Main fundraiser photo

Nieuw schoolgebouw - Birisha, Kenia

Donation protected
Stichting Birisha Nijmegen is opgericht om geld op te halen om een nieuwe, stenen school te kunnen bouwen in het dorp Birisha in Kenia.

Onderwijs in Birisha, Kenia wordt bedreigd. De school is een houten verzameling van lokalen. De staat is slecht. Klaslokalen worden momenteel bijeen gehouden door rot hout met karton als opvulling.Als er op zeer korte termijn geen nieuwe, stenen school komt zal het onderwijs in Birisha, Kenia uitsterven. De kinderen zullen dan 7 km verderop naar school moeten. Dat zou het begin zijn van de ontvolking van het dorp Birisha.

Verontruste ouders hebben in Birisha een stichting opgericht om te komen tot een nieuwe school. Stichting Birisha Nijmegen wil de school in Birisha, Kenia ondersteunen in het realiseren van een nieuwe school door middel van financiële bijdragen. De nieuwe school wordt gebouwd door lokale ondernemers met lokale materialen. De nieuwe school zal bestaan uit acht klaslokalen; één docentenkamer en één bibliotheek met p.c. mogelijkheden. Tevens komt er een nieuw toiletgebouw. De nuts-voorzieningen (elektra en water) zullen aangelegd moeten worden. De gehele inventaris is aan vervanging toe.

Eind 2020 willen we starten met de bouw. Om een nieuwe school in Birisha, Kenia te kunnen realiseren is een bedrag van €50.000,- nodig.

Jij kan ons daarbij helpen!

Kijk op onze website voor meer informatie: www.birishanijmegen.nl

Fundraising team: Stichting Birisha Nijmegen (4)

Christine Venhuizen
Organizer
Christine Venhuizen
Team member
Herman Wegerif
Team member
Kees De Ruwe
Team member

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee