Çerçiz Topulli


Vendi ku është zhvilluar beteja e Mashkullorës në 1908 me Çerçiz Topullin ne krye sot po zhduket përfundimisht. Lapidari është shkatërruar qëllimisht, ndërsa asnjë gjurmē tjetër që kujton këtë betejë të famshme nuk ka mbetur. Qëllimi qartazi ka qënë e mbetet që ajo të harrohet. Ne kemi vendosur ta rikthejmë në një pikë të vizitueshme. Do të rindërtojmë jo vetëm vendin e betejës ku luftoi çeta, por edhe lapidarin e një bust të Çerçiz Topullit. Do ta kthejmë këtë vend në një pikë të jashtëzakonshme për të kujtuar këta burra që mbi gjithçka donin Shqipërinë. Është koha të bëhemi bashkë ! Të ringremë e nderojmë historinë tonë ! Nëse ne nuk e bëjmë askush tjetër nuk do ta bëjë. Koha është për shqiptari. 

Fondacioni “Shqipëria Tjetër” synon të realizojë projekte që lidhen me çështjen kombëtare, mbrojtjen e arsimit, kulturës , trashëgimisë, historisë dhe identitetit shqiptar. Ky fondacion synon të shpluhurosë dhe të tregojë të vërtetat e mbuluara të shqiptarëve, të promovojë figurat historike dhe të rindërtojë vendet me rëndësi kombëtare. Projektet tona synojnë mbrojtjen e kësaj trashëgimie të vyer dhe vënjen e saj në shërbim të edukimit të të rinjve.

Fondacioni “Shqiperia Tjeter” me drejtues gazetarin Marin Mema bashkëpunon ngushtë me organizatën USA Albanian Society në NY themeluar nga një grup patriotësh e profesionistësh, Saimir Dashi, Behlul Gashi, Vilson Dautaj, Mevlan Mata, Albin Laci, Ermal Rica dhe Ilir Cekiri që njëkohësisht përbëjnë edhe degën zyrtarë të “Shqipëria Tjetër” në USA. Bashkë jemi më të fortë, bashkë e bëjmë shqiptarinë më të fortë.

Donations

 See top
 • Arber Kondo 
  • $40 
  • 15 hrs
 • Isa Krasniqi 
  • $500 
  • 17 hrs
 • Laert Sharra 
  • $50 
  • 19 hrs
 • Bekim Sopa  
  • $100 
  • 21 hrs
 • Samet Synaj 
  • $20 
  • 1 d
See all

Organizer

Saimir Dashi 
Organizer
New Rochelle, NY
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more