Project Dream ON!

Update: De afgelopen maand is er namelijk veel gebeurd qua voorbereidingen en planning. Een lang verhaal kort: het zeilschip komt zes weken later aan in Colombia t.o.v. het eerste plan, waardoor het voor mij niet meer haalbaar is om aan boord te stappen en mee te zeilen naar de cacao plantages. De beslissing om niet mee te gaan was geen gemakkelijke. Ik hield lang vast aan dit gave idee en hoopte dat het toch nog allemaal goed zou komen, maar helaas is de realiteit anders.

Hoewel het plan rondom de eerste documentaire is veranderd, gaat het project wel door. De precieze vorm ben ik nog aan het uitdokteren. Als je je aanmeld voor de nieuwsbrief van We are the Earth houd ik je op de hoogte van de ontwikkelingen rondom Project Dream ON!
-----------------------------------------------------

Project Dream ON! gaat van start met een documentaire over Malou, een chocolademaker die per zeilschip haar cacao ophaalt in de Dominicaanse Republiek. Een verhaal over dromen volgen en een eerlijke en verantwoorde cacaoketen.

Project Dream ON!
Ik geloof dat wanneer je je dromen volgt, je vanzelf meer in verbinding met de wereld om je heen leeft. In Project Dream ON! neem ik je via korte documentaires mee in de verhalen van dromers die doen. Van inspirerende mensen die met het najagen van hun droom, de wereld een stukje bewuster, duurzamer en mooier maken. Die dromen kunnen groot of klein zijn, de impact ervan kan lokaal of globaal zijn. Wat centraal staat is dat ze durven te doen en met dat gegeven hoop ik jou te inspireren ook je droompad te volgen.
De eerste dromer
Malou Dronkers is de eerste dromer wiens verhaal ik ga vastleggen. Ze werkt als ambachtelijk chocolademaker in Amsterdam en is (mede)oprichter van Macao Movement en Wild Child Cacao. Jaren geleden kwam ze in Costa Rica voor het eerst in aanraking met cacao en ze was er meteen door gefascineerd. Vooral doordat ze er verbazingwekkend weinig vanaf wist terwijl chocolade als massaproduct overal te verkrijgen is.

Ze leerde meer en meer over cacao en werd gedurende al haar reizen geïnspireerd door de creativiteit van lokale ondernemers. Die kennis en kunde bracht ze mee terug naar Nederland, waar ze mensen op een speelse manier nieuwsgierig maakt naar kwalitatief goede cacao. Cacao met een verhaal. De cacao waar ze mee werkt is op een eerlijke en duurzame manier verkregen en in 2024 ook op een milieuvriendelijke manier naar Nederland getransporteerd: namelijk per zeilboot.De documentaire
Ik wil Malou’s verhaal rondom haar passie voor cacao, sociaal-verantwoord ondernemen en handelen vanuit wat goed voelt i.p.v. wat het meeste oplevert, vastleggen met als achtergronddecor het cargo zeilschip Ide Min van KaapKargo. Malou is momenteel aan boord en steekt de Atlantische Oceaan over om in de Dominicaanse Republiek haar cacaobonen op te halen. Deze koopt ze rechtstreeks bij boerencoöperatie Öko-Carib.

Zelf stap ik in februari aan boord van de Ide Min om de laatste twee weken mee te zeilen naar de Dominicaanse Republiek. Aan boord zullen de eerste interviews met Malou plaatsvinden en eenmaal aan land bezoeken we samen de cacaoplantages waar Malou’s chocolade vandaan komt. Het verhaal van de documentaire zal zich gedurende de reis vormen, maar wat zeker is, is dat we via Malou meer leren over de cacao industrie; the good, the bad and the tasty.

We are the Earth
Project Dream ON! is onderdeel van We are the Earth, een platform voor dromers die doen. Voor mensen die geloven in een toekomst waar we met elkaar en de aarde leven. Het is een platform vol verbindende verhalen, waarin je wordt uitgenodigd de wereld vanuit verschillende perspectieven te zien en ervaren. Verwonder mee, doe nieuwe kennis op, laat je inspireren door verhalen die je uitnodigen contact te maken met jezelf, ‘de ander’ en de wereld om ons heen.Over de maker
Mijn naam is Yalou van der Heijden (27), gepassioneerd verhalenverteller, reiziger en idealist. In 2015 startte ik We are the Earth, een reisblog dat nu in de transitie zit naar inspiratieplatform voor dromers die doen. Ik heb een achtergrond als visueel antropoloog en rondde begin 2023 mijn eerste documentaire af. Daarnaast werk ik als freelance fotograaf en redacteur. Het is mijn missie om mensen met elkaar en de wereld om hen heen te verbinden via verhalen.

Waarom Crowdfunding?
Project Dream ON! wordt onafhankelijk van fondsen gemaakt en zal vrij toegankelijk zijn voor iedereen. Op de Instagram van We are the Earth zullen het maakproces en de zeilreis te volgen zijn en op de website kun je achtergrondinformatie over de cacao industrie vinden. De documentaire zal uiterlijk eind 2024 gratis te zien zijn op het YouTubekanaal van We are the Earth.

Ik vind het belangrijk dat wat ik maak gratis toegankelijk is, omdat ik hoop dat het anderen zal inspireren ook hun passie na te jagen en op die manier - groot of klein - een bijdrage te leveren aan een verbonden wereld. Het eindresultaat is dus gratis, maar om dit alles te maken heb ik €5000,- tot €8000,- nodig.

Via deze Crowdfunding wil ik de research en de reis bekostigen, ontbrekende filmapparatuur aanschaffen en freelancers betalen die mij kunnen helpen in het edit proces en verder vormgeven van dit project. De reis van Malou is hopelijk de eerste in een reeks documentaires van Project Dream ON!

Donaties
Voor alle donaties ben ik dankbaar, de grote en de kleine!
 • Bij een donatie van €50 of meer krijg je een handgemaakte chocoladereep van Macaomovement thuisgestuurd. Een heerlijke en passende snack om bij de prèmiere van de docu te kijken. (Geef aan dat je dit wilt bij het maken van een donatie).
 • Onder alle donateurs verloot ik 2x een handgemaakte chocoladereep.


Het is tijd om dromen te vangen!
Met jou hulp is dat mogelijk, doe je mee?

Liefs,

Yalou

Mis niks:
Donate

Donations 

 • Anonymous
  • €10 
  • 1 mo
 • Natasja Driessen
  • €10 
  • 1 mo
 • Valentijn Bakker
  • €10 
  • 1 mo
 • Carolien den Boer
  • €20 
  • 1 mo
 • Sandra Bos-Ronk
  • €10 
  • 1 mo
Donate

Organizer

Yalou van der Heijden
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.