Operatie Timo - De Documentaire


Timo wil een documentaire maken. Sta jij óók op om hem te helpen bij het vertellen van zijn verhaal en daarmee anderen in te inspireren?

Bij de 8 jarige Timo, Formule 1 fan, voetballer én Feyenoord-supporter in hart en nieren, laten juist zijn nieren hem ernstig in de steek. Op zijn 12e stopt ook zijn blaas ermee. Inmiddels is Timo 15 jaar en niemand kan hem beter maken. Van samen met zijn vader trainen en juichen op het voetbalveld naar moedig zijn in het Sophia Kinderziekenhuis. Timo heeft een nieuwe nier nodig en krijgt deze van zijn vader. Die als kind zijn moeder en oom verloor na een bijzondere transplantatie die niet goed afliep.

De Documentaire
"Operatie Timo - De Documentaire" zal gaan over de verborgen en eenzame dagelijkse wereld áchter zijn aandoeningen. Over hoe het voor hem en zijn omgeving is om de moed niet op te geven en om elke keer weer op te staan. In de hoop daarmee een stem en inspiratie voor anderen te zijn. In de documentaire volgen we zijn weg tot na zijn ingrijpende transplantatie. En zien we of het lukt om van Timo weer de sportieve voetballer te maken die hij zo graag wil zijn. Zijn liefde voor de bal is wat Timo er doorheen moet slepen.


De crowdfunding
Deze inzamelingsactie heeft niets te maken met medische kosten en is alleen voor alle kosten die er komen kijken bij het maken van een professionele documentaire. Denk aan regie, camerawerk, audio, montage, muziek, nabewerking en promotie.

Stand van zaken
KRB Producties zal de productie voor haar rekening nemen. De eerste paar draaidagen staan gepland en zijn voorgefinancieerd door Timo's vader, zodat er kon worden gestart met filmen hoe Timo's leven eruit ziet vóór de niertransplantatie. Sta dus óók op en doneer, zodat De Documentaire er ook écht kan komen en Timo's wens gerealiseerd kan worden!


Lees meer over Timo's verhaal en de documentaire op https://www.operatietimo.nl of volg Timo's reis op www.instagram.com/operatietimo of https://www.facebook.com/operatietimo. Vragen, feedback of een goed idee? Laat het ons weten via https://operatietimo.nl/stel-jouw-vraag/

Voor de helderheid:
 • Naast deze crowdfunding wordt er ook naar andere manieren gezocht om de documentaire te financieren. Zoals sponsoring, (film)fondsen, business partners etc. Zodra er langs andere kanalen middelen beschikbaar komen, zal het doelbedrag van deze GoFundMe inzamelingsactie daarmee worden verlaagd. Dat zullen we uiteraard allemaal transparant communiceren via updates.
 • Als er meer geld wordt opgehaald dan nodig, of minder nodig blijkt dan begroot, zullen we samen met het Rotterdamse bedrijf L5 To Brand een dreamteam van jonge nierpatiënten vormen die in een creatiesessie bepalen hoe dat geld het best kan worden ingezet om hun stem en perspectief te versterken.


Fundraising team: Official Team "Operatie Timo" (3)

Joeri van der Well
Organizer
Marjolein Hogendoorn-Hagenaar
Team member
Shelina Bandhoe
Team member

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.