Main fundraiser photo

Onderhoudsproject kozijnen ICCW: Sadaka Jariya

Donation protected
Onderhoudsproject kozijnen ICCW: Sadaka Jariya

Goedendag,  As-salāmu ʿalaykum,

Onlangs is de Roadmap 2045 gepresenteerd (terug te vinden op www.iccw.nl) waarin wij een stappenplan hebben gemaakt voor de komende 25 jaar. Voor dit jaar staat het Onderhoudsproject kozijnen (Ramadanactie 2021) gepland. De kozijnen die wij nu hebben voldoen niet aan de normen van deze tijd. Het gaat hier vaak om glas met een lage isolatiewaarde, geen of verouderde ventilatie mogelijkheden en daarnaast zijn veel kozijnen ook gewoon verrot (houtrot).

Om de kosten voor het opknappen van de kozijnen in kaart te brengen hebben wij, samen met externe expertise, een meerjarenonderhoudsplan opgesteld. In dit plan is berekend dat de kosten voor het schilderen van de kozijnen en het aanpakken van houtrot tot 2045 een kostenpost zal opleveren van €120.000.

Aan de hand van deze informatie hebben wij intern gekeken wat verstandig is. Ons doel bij de aankoop van het gebouw is altijd geweest om het gebouw voor de komende (max.) 25 jaar (economische levensduur) zo efficiënt en maximaal mogelijk te benutten. De insteek is dan ook altijd geweest om ALLEEN noodzakelijke projecten op te pakken en/of projecten op te pakken die een significante bijdrage leveren aan de activiteiten binnen de moskee voor de periode tot de nieuwbouw.

Daarnaast willen wij er ook voor zorgen dat de huidige generatie optimaal gebruik kan blijven maken van een ruime en comfortabele moskee met goede faciliteiten die bijdragen aan de kwaliteit. Nieuwbouw is dan ook (hoogstwaarschijnlijk) ons geschenk aan de volgende generatie.

Het voorstel voor dit project is dan ook om de kosten NAAR VOREN TE HALEN met als bijkomend voordeel:

 
§  Comfortabel gebouw te realiseren voor onze gemeenschap (vooral de ouderen onder ons) door HR++ glas (isolatie);

§  Subsidiemogelijkheden aan te wenden door nu te starten met isoleren;

§  Besparen op stookkosten door betere isolatie (significante besparing berekend over 25 jaar);

§  Onderhoudsarme kozijnen door kunststofkozijnen te nemen i.p.v. houten kozijnen ;

§  De uitstraling van het gebouw op te frissen voor de eigen gemeenschap en de omgeving.

Inmiddels hebben wij een aantal offertes binnen en kunnen wij er van uit gaan dat de kosten voor het vervangen van de kozijnen en voorgevelplaten voor ons een kostenpost zal opleveren van ongeveer €120.000.

Voorstel is om deze kosten middels een LIVE benefietactie (Ramadanactie) op te halen. Daarvoor hebben wij het volgende bedacht:

Wij zullen met ‘dragers’ gaan werken van €250 per drager. Dit betekent dat wij 480 dragers nodig hebben om dit project succesvol af te ronden. Help je mee?

Voor een drager (donatie van €250 of meer), hebben wij het volgende bedacht. Er zal een plaquette (zie voorbeeldfoto binnenkort bij de updates) worden gemaakt met maximaal 480 namen. Dit zijn de namen van de personen die één of meerdere keren een ‘drager’ is geweest. Mocht je meerdere keren een drager zijn, zal er achter je naam het aantal komen (x gedoneerd).  

Zo willen wij mensen stimuleren en ook meteen wat terug doen voor degene die meedraagt in onze lasten. Hun namen worden hiermee vereeuwigd op de plaquette en op een centrale plek in de moskee geplaatst.  

Wij hopen dat jullie deze actie kunnen waarderen en vooral ook steunen. Ik vraag jullie daarnaast ook om de link veelvuldig te delen zodat de kans groter wordt om ons doel te bereiken. Wij hebben er zelf alle vertrouwen in en zullen weer veel enthousiasme aan de slag gaan. Hopend dat wij samen met jong en oud, met behulp van kleine (alles helpt) en grote bijdragen, ook dit project kunnen verwezenlijken.

Op vrijdag 16 April en zaterdag 17 April zullen de eerste wekelijkse live events plaats vinden waarbij wij meer informatie zullen verstrekken (ook m.b.t. de Roadmap 2045 ) en middels interactie mensen aan zullen sporen om te doneren. Houd hiervoor onderstaande kanalen in de gaten:

ICCW website 
Facebook kanaal 
YouTube kanaal  


Baraka Allahu fiekoum in sha Allah. 

والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته.    ​"مَّثَلُ ٱلَّذِينَ يُنفِقُونَ أَمْوَٰلَهُمْ فِى سَبِيلِ ٱللَّهِ كَمَثَلِ حَبَّةٍ أَنۢبَتَتْ سَبْعَ سَنَابِلَ فِى كُلِّ سُنۢبُلَةٍ مِّا۟ئَةُ حَبَّةٍ وَٱللَّهُ يُضَٰعِفُ لِمَن يَشَآءُ وَٱللَّهُ وَٰسِعٌ عَلِيمٌ" 

“Het voorbeeld van degenen die hun rijkdom aan Allah besteden is als een zaadje [van graan] dat zeven stekels laat groeien; in elke piek zitten honderd korrels. En Allah vermenigvuldigt [Zijn beloning] voor wie Hij wil. En Allah is allesomvattend en wetend.” 

Lees HIER de voorwaarden voor de plaquette 

Zie hier presentatie kozijnen voor meer achtergrondinformatie 

Donate

Donations 

 • Anonymous
  • €7 
  • 3 mos
 • Mohammed Elmorabit
  • €55 
  • 4 mos
 • Anonymous
  • €50 
  • 5 mos
 • Anonymous
  • €60 
  • 5 mos
 • Anonymous
  • €20 
  • 10 mos
Donate

Organizer and beneficiary

Islamitisch Cultureel Centrum Woerden
Organizer
Woerden
Rachid Abarkane
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee