Main fundraiser photo

Ons eigen Milky Road bier voor iedereen!

Donation protected
    Update: Actie afgerond!

We hebben inmiddels onze brouwdag achter de rug (zie de derde update) en verwachten dat het bier ergens in oktober gereed is. Iedereen enorm bedankt voor de steun, we zullen updates blijven plaatsen van belangrijke ontwikkelingen!

    Wie zijn wij?


Wij zijn Ramon en Saskia van Dam, twee enthousiaste hobbybrouwers van Milky Road die na bijna 5 jaar en 70 brouwsels onze droom werkelijkheid willen laten worden: het brouwen van ons bier in een echte brouwerij.

We zijn allebei verzot op speciaalbier, met name van een flink gehopte IPA, een dikke stout of een op vaten gelagerd bier worden we al snel enthousiast. Zelfs onze bruiloft vond plaats bij een brouwerij met restaurant, waarbij er uiteraard werd geproost met het gele goud in plaats van champagne.


    Wat gaan we brouwen?

In 2019 werden we vereerd met een eerste plaats in de vrije klasse bij het Open Nederlands Kampioenschap Amateurbierbrouwen. Zelf waren we altijd al erg gecharmeerd van onze Mango Unchained, gelukkig bleken de keurmeesters dat enthousiasme te delen.

Het is dan ook het recept van dat bier dat we willen gebruiken voor ons eerste bier dat geschikt is voor de verkoop. De Mango Unchained is in de basis een stevige IPA met veel citrus-achtige hopsmaken, waar tevens mango en pepers aan zijn toegevoegd. Het resultaat is een flink hoppig bier met een fris, fruitig tintje en een licht pittige bijsmaak.

Voor onze bruiloft was dit ook een van de drie bieren die we hebben meegegeven aan onze gasten, waarvoor Hans Gravekamp  drie ontzettend mooie labels heeft ontworpen die weer gebaseerd waren op de trouwkaart van zijn hand.


    Wat hebben we nodig?

Aangezien dit voor ons een volledig nieuw avontuur is hebben we te maken met relatief hoge kosten, waarvan we hopen dat jullie ons een beetje in de goede richting kunnen helpen. We zijn van plan om te gaan huurbrouwen bij een erkende brouwerij, waardoor het bier verkocht mag worden.

Naast de basiskosten voor het brouwen zelf krijgen we nog te maken met andere kostenposten, zoals het ontwerp van een logo en label en het laten drukken van dit laatste.

Met het basisdoel van 1.250 euro denken we deze belangrijkste stappen al te kunnen maken, maar alles dat we daar eventueel nog naast krijgen kunnen we ook heel goed inzetten. Zo moeten we ons inschrijven bij de KVK en willen we als het even kan een mooie webshop openen.

    Wat krijg je er voor terug?

Elke donatie is zeer welkom, maar voor bepaalde bedragen willen we graag wat teruggeven. We gaan in ieder geval iedere donateur met naam bedanken op social media, indien gewenst uiteraard.

Vanaf 10 euro willen we er ook voor zorgen dat er een of meerdere bieren je kant op komen, zodat je zelf kan proeven wat we er uiteindelijk van gemaakt hebben. We willen het bier voor de donateurs een uniek label geven dat afwijkt van de resterende flesjes of blikken. Om de kosten te drukken en de donaties zo effectief mogelijk in te zetten zijn we van plan om zoveel mogelijk pakketjes persoonlijk rond te brengen (zie "onder voorbehoud").

Daarnaast zal je - afhankelijk van de donatie - nog wat leuke extra's erbij krijgen in de vorm van stickers, onderzetters en een katoenen tas, allemaal met bijpassende opdruk uiteraard.

Vanaf 100 euro zal je naam worden genoemd op het label zelf, indien je dat leuk vindt.

Een overzicht van de dingen die je kan ontvangen is onderaan te vinden.


    Hoe lang loopt deze actie?

We zijn van plan om gedurende een maand geld op te halen, doneren kan tot eind augustus.

    Onder voorbehoud

We gaan ons uiterste best doen om het bovenstaande te realiseren, maar de kans bestaat altijd dat er iets fout gaat. In dat geval zullen we uiteraard op zoek gaan naar de beste oplossing, maar hou er rekening mee dat we in het slechtste geval niet kunnen leveren.

Omdat bier versturen niet goedkoop is en we het zodoende zoveel mogelijk zelf willen rondbrengen, moeten we dit wel enigszins in kaart brengen. We wonen in de buurt van Uden (N-Br) en alles binnen een uur rijden daarvandaan gaan we sowieso regelen, daarbuiten zullen we wellicht wat zaken moeten combineren of een andere oplossing bedenken. Neem contact met ons op via [email redacted] indien je hier nog vragen over hebt.

Om in aanmerking te komen voor het bier moet je 18 jaar of ouder zijn.

    Meer over Milky Road

We zijn al enige tijd met onze hobbybrouwerij te vinden op social media, met name via Instagram houden we iedereen regelmatig op de hoogte van waar we mee bezig zijn:

- Instagram: milkyroadbrewery
- Twitter: milkyroadbeer 
- Facebook: Milky Road Brewery 
- Untappd: MilkyRoad 

Donations 

 • Anonymous
  • €100 
  • 4 yrs

Organizer

Ramon Van Dam
Organizer
Zeeland, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee