Help je mee met de borg ?

47615742_1593767921612315_r.jpeg
Petit heeft een locatie gevonden..wij zijn zo blij, alleen moeten wij de borg voor 1 augustus bij elkaar hebben. Het is echt een toffe locatie maar ik kan natuurlijk niet te veel onthullen...behalve dan deze toffe foto :) 
Er hebben al zo veel mensen gedoneerd maar wij zijn er nog niet wel bijna...er is nog om precies te zijn 7.260 euro nodig. Het zou zo te gek zijn wanneer dit lukt? 


Een beetje geschiedenis;
Begonnen als House of Spice in de Oude Ebbingestraat te Groningen als kruiden en specerijen winkel. Niet veel later deden de kookworkshops zijn intrede en volgde de    lunch. Hierna volgde een verhuizing naar de Gelkingestraat en niet erg lang daarna volgde de verhuizing naar de     huidige locatie, Turfsingel 18-20 (ondertussen 12/13 jaar geleden). Nu werd er nog iets aan toegevoegd…à la carte!    
 
Op deze locatie konden de kookworkshops helemaal verfijnd worden. Samen met de lunches en het à la carte gedeelte.              
Helaas sloeg de crisis in als een bom. Door slim weer terug te gaan naar  de basis…alleen          kookworkshops en het bloed kroop toen al bij Sharon waar het niet gaan kan, naar…muziek. De ingrediënten voor het voortbestaan van House of Cooking & Le petit theatre waren geboren. De live-muziek werd eerst op een andere locatie gehouden (Het Platformtheater).             
Na een mini verbouwing in House of Cooking was het mogelijk om dit in de eigen ruimte te ontwikkelen. Nu na zo veel jaren waarin  het ontzettend belangrijk blijkt dat de  kleine podia moeten blijven bestaan is het tijd om  de ingeslagen weg te gaan verfijnen.
 
Jazz wat zo een belangrijk onderdeel is van de hedendaagse muziek lijkt  uit te sterven.  
Le petit théâtre biedt een podium voor artiesten door artiesten en waar iedereen elkaar ondersteunt.
In “Petit” wordt muziekles gegeven  en van do-zaterdag zijn er kleinschalige huiskamerconcerten (mini-concerten) waar entree voor wordt betaald. Deze entree helpt mij om de   artiesten te kunnen betalen. Muziek docenten geven er voorspeelmiddagen met hun leerlingen.
In House of Cooking worden er verschillende kookworkshops gegeven. Deze workshops van koken tot aan podiumpresentatie zijn de grootste inkomsten en zorgen dat het bedrijf draait. Enerzijds een culturele functie en anderzijds horeca gerelateerd.
 
 01-02-2016 heeft Stichting Lekker leven in Groningen House of Cooking (House of Spice) & Le petit théâtre overgenomen.
 
House of Cooking is sinds 2008 gevestigd aan de Turfsingel 18-20 als studio, restaurant/lunchroom/café, kortom een volledige horeca vergunning.
Na de overname is er wezenlijk niets verandert in de bedrijfsvoering. Er is alleen een uitbreiding van de workshops. Kookworkshops (teambuilding-, families-, vrienden, vrijgezellen-, internationale studenten-, kinder-, rouwverwerking-kookworkshops, private dining, borrels en andere voedings- gerelateerde zaken.
Workshops, podiumpresentatie en muziek (zang, drama, piano, liedjes schrijven etc) zijn er nu bij gekomen.
 
 Studenten van het Prins Claus conservatorium weten hun weg te vinden naar petit en hebben een podium nodig om te kunnen oefenen net zoals andere beginnende artiesten maar ook gerenommeerde artiesten in de jazz en aanverwante muziek.
De stichting ontvangt geen subsidie en draait dus geheel op eigen inkomsten.
 
 
De stichting heeft ten doel:
-het stimuleren van podiumkunsten door (muzikale) voorstellingen door en voor volwassenen en kinderen te - organiseren; een wekelijks podium bieden voor jazz-sessions (de zogenaamde Le Petit Sessions, le Petit Théâtre);
-een locatie te bieden voor het geven van muzieklessen. 
-een locatie te bieden voor creatieve kook-muzikale workshops en andere culturele en culinaire uitingen die passen in de visie van de Stichting.
-het verrichten van alle verdere handelingen, die met het vorenstaande in de ruimste zin verband houden of daartoe bevorderlijk kunnen zijn.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken -- door:
-een bijzonder podium te bieden waarop muziekamateurs
en -professionals diverse muzikale en theatrale
uitvoeringen kunnen realiseren.
-het onder de aandacht brengen en/of promoten van diverse muziekvoorstellingen op de locatie.-
-het logistiek en inhoudelijk ondersteunen en faciliteren van deze opvoeringen.
-het onder de aandacht brengen van culinaire (streek )producten (biologische drankjes en natuurlijke voeding -- zonder E nummers) aanprijzen.
 
 
 

Donations

 • Anonymous 
  • €20 
  • 11 d
 • CT Heida 
  • €10 
  • 19 d
 • Anonymous 
  • €25 
  • 19 d
 • Josee van hal  
  • €10 
  • 19 d
 • Eva Eisses 
  • €10 
  • 20 d
See all

Organizer

Sharon Carlin Doelwijt 
Organizer
 • #1 fundraising platform

  People have raised more money on GoFundMe than anywhere else. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case that something isn’t right, we will refund your donation. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more