stichting KIP (Kunstzinnige Interactieve Proeven)

Hi Hallo! Wij zijn stichting KIP! Nieuwsgierig naar wat we doen? KIP staat voor Kunstzinnige Interactieve Proeven. Ons doel is om meer bewustwording te creëren voor allerlei maatschappelijke onderwerpen en om mensen een bredere kijk op de wereld te bieden. KIP wil dat iedereen door een andere bril kan en durft te kijken. We zetten maatschappelijke vraagstukken op de kaart door menselijke interactie te creëren, gefocust op zintuigen. 

KIP is begin 2021 opgericht door Lotte de Jong. Lotte is eigenaresse van STUDIO &lotte, een ontwerpstudio die tentoonstellingen en ruimtelijke ervaringen ontwikkeld (neem een kijkje op andlotte ). In al haar ontwerpen zet Lotte de vijf zintuigen horen, zien, ruiken, voelen en proeven centraal. 

“Hoi! Ik ben Lotte. Vanuit mijn eigen interesse en nieuwsgierigheid heb ik verschillende maatschappelijke vraagstukken gepresenteerd op de Dutch Design Week in Eindhoven. Dit heb ik altijd vanuit eigen zak gefinancierd. Dit jaar kreeg ik het idee om een platform op te richten waarin meerdere en verschillende creatieveling de ruimte krijgen om samen met mij maatschappelijke proeven te ontwikkelen.”

Van 16 t/m 24 oktober 2021 staat KIP voor het eerst op de Dutch Design Week met het project ‘De kunst van leven | anno nu’. We hebben onderzoek gedaan naar de invloed van stress op ons dagelijkse leven. Stress, overspannen, druk, deze woorden horen we dagelijks om ons heen. Het druk hebben of te druk zijn, het lijkt de norm. Maar sinds wanneer? Het interesseert, fascineert en maakt ons nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar de oorsprong, de gevolgen en vooral zoekend naar een mogelijke uitweg. Benieuwd naar het resultaat van ons onderzoek? Kom dan kijken in Eindhoven!
 
Nu vraag je je natuurlijk af: waarom deze crowdfundig? Ik zet deze crowdfunding op om geld in te zamelen zodat KIP nog meer van dit soort installaties kan ontwikkelen en kunstenaars de ruimte kan geven hun concepten uit te voeren. Want hoe gaaf zou het zijn als dit soort projecten meer aandacht en ruimte krijgen in onze huidige maatschappij. 
 
Persoonlijk heb ik 10.000 EUR geïnvesteerd in KIP, een mooie start. Maar nu willen we de vleugels van KIP uitslaan en daar heb ik jouw hulp bij nodig. Meer inkomsten zorgt voor meer bijzondere kansen. Steun jij ons in dit avontuur?

Organizer

Lotte De Jong
Organizer
Utrecht

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.