PUSH till SB48

Från vänster till höger [from the left to the right]:
Övre raden [upper row]: Madeleine, Samuel, Pauline, Emma
Mellersta Raden [middle row]  : Elin, Andrea, Stina, Sara
Undre Raden [lower row]: Saga, Tove, Amélie, Sitha.

******
Kort på svenska, sedan på engelska [ENGLISH BELOW], sedan längre på svenska:

*****

Det finns hopp om klimatet - men vi måste fortsätta kämpa! Stöd PUSH Sverige när vi 28 april till 11 maj 2018 representerar Sveriges och världens unga, vid FN:s internationella klimatförhandlingar i Bonn, Tyskland (med Fiji som ordförandeland)! Vår blogg: pushtocop.org

 

Vår insamling gäller löpande - eftersom vi jobbar löpande! Nu kan du donera både via bank, här på GoFundMe, men även Swish! (070-4357506 - märk donationen med "PUSHtoSB48") Alla summor räknas, även små!

*****

There's still hope on the climate change issue - but not if we don't fight for it! Please support for that matter PUSH Sweden as we represent Swedish youth from the 28th of april to the 11 of may, at the international climate negotiations of the COP at the SB48 (intersessional meeting of subsidiary bodies between the COPs) in Bonn, Germany! Our blog: pushtocop.org – check it out to know about our cause!!

 

Our fundraising is running continuously - as we will keep running until the climate is saved! You may donate via bank, here on GoFundMe, but also you can also through Swish! (070-4357506 - mark your donation with "PUSHtoSB48") We are grateful for all kind of amounts! Thank you for your financial support!! 

*****

I Paris hösten 2015 träffades ett historiskt avtal mellan världens högsta ledare för att rädda världen från en skenande global uppvärmning. Det blev historiskt eftersom alla länder gick samman kring vissa gemensamma mål i kampen mot klimatförändringar. Men för att dessa mål ska bli verklighet måste de nu omsättas i konkret politik.

Konferensen i Paris, även kallad COP21, fick stort mediapåslag. Det var en viktig faktor till varför resultatet blev så bra som det blev. När politikerna känner att världen tittar på, skapas den press som behövs för att de akuta, nödvändiga och kraftfulla åtgärderna ska komma på plats.
I höstas ägde COP23 rum även det i Bonn – men med Fiji som ordförandeland. Risken att aktörerna skulle slå sig till ro efter ett väl genomarbetat Parisavtal var tvungen att stävjas. Det är svårt att utvärdera kort hur det gick med den saken - du kan läsa mer på bloggen (pushtocop.org) - men även om vissa framgångar kunde skönjas, är det fortfarande väldigt mycket kvar att göra. PUSH var där, tillsammans med en massa fantastiska organisationer från hela världen. Tillsammans höll vi pressen på våra respektive nationella delegationer och även andra inflytelserika aktörer som vi kunde påverka.

Den pressen är otroligt viktig att fortsätta upprätthålla nu, när vi snart åker till Bonn igen för deltagande i SB48! Förhandlingarna är inne i en väldigt viktig fas, nämligen själva implementeringen av Parisavtalet - snacket ska bli verkstad och reglerna ska skrivas för hur framtidens klimatpolitik och klimathandling ska se ut. Vissa talar om SB48 som ett ”mellan-COP”, men det är förminskande för dess faktiska betydelse. Det är nu viktiga positioner sätts och resten av världens samhällen visar sin ambition för att faktiskt ta itu med begränsning av och anpassning till klimatförändringar. Släpper civilsamhället och media pressen på politikerna, så finns det starka krafter runt hörnet som verkligen inte sätter klimatet i första rummet.

Mot dessa krafter, och för en hållbar, fossilfri och rättvis klimatutveckling, står vi: PUSH Sverige! Vår delegation har ackreditering och observerande status. Det betyder att vi får komma in på konferensen och har som roll att utgöra en kraftfull och konstruktiv röst på plats, tillsammans med kollegor och vänner från hela världens civilsamhälle. Sammanlagt är vi en samling av 15 unga, proffsiga aktivister, fördelade över konferensens två veckor.

Känner du dig orolig inför klimatet, och vet inte vad du konkret kan göra för att förändra? Stöd oss ekonomiskt! Vi står själva för resa, boende samt kostnader för det viktiga PR-arbetet. Vi arbetar alla ideellt. Ge oss möjligheten att representera och kämpa för er - utan att behöva ta alltför mycket av sparpengarna! :leichtes_lächeln: Vi hade varit fantastiskt tacksamma för ert stöd.

Här på GoFundMe kan du donera via bankkortet. Men du kan också Swisha en summa! [phone redacted]506. Går till ett av våra privata telefonnummer (har kollat med Skatteverket och det går mycket bra), så märk donationen med "PUSHtoSB48" så lägger vi det i resekassan!

Alla summor är värdefulla, oavsett teknisk metod!

I gengäld lovar vi att göra allt vi kan för att skapa den politiska vilja som krävs, i Tyskland såväl som i Sverige (och, via våra vänner runtom i världen, även globalt). Vi kommer att rapportera från konferensen, men även om allt viktigt som händer på vägen fram. Vi hoppas verkligen att du vill följa oss i detta arbete, och hemskt gärna sprida ordet! Bloggen där allting händer är: pushtocop.org ! Där kan du som donerar följa oss, och tveka inte att höra av dig om du undrar något speciellt!

TACK för ditt stöd! Tillsammans är vi starka!

Med hopp, tacksamhet och inspiration,

/PUSH:s internationella team, på väg till SB48 i Bonn

Donations (2)

 • Anonymous
  • kr1,200 
  • 5 yrs
 • Michelle Bender
  • kr434 
  • 5 yrs

Organizer

Amélie Dupuy-Seltmann
Organizer
Lund, Sweden

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.