Sustainable shopping

Låt oss alla rädda planeten tillsammans på alla möjliga sätt vi kan, små som stora.

Föreställ dig en tjänst på internet där din önskan kan gå i uppfyllelse…

Tänk dig att din kaffekanna till din favoritbryggare går sönder. Du går ut på swipy.se och klickar på ”jag önskar”. Där skriver du in så mycket om just din kaffekanna som du vet. Gärna modell, art.nr samt lägger till en bild om det är möjligt och till ett pris du är beredd att betala.

När någon sedan går in på swipy.se och ser din önskan - och har just en sån kaffekanna till övers i sitt förråd - kan den svara dig. Godkänner ”havaren” din peng - byter varan ägare. Betalningsformen är något köpare och säljare själva kommer överens om.

Eller är det så att du letar efter de sista glasen till en samling? Gå in på swipy.se och gör din önskan. Ser någon din annons, som har dessa glas, kan den svara direkt och sälja till dig, vips så har du en komplett samling!

Kan det bli enklare?

Låt oss tillsammans ta hand om vår framtid på denna vackra jord. Återvinn!

swipy.se är ditt verktyg!

Vi, Liza Löfström och Jennie Forsén känner att vi vill göra något åt ​​miljöproblemen i världen.

Här är tre, av många frågor vi har ställt oss:

1. Massproduktion och ”köp och kasta”-kulturen smutsar ner vår miljö. Kan vi som konsumenter minska produktion genom att köpa färre nya produkter?

2. Vi tror inte på konsumtionsstopp, för vi behöver kläder och mycket annat. Kan vi handla på ett mer hållbart och smartare sätt?

3. Vi tror att om vi slutade producera nya saker som kläder, möbler, cyklar, skor, sportartiklar och mycket mer just nu, just här, skulle vi fortfarande ha allt vi behöver i minst 10 år framöver. Kan vi använda sådant som redan finns? Kan vi ändra och laga mer? 

Det jag vill ha står kanske i någon annans förråd och samlar damm.
Tänk om du lätt kunde få reda på vad jag vill ha och kontakta mig?

Att starta vår verksamhet i Sverige är en bra idé eftersom svenskar konsumerar saker i hög hastighet. Vi har också har en stor ökning av nya magasineringsanläggningar eftersom det förstås är skamligt att kasta bort användbara saker. Vi har också en blomstrande trend att glatt köpa begagnat, om vi hittar vad vi söker. Vi har gjort en del undersökningar i andra europeiska länder och USA och finner att det är detsamma i alla länder med starka ekonomier.

Vi bor i Sverige och vill därför lanserar vi vår idé här först och hoppas försiktigt på att kunna expandera ut i världen i framtiden, där vi svenskar liren förebild på att det fungerar.

Vår plan är att skapa en digital shoppingassistent för återbruk.

Vi har funderat igenom idén och gjort en väl fungerande plan och skiss för webbplatsen tillsammans med en grupp IT-utvecklare . Vi behöver lite mer pengar för att komma igång så vi väljer att försöka uppnå våra mål med hjälp av crowdfunding. För att bygga denna webbplats och APP kommer det behövas investeringar initialt men kommer därefter bli tillräckligt för nya arbetstillfällen och skänka pengar till utvalda miljöprojekt.

Vi vill inte endast vara en webbplats för att hitta det du behöver och kunna få det. Vi vill också bidra till ett mer hållbart samhälle där människor blir mer medvetna om sitt shoppande samt säljer vidare saker de inte behöver.

Vi är redan i samtal med flera stora välgörenhetsorganisationer som har secondhandbutiker, vintagebutiker, antikvariat, återbrukar och reparationsföretag och både privatpersoner och företag som lyfter återbruk genom loppisar som är redo att hoppa ombord så snart vi är redo att starta webbplatsen. De är alla villiga att betala en liten månadsavgift för att kunna sälja saker, tömma lager och samtidigt få tillgång ett nytt skyltfönster och en möjlighet att hitta helt nya kunder.

Vi hoppas verkligen kunna öka takten på produktionen av vår webbsida och app, eftersom vi är oroliga för framtiden för planeten och för nästa generation. Att veta att det krävs 10 -15 000 liter vatten för att producera ett par jeans har fått många på nya tankar. Nu gör vi något positivt för framtiden. Stöd och hjälp oss att lyckas med denna pusselbit. Vi är tacksamma för varje tia och kommer att belöna alla som bidrar med en kostnadsfri månad på www.swipy.se

Så, snälla hjälp oss att få swipy.se att bli ett självklart verktyg i varje hushåll.

Bästa och hoppfulla hälsningar för dig och framtiden

Liza och Jennie
grundare till swipy.se

Donations

 • Calle Boman 
  • kr10 
  • 7 mos
 • Melani Nevrkla 
  • kr50 
  • 7 mos
 • Anonymous 
  • kr10 
  • 7 mos
 • Anonymous 
  • kr100 
  • 7 mos
 • Lotta Nilsson 
  • kr10 
  • 7 mos
See all

Organizer

Jennie Forsen 
Organizer
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more