RED VZW KLEINE HELD. RED NOOR.

Als eerbetoon aan mijn eigen kleine held Noor heb ik in 2017 de VZW kleine held opgericht.  Om de herinnering aan haar levend te houden en te zorgen dat ze nooit vergeten wordt. Van in het begin tot op het allerlaatste moment heeft ze gevochten met alles wat ze in zich had. Jammer genoeg werd het een oneerlijke strijd. Een gevecht dat ze gewoon niet kon winnen. Na een 7-maandenlange strijd op de NICU van het AZ Sint-Jan in Brugge werd ze de mooiste ster aan de hemel.

57812111_1623762084541085_r.jpeg 
Ik heb toen als mama zelf aan den lijve ondervonden hoe moeilijk het is om vrolijke kleertjes en spulletjes te vinden voor de allerkleinsten. Terwijl dat net heel belangrijk is. Zo wordt dat klein, kwetsbaar wezentje met al die buisjes en kabeltjes in die veel te grote pamper plots een 'echt' baby'tje. Om die reden schenken we gratis startpakketten aan ouders van prematuren en zieke pasgeborenen. In elk startpakket zit er een body, mutsje, couveusedekentje, wikkeldekentje, geurdoekje, vlaggenlijn, setje mijlpaalkaarten, een pack WaterWipes en een badolie van Naif. Op die manier willen we  de ouders een lichtpuntje schenken in een emotioneel zware en heftige periode en een thuisgevoel creëren in die kille ziekenhuisomgeving. We besteden hierbij ook aandacht aan de broertjes/zusjes door hen een gratis zorgenvriendje te schenken. Als je kindje direct na de geboorte wordt opgenomen op de afdeling neonatologie is dat ingrijpend voor het ganse gezin. Dankzij hun eigen zorgenvriendje kunnen de broertjes/zusjes hun angsten en problemen kwijt bij hun knuffel. Op die manier is hun zorgenvriendje een eerste belangrijke stap in het verwerkingsproces.

57812111_1623762130377986_r.jpeg

Naast een gratis startpakket bieden we de ouders ook een kosteloze, liefdevolle fotoreportage aan op de dienst neonatologie. Foto’s zijn een belangrijk onderdeel in hun verwerkingsproces. Bovendien hebben de ouders zo ook een blijvende herinnering aan een periode die naast heel wat angst en verdriet ook heel veel liefde kent. De liefde voor hun kind(eren).

57812111_1623762157181619_r.jpeg

Ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat het door het volledig wegvallen van de fondsen van de warmste week in combinatie met de coronacrisis die ondertussen al meer dan een jaar blijft aanslepen echt spartelen is om het hoofd boven water te kunnen blijven houden.

Net als Noor die van in het prille begin tot op het allerlaatste moment gevochten heeft met alles wat ze in zich had, ben ik ook altijd als een leeuwin blijven vechten voor mijn welpje. Dat ben ik mijn meisje en al onze andere kleine helden en hun gezin verschuldigd. Alleen is mijn vechtlust nu echt wel weg. Ik ben echt op, moegestreden omdat de mentale druk op mijn schouders te groot geworden is om die alleen te kunnen blijven dragen.

Op vlak van fondsenwerving heb ik al heel wat uit mijn hoed proberen schudden. Alleen zijn al mijn inspanningen en alle tijd en energie die ik er heb ingestoken niet voldoende gebleken. Met hetgeen we momenteel nog op de rekening hebben staat, kunnen we slechts 1 à 2 maanden meer verder.

Als ik tegen eind juli niet aan de broodnodige fondsen ben geraakt om onze werking budgettair gezien nog te kunnen blijven verder zetten tot eind dit jaar. Dan zal 31/07/2021 met veel pijn in het hart Noor haar tweede sterfdag worden. Voor mij voelt de VZW echt aan als mijn kindje. Dankzij VZW kleine held hou ik de herinnering aan haar levend. Als er na 5 jaar plots noodgedwongen een einde komt aan Noor haar verhaal, voelt dit voor mij aan alsof ik mijn meisje nog een tweede keer moet afgeven.

57812111_1623762192431162_r.jpeg

Als laatste redmiddel in een ultieme poging om de toekomst van Noor haar project veilig te stellen, heb ik dan een oproep gelanceerd op onze facebookpagina naar de juiste mensen om te zetelen in één van onze 4 werkgroepen: marketing, sponsoring, webshop, events. Deze post werd 35 keer gedeeld, heeft 6512 mensen bereikt en heeft zelfs 245 betrokkenheidsacties opgeleverd. Toch is er tot nu toe slechts 1 aanmelding binnen gekomen. Een bijzonder pijnlijke vaststelling. Teamwork makes the dream work is altijd al mijn motto geweest. Maar als ik die kar telkens alleen de berg op moet duwen, dan is het onmogelijk om de berg op te geraken.

Bij alles wat ik doe, volg ik altijd mijn gevoel. Als mensen besluiten om ons te steunen of te sponsoren (ben ik hier uiteraard erg dankbaar voor) maar vind ik het minstens even belangrijk dat ze dit ook om de juiste redenen doen. Omdat ze ons een warm hart toe dragen of aan den lijve hebben ondervonden wat onze startpakketten en onze liefdevolle fotoreportages voor de ouders betekenen op één van de meest moeilijke momenten in hun leven. En niet om er zelf beter van te worden. In plaats van het afsluiten van grote sponsordeals met commerciële bedrijven, geloof ik om die reden meer in crowdfunding. Ondertussen zitten we al aan 4897 volgers op onze facebookpagina. Allemaal mensen die ons om de juiste redenen volgen. Moest elke volger een gift doen van 1 euro en aan familie/vrienden/collega’s vragen om hetzelfde te doen. Dan werd Noor haar project wel gered. Noor haar leven konden de artsen helaas niet redden ook al zijn zowel Noor als haar artsen tot het uiterste gegaan.

Alleen samen kunnen we tot aan de sterren vliegen en over de regenboog voor Noor en voor al onze andere kleine helden en hun gezin.

#Startpakket #Eenbeetjekleuropdeneo
#Lichtpuntje
#Zorgenvriendje #Verwerking
#Fotoreportage #Blijvendeherinnering
#Omdatelkkindhetverdientomteschitteren
#Noor4ever #preemiepower
 • Ann-Sophie Henderick 
  • €25 
  • 8 d
 • Hendrik Descheemaeker 
  • €100 
  • 29 d
 • Margot De Cock 
  • €50 
  • 1 mo
 • Anonymous 
  • €20 
  • 1 mo
 • Ine Lobelle 
  • €25 
  • 1 mo
See all

Organizer

Sofie D'Hondt 
Organizer
Assenede
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more