Main fundraiser photo

Kettingzaagkunstenaars chainsawcarving event

Donation protected
Coronacrisis
Ook de kettingzaagkunstenaars in Nederland zijn getroffen door de corona crisis.  Natuurlijk zijn er privé opdrachten waardoor sommigen nog boven water kunnen blijven maar de evenementen, braderieën en markten waar deze artiesten doorgaans demonstraties geven van hun kunnen zijn natuurlijk allemaal afgelast.

Dat was vorig jaar meteen al zo en is nu nog steeds niet veranderd. In je je eentje in je atelier/workshop aan een project werken is leuk maar voor veel van deze kunstenaars is het sociale aspect van de evenementen net zo belangrijk. 1 a 2 keer per jaar was er altijd wel een evenement waar je je kettingzaagvrienden weer zag en kon bijpraten. Het is een diverse club mensen maar de gedeelde passie voor de scheppende kracht van een kettingzaag is wat ons bind.

En toch!
Vorig jaar heb ik, Niels Brouwers, samen met Thomas Weijenberg  (Tommycarving) het ludieke privé festival (want publieke evenementen mochten toen niet) Niet Zeiken Maar Zagen georganiseerd bij ons in de wei in de gemeente Montferland. Ludiek, want met een knipoog en geen echt evenement want geen publiek. Maar het vervulde wel even het gemis aan evenementen en samenzijn met gelijkgestemden. Volledig volgens de geldende corona regels.

(foto: Piet de Carpentier, de organisatoren Niels en Thomas bezig met de tegenprestatie voor het gesponsorde hout)

Dat werd goed ontvangen door de deelnemers (en ook de buurt :-)), en omdat het er dit jaar nog steeds somber uitziet qua evenementen willen we dat gaan herhalen. Sterker, onze wens is om er een jaarlijks evenement van te maken. Uiteindelijk met publiek want kunst maak je niet voor jezelf, die is voor iedereen!

Volgend jaar weer?
De meest gestelde vraag in 2020! Of het dit jaar al met of zonder publiek mag, zal blijken, maar wij gaan het weer doen! Echter een gezellig, vriendelijk, gratis toegankelijk, leuk evenement organiseren brengt nogal wat kosten met zich mee.

(foto: Piet de Carpentier)

We vragen je nu mee te dragen in de kosten voor de inrichting en aankleding van de wei/het evenement (denk aan hekwerkjes om route af te zetten, mobiele toilet, paaltjes, borden, verlichting enz) en het belangrijkste: een tent. Geen kleintje, een serieuze. Hierin willen we gemaakte/meegebrachte houtkunstwerken tentoonstellen (en evt. te koop aanbieden) en een kleine balie plaatsen voor verkoop van koffie, thee, drank e.d. We hopen hiermee en inkomstenbron te genereren die in de toekomst kan voorzien in de kosten. Een eenmalige investering waar we voor een flink aantal jaren dit evenement mee willen kunnen betalen.

We hebben een budgettering opgemaakt, bij de gemeente melding gemaakt van ons voornemen en vragen neergelegd (vergunning, Covid regels enz). Uiteraard hopen we, net zoals vorig jaar, op sponsoren voor een aantal zaken (dank Oliehandel.nl, Husqvarna, Ebola BV) maar als we ons budget halen zou dat fantastisch zijn.

Alvast bedankt, en kom vooral even langs op (vooralsnog) zaterdag 17 juli en zondag 18 juli 2021. Check onze facebook pagina voor het laatste nieuws en updates: Niet Zeiken Maar Zagen 

(Foto's: Piet de Carpentier)

Organizer

Niels Brouwers
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee