
Nildal İstanbullu hastane ve cenazenin nakil masrafları
Donation protected
Nildal İstanbullu’ya Veda – Dünyayı Doyuran Bir Kalp, Şimdi Başkalarına Can Veriyor
28 Temmuz’da, San Leandro’nun kalbinde bir ışık söndü.
Nildal İstanbullu—dostların dostu, ışığıyla etrafını aydınlatan bir ruh, olağanüstü bir şef—ani ve yıkıcı bir beyin anevrizması geçirdi. Günlerce, UCSF Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde cesur kalbi makineler yardımıyla atmaya devam etti. Çünkü o hayatı hep başkalarına sunan biriydi.
Bugün, yüreğimiz paramparça… Çünkü doktorlar Nildal’ın beyin ölümünün gerçekleştiğini bildirdi.
Ama Nildal’ın ruhu hâlâ burada, aramızda. Çünkü o her zaman başkaları için yaşamıştı. Organ bağışçısıydı—elbette öyleydi. Ve şimdi, hayattaki son armağanını sunuyor: ihtiyaç içindeki insanlara yaşam şansı veriyor. Tıpkı yaşarken yaptığı gibi… yine veriyor, yine iyileştiriyor.
Nildal yalnızca maharetli bir şef değildi. O, büyük bir kalbin taşıyıcısıydı. Hazırladığı her yemekte, ettiği her sohbette, gösterdiği her şefkatte insanları bir araya getiren, yaraları saran, umut eken bir kadındı. Dinlerdi, hissederdi, sarardı… Hep.
Şimdi ailesi, bu vedaya hazırlanırken hem tarifsiz bir acıyla hem de ağır maddi yüklerle baş başa kaldı:
• Yoğun bakım ve hastane masrafları
• Nildal’ın vasiyeti olan Türkiye’ye nakli ve defin işlemleri
• Geride kalan ve yüreği paramparça olan eşine maddi destek
Bu kampanya sadece para toplamak için değil. Bu kampanya, hayatını hizmetle geçirmiş bir kadına yakışır bir veda için. Bu kampanya, onun gösterdiği zarafeti ve insanlığı bir kez daha dünyaya hatırlatmak için.
Eğer gücünüz varsa, lütfen katkıda bulunun, paylaşın, dua edin, hatırlayın. En küçük destek bile derin anlamlar taşır.
Haydi, Nildal’ın etrafında bir kez daha toplanalım. Gösterelim ki onun sevgisi ve iyiliği kaybolmadı—çoğaldı.
️ Bedeni dinlenmeye çekiliyor belki ama, mirası başkalarının damarlarında yaşamaya devam edecek. Her kurtardığı canla, o da yeniden nefes alacak.
Sevgiyle,
Nildal İstanbullu’nun Sevenleri
A Farewell to Nildal İstanbullu – A Heart That Fed the World, Now Giving Life Once More
On July 28, a light dimmed in the heart of San Leandro.
Nildal İstanbullu—a cherished friend, a radiant soul, and an extraordinary chef—collapsed suddenly from a catastrophic brain aneurysm. For days, her brave heart continued to beat in the intensive care unit at UCSF Hospital, as machines sustained the life she had once poured so freely into others.
Today, with breaking hearts, we share that Nildal has been declared brain dead.
But even in death, Nildal’s spirit refuses to fade. She was a registered organ donor—because of course she was. Her final act will be one of breathtaking generosity: giving the gift of life to strangers in need, just as she gave warmth, laughter, and nourishment to everyone who crossed her path.
Nildal was more than her talent in the kitchen. She was a woman of immense heart. With every dish she prepared, every conversation she embraced, she stitched herself into the fabric of her community. She listened, she healed, she fed, she gave. Always.
Now, as her family prepares to say goodbye, they face a mountain of sorrow—and the heavy costs that come with it:
• The extensive hospital and ICU expenses
• Transporting Nildal back to her beloved homeland of Turkey, to lay her to rest as she wished
• Supporting the spouse she leaves behind, shattered but grateful for every moment shared
This campaign is not just about money. It is about honoring a woman whose life was a love letter to service. It is about giving her the dignity she gave so freely to others. It is about helping her light travel one last journey—home.
If you can, we ask you: contribute, share, pray, remember. Even the smallest offering carries great meaning.
Let us gather around Nildal one final time. Let us show that her kindness did not disappear—it multiplied.
️ Her body may rest, but her legacy will move through the veins of others. Through every life she saves, she lives on.
With love,
The Friends of Nildal İstanbullu
Organizer and beneficiary
Husniye Inal
Organizer
San Leandro, CA
Duygu Istanbullu
Beneficiary