bit.ly/3ertHd6
De video is onderdeel van project voor vrede en vrijheid.
In oktober gaat Veronika voor een paar weken naar Oekraïne om haar familie te zien en Oekraïense families, die het slachtoffer zijn geworden van de Russische militaire invasie te helpen.
Misschien wil je meedoen en een stukje warmte en liefde delen met degenen die het heel hard nodig zijn? Elke euro is erg belangrijk. Voor 1 euro kunnen we een chocoladereep kopen voor een kind die elke dag wakker wordt door explosies en luchtalarm.
We zamelen geld in voor verschillende kleine projecten:
1. Warme kleding, kachels en brandhout
De oorlog begon afgelopen winter. Ook Nikita en Veronika moesten hun huis verlaten en verbleven in een hele koude schuilkelder. Ze sliepen in alle kleren die ze mee hadden kunnen nemen - winterjassen en zelfs mutsen. Het was koud om te wassen en naar het toilet te gaan. Sommige mensen die geen warme kleren hadden, deden cellofaanzakken om hun benen om warm te blijven.
Veel huizen zijn zwaar beschadigd of zelfs volledig verwoest en in de winter kan de temperatuur tot -30 graden dalen. Zonder hulp is het zeer onwaarschijnlijk dat de mensen in de verwoeste huizen kunnen overleven. Daarom willen we warme dekens, kachels en brandhout kopen om die mensen te helpen de winter te overleven. Voor 10 euro kunnen we een warme deken voor ze kopen en voor 80 euro een kachel.
2. Eten kopen voor mensen
Toen de oorlog net was begonnen, kochten Veronika en Nikita samen met andere vrijwilligers eten en maakten dat klaar voor 80 mensen. De huizen van veel mensen werden volledig verwoest, ze moesten de oorlog ontvluchten en de meesten van hen verloren hun baan. Veel Oekraïense mannen en vrouwen kwamen om in de oorlog en hun echtgenoten werden alleen achtergelaten met kleine kinderen zonder voldoende bestaansmiddelen. We zijn momenteel op zoek naar die en hebben een vrouw gevonden die 5 kinderen heeft (het jongste kind is 6 maanden oud), haar man is vermoord en ze heeft niets om de kinderen te voeden. Haar gaan we zeker helpen, maar zo zijn er veel meer gezinnen in nood. We willen voedsel kopen dat lang houdbaar is, granen, ingeblikt en gedroogd voedsel. We willen graag snoep kopen voor kinderen om ze een klein beetjevreugde te geven in deze moeilijke tijd.  Wil jij ons daarbij helpen?
3. Voedsel kopen voor dakloze dieren
Veel mensen lieten hun dieren aan hun lot over toen ze moesten vluchten voor de oorlog. Maar er zijn gelukkig ook mensen die in heel Oekraïne veel opvangcentra hebben opgericht voor deze dieren, maar ze hebben niet genoeg geld om voedsel voor de dieren te kopen. Ook deze mensen willen we graag helpen. Fundraising team (4)

W.M. Verkerk
Organizer
Raised €305 from 11 donations
Maarheeze
Veronika Rudkovska
Team member
Raised €225 from 14 donations
Mijke Truijen-Gunter
Team member
P. Vos
Team member

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.