Renovatie nieuwe Blutsjestehuis!

Wat doet De Katten-Brigade vzw?

De Katten-Brigade vzw is ontstaan in december 2011 uit liefde voor katten en dan zwerfkatten in het bijzonder.  Omdat wij altijd een stapje verder willen gaan (in het helpen van dieren) en we gewoon een zwak hebben voor gehandicapte katjes/diertjes, hebben we besloten om onze opvang vanaf het najaar van 2014 enkel te richten op de permanente opvang van Blutskatjes: katjes met een handicap, beperking of aandoening worden liefdevol door ons opgevangen en zij krijgen een furrr-ever plekje in ons Blutsjestehuis. Onze dagelijks groeiende wachtlijst toont aan dat er nood is aan een permanente opvang waar katjes welkom zijn die niet in een normale thuissituatie passen of kunnen aarden of te veel medische zorg (ver)eisen. Hier mogen de Blutsjes zijn wie ze zijn, zonder regels. Een thuis waar liefde heerst en dagelijks medische zorgen uitgedeeld worden. Een plekje waar Blutsjes elke dag hun buikje rond kunnen eten, een warm plekje om te slapen en meermaals een aai over hun bol. We willen daarom graag katten een kans geven die nergens anders kans maken. We denken dan bv. aan katten met een achterhand verlamming, neurologische problemen door Ataxie,... Ook fungeren we als eindstation voor zieke senior katten of katten die in de eindfase van hun leven belandt zijn. Hen gunnen we nog een klein stukje geluk in ons veilige gecreëerde toevluchtsoord. Er worden maar al te vaak blinde, verlamde, diabetes katjes, etc ingeslapen, maar ook deze katjes verdienen een kans op geluk én op leven. We hebben voor de naam Bluts gekozen omdat deze katjes op één of andere manier een blutsje hebben. Maar dat maakt hen niet minder mooi, integendeel, Blutskatjes zijn heel speciaal en we hopen dat andere mensen dit ook zien.


Waar gaan we de donatiecentjes voor gebruiken?

Helaas vond er in februari 2016 een groot drama plaats in ons voormalige Blutsjestehuis. Ons piepkleine huisje viel ten prooi aan een brand en verwoestte de veilige plek die we aan zovele diertjes boden. Onze harten gebroken, maar onze spirit gelukkig niet. Dapper zochten we naar een nieuwe locatie om ons opvangwerk verder te zetten. We zijn verhuisd naar een (huur)boerderij in het idyllische Henegouwen, Wallonië. Hier waren we welkom met alle Blutsdieren en konden we onze werking tijdelijk verderzetten. Helaas is de boerderij niet zo geschikt om de doelgroep die wij opvangen en voor ogen hebben een veilige accomodatie te geven. We zijn daarom op zoek gegaan naar een nieuw permanent Blutsjestehuis en hebben deze ook gevonden in jawel, het idyllische Henegouwen! We hebben dankzij onze laatste persoonlijke centjes een lening gekregen, maar natuurlijk moet er op deze nieuwe locatie heel wat gerenoveerd worden om het de Blutsjes zo aangenaam mogelijk te maken. Alle opvangkamers moeten heringericht worden met een likje verf hier en daar, maar ook alle benodigdheden zoals krabpalen, mandjes, huisjes moeten opnieuw aangekocht worden. Diegene die nu in gebruik zijn, zijn namelijk aangetast door het vocht en moeten helaas binnenkort de container op. Ook willen we één kamer volledig inrichten als ziekenboeg want dat is iets dat immers heel erg noodzakelijk is in een Blutsjestehuis. Deze zal ingericht worden met hospitalisatiekooien en een onderzoekstafel zodat de Blutsjes in de meeste gevallen ter plaatse de nodige verzorging kunnen krijgen door onze dierenarts. Verder zijn er nog tal van renovaties nodig om te kunnen uitbreiden naar onder andere De Katten-Crèche afdeling, de tuin cat-proof maken, de tijdelijke Felv-ruimte omtoveren tot een gezellige ruimte, het grote bijgebouw moet dringend voorzien worden van een nieuw dak,... en nog duizend-en-één klusjes die nog op ons to-do lijstje staan zodat we deze Fundraiser telkens zullen blijven updaten en uitbreiden!


Hoe kan je onze Blutsjes helpen?

Onze Blutsjes kunnen geholpen worden door hier een donatie over te maken voor de renovatie van hun nieuwe Blutsjestehuis. Geen enkele donatie is te klein, zeker niet als daar een groot hart achter zit! Mocht het toch niet lukken om een centje te doneren, dan kan je onze Blutsjes altijd helpen door deze Fundraiser op je sociale media te delen. Maar ook vrienden en familie te vertellen over ons Blutsjestehuis en warm te maken om onze verhalen op Facebook en Instagram te volgen.

www.dekattenbrigade.com
www.facebook.com/dekattenbrigade.opvang
www.instagram.com/dekattenbrigade


Dankjewel namens ons allemaal!

Donations

 See top
 • Josee Homburg 
  • €25 
  • 24 mos
 • Josee Homburg 
  • €25 
  • 24 mos
 • Cindy De Pelseneire  
  • €150 
  • 25 mos
 • Cynthia Jeursen 
  • €100 
  • 25 mos
 • Anonymous 
  • €200 
  • 25 mos
See all

Organizer

Sab Spinnoy 
Organizer
Celles, WAL, Belgium
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more