MyQuest Foundation Nepal - situatie COVID19

Welkom op de crowdfunding-pagina van MyQuest Foundation
(Lees vooral ook hoe je ons kan steunen en welke toffe uitwisseling we bedacht hebben, zie onderaan!)

Zoals overal ter wereld heeft COVID-19 een gigantische impact. In Nepal was dit al vanaf dag één van de complete lockdown, 23 maart 2020, zichtbaar. De toeristenindustrie, een van de grootste inkomstenbronnen van het land, is ingezakt en bedrijven hebben hun deuren moeten sluiten. De complete lockdown houdt in dat mensen alleen de straat op mogen om boodschappen te doen. Scholen blijven dicht en mensen kunnen niet naar hun werk. Er is veel politie op straat die mensen arresteert. De isolatie die de Nepalese regering haar bevolking oplegt is uitermate streng en er lijkt voorlopig nog geen einde aan te komen. 

(Filmpje in het Engels vanuit het Nepalese team)

Situatie Nepal
De grootste problemen waarmee de Nepalezen nu kampen zijn honger, baanverlies, onvoldoende gezondheidszorg en faciliteiten, verhoging van moeder & kind sterfte, zelfmoorden en kinderen zonder onderwijs (ook geen thuisscholing). 

De jongeren met wie wij werken behoren, ook buiten dit virus om, al tot een kwetsbare doelgroep. Lees het artikel van de verenigde naties over het belang van mentale gezondheid en kwetsbare doelgroepen hier. De uitzichtloosheid in Nepal zorgt voor veel stress, onzekerheid en angst onder de bevolking. Om te zorgen dat onze jongeren mentaal weerbaar blijven, bieden we ze mentale en psychologische ondersteuning. We doen dit zodat ze deze periode zo goed mogelijk doorkomen en hun focus behouden op het creëren van een positieve toekomst voor zichzelf. Het is van belang dat de jongeren juiste keuzes blijven maken zoals het vervolgen van studie en werk, zodat ze niet in een verkeerd circuit belanden door mentale problemen.

Voor de wederopbouw van het land (nu en straks) heeft Nepal fysiek en mentaal gezonde mensen nodig.

MyQuest Foundation draagt hier direct aan bij; in het bijzonder aan de mentale gezondheid van Nepalese jongeren. Daarnaast focussen we ons ook op sleutelfiguren zoals maatschappelijkwerkers en projectcoördinatoren in de sectoren onderwijs, huisvesting, kinderbescherming en noodhulp.


Ons team in Nepal heeft 10 jaar ervaring in het bieden en faciliteren van mentale ondersteuning op het gebied van crisismanagement en traumaverwerking. Vanaf de eerste week van de lockdown is het team proactief in het benaderen van onze jongeren en partners, middels telefoon, email en sociale media. Het team organiseert webinars, online trainingen en coaching. Daarnaast zijn we een betrouwbaar platform voor jongeren voor juiste voorlichting over het virus.

Het is van belang dat ons team de jongeren en partners mentale hulp blijft bieden. Er verschijnen al onderzoeken van de psychologische effecten van de lockdown waarin mensen post-traumatische stress symptomen laten zien. Ons werk is niet alleen belangrijk nu, maar ook ná de isolatie.

Ons werk gaat door, we blijven ‘social impact’ maken door onze online werkzaamheden.

Echter, nu we geen QuestTreks kunnen organiseren, is onze belangrijkste inkomstenbron komen te vervallen.

Met jouw bijdrage maak je het mogelijk om ons goede werk voort te zetten, totdat we ons reguliere interculturele programma en de QuestTreks weer door kunnen laten gaan. 


What’s in it for you?
Zoals je ons kent (of leert kennen) geloven we in de kracht van uitwisseling. Daarom hebben we voor jou 10 sponsorpakketen om uit te kiezen voor de donatie die je doet. Uiteraard kan je het sponsorpakket iemand cadeau doen, of ervoor kiezen om te doneren zonder gebruik te maken onderstaande opties. 

Vermeld bij het doen van de donatie, de naam van het sponsorpakket als je er gebruik van wilt maken. Voor meer info, mail het team op [email redacted]ndation.  

Sponsorpakket Crowdfunding

1. Nepal €15 - €24
Webinar: 'How to get shit done' en meer vrije tijd overhouden! | met Mark Simons & Ilja Schurink
Alleen voor jongeren (16-23 jaar)
Datum: 4 september 2020 van 13:00 tot 14:30

2. Kathmandu €25 - €99
Je ontvangt per post een originele Nepalese kralenketting (mala) 

3. Pokhara €100 - €149
Je ontvangt een toffe tutorial van ons team hoe je dal bhat (het nationale gerecht van Nepal) kan maken. 
Ontdek het zelf: 'Dal bhat power, 24 hours'!

4. Bhaktapur €150 - €249
Webinar: 'Pak je puber bij de kladden' | met Mark Simons & Hedda Steenhauer
Alleen voor ouders
(datum t.b.d.)

5. Boudha €250 - €499
Online sessie ontdek je kernwaardes & sterke punten (Tom Rath) 
Inspirerende en interactieve online sessie waarin je je kernwaardes en sterke punten (her) ontdekt. Je ontvangt ook het boek 'Ontdek je sterke punten' van ons. | met Marianne van Wetter & Hedda Steenhauer 
Max 10 mensen in 1 sessie (90 min). 
Datum 9 juli 2020, 4 pm - 5.30 pm

6. Patan  €500 - €749
Online sessie body & breath work (intake + sessie 90 min +nazorg sessie 60 min) | met Hedda Steenhauer
Je 'mind' is krachtig, je lichaam is wijs. Hoe combineer je die twee zodat ze beiden voor je gaan werken? Ontdek het in deze sessies.  

7. Chitwan €750 - €949
Een hele dag in de natuur in het teken van persoonlijke groei en leiderschap op de QuestTrek-achtige manier.
Met Marianne van Wetter, Hedda Steenhauer & Lenneke Koole
Maximaal aantal deelnemers 20 
(datum 19 september 2020 - corona proof)

8. Helambu €950 - €1199 
Vijf online transformatieve en bewustwordings coach sessies van 70 minuten | met Hedda Steenhauer
Wij staan voor jouw potentieel en samen met jouw commitment, gaan we voor de shift die je wenst & het doel dat je wilt behalen. 

9.  Annapurna €1200 - €1499
Twee digitale team sessies | gefaciliteerd door MyQuest 
Inspirerende & interactieve webinars voor verbinding en verdieping van teams, wat leidt tot een boost voor de samenwerking, onderlinge plezier en te behalen resultaten. 
Datum: op aanvraag
(Totaal 2 beschikbaar)

10. Everest €1500 
Proeverij 'team sessie in de natuur '| gefaciliteerd door MyQuest
Breng de samenwerking naar een hoger plan en ervaar de kracht van een team sessie in de natuur.
Datum: op aanvraag
(Totaal 1 sessie beschikbaar)


Dhanyavad
(Dank je wel in het Nepalees)


Myquest Foundation in het kort
MyQuest Foundation organiseert een eenjarig intercultureel persoonlijk leiderschapsprogramma voor Nepalese jongeren uit kwetsbare situaties. We bouwen mee aan de volgende generatie krachtige en zelfverzekerde wereldburgers en moedigen Nepalese jongeren aan om 'changemakers' te worden in hun eigen omgeving. Zo sporen we ze aan een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving en steunen we ze om hun maatschappij op te bouwen vanuit hun persoonlijke unieke talent en kwaliteiten.

Voor meer informatie over de MyQuest Foundation: klik hier voor onze website en klik hier om onze Instagram pagina te bekijken.

 • Judith Voermans 
  • 10 € 
  • 16 mos
 • Marielle & Jurjen Slats 
  • 50 € 
  • 16 mos
 • Frits Janssen f,fritsjanssen@gmail.com 
  • 25 € 
  • 16 mos
 • Gregor en Sanneke Walz 
  • 50 € 
  • 16 mos
 • Maarten Verhoeven 
  • 5 € 
  • 16 mos
See all

Organizer

Hedda Steenhauer 
Organizer
Oudwijk, NL