Red het Katten-T-Huis

Ingrid Voncken is al vele jaren een begrip in Antwerpen omwille van haar noemenswaardige inzet voor katten. Het Katten-T-Huis te Ekeren is de thuisbasis voor tientallen lieve katten, waaronder zwerfkatten met kittens, ongewenste nestjes, katten wiens baasje overlijdt of ziek is,… Geen uitdaging is haar te veel.

Ze neemt ze op in haar eigen woning en tuin. Ze verzorgt ze, betaalt hun castratie en sterilisatie, laat ze vaccineren en chippen. De katten krijgen degelijke voeding en leren de kattenbak gebruiken. Ze worden gesocialiseerd met de mens en vele andere katten. Vervolgens wordt er gezocht naar de juiste adoptant voor elke kat. Dit afscheid brengt telkens weer een emotionele tol met zich mee, want werkelijk élke kat is voor Ingrid even belangrijk. Maar elke geadopteerde kat biedt weer de mogelijkheid om een nieuwe kat in nood op te vangen en te verzorgen. En daar doet ze het voor.

Echter heeft dit mooie werk ook een keerzijde. Het Katten-T-Huis is een officieel erkend asiel (HK30104346) maar ontvangt géén subsidies. Het hele opvangproces, inclusief alle wettelijk verplichte ingrepen, brengt zeer hoge kosten met zich mee. Kosten die Ingrid alleen niet langer kan dekken. Zo moeten alle gevonden kittens nu ook steriel worden gemaakt voor hun adoptie. In 2016 heeft Ingrid 72 kittens opgevangen en geplaatst. Mocht ze dat nu doen, zouden de vaste kosten om de poesjes klaar te maken rond de € 8700 liggen. Dan is er nog niet gedacht aan medische kosten of voeding. Er verblijven ook een groot aantal poezen die niet geplaatst kunnen worden. Dat zijn blijvertjes. Zij eten een slordige 80 kg droogvoer per maand, en de kosten blijven oplopen.

Het zou vreselijk zijn indien het Katten-T-Huis haar deuren zou moeten sluiten. Het is het levenswerk van Ingrid en een veilige thuishaven voor vele katten. Elke donatie is welkom ter ondersteuning van dit prachtige project.

Verdere informatie vindt u op de Facebookgroep en website.

Organizer

Sam Van Ghelder
Organizer
Antwerp

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.