Help meer mensen met dementie fijn te wonen

Lieve allemaal,

Stichting Waardig Wonen is een stichting die het mogelijk maakt om een veilige, zorgzame, maar vooral waardige en zeer kleinschalige woonvorm te bieden aan mensen met dementie. 

Stichting Waardig Wonen heeft nu twee Waardig Wonen huizen; een mooie villa in Wagenborgen en een huis in Groningen. De huizen zijn gewone huizen, met minimaal 6 slaapkamers, een woonkamer, keuken etc. Net zoals de meeste huizen dus.  In beide huizen wonen 5 mensen met dementie. Deze mensen hebben allemaal hun eigen slaap (zit)kamer, waar ze slapen en waar ze zich terug kunnen trekken. Maar in de praktijk blijkt dat ze het liefst gewoon in de huiskamer zitten en deel nemen aan de dagelijkse dingen. 

De bewoners wonen dus eigenlijk als een gezin samen in een huis. Er is 24/7 zorg aanwezig. 
Overdag zijn er altijd 2 ( een verzorgende en een begeleider) en ' nachts is er een verzorgende. Daarnaast zijn er ook lieve, betrokken vrijwilligers.

Dit betekent dus, dat er heel veel persoonlijke aandacht voor de bewoners is. Tijd om een wandeling te maken, een spelletje te doen, samen te zingen en dansen, samen boodschappen doen, koken, afwassen, huishoudelijke klusjes....
Kortom.... een leven zoals de bewoners dat kennen, wat vertrouwd is. En juist dat is de kracht van deze vorm van wonen. Want doordat de bewoners hun dagelijkse dingen blijven doen, blijven ze deel van de maatschappij. Voelen ze zich verantwoordelijk en gezien! 

Zo'n heerlijk, liefdevol en waardig huis wil toch iedereen? 
Dat willen wij ook graag, meer mensen de kans geven om zo te kunnen wonen, ook al heb je dementie. 
Maar.....de twee huizen zitten vol en er is geen geld om een nieuw huis voor de doelgroep aan te passen en/of te verbouwen! 

Daarom vragen wij u om een gunst, een donatie, zodat het voor meer mensen met dementie mogelijk wordt om zo te wonen.

Delen=lief! 

PS: mensen/beleggers, die graag hun geld in een huis voor stichting Waardig Wonen willen investeren mogen uiteraard contact opnemen met stichting Waardig Wonen.

Stichting Waardig Wonen 

Organizer

Evelien Bax van Dreven
Organizer
Leek, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.