Liefdevolle boodschap actie

Hallo allemaal,
Wij zijn Ilona Slomp en Lindy Prins eigenaar van Veer-Krachtige Ouders. Esther Maas is onze liefdevolle achterban.

Wij creëren meer inzicht bij (zorg)professionals voor de impact van een complex geboorteverhaal, zoals een vroeggeboorte.
1 op de 3 ouders ontwikkelt een PTSS na het meemaken van een vroeggeboorte.
Wij willen dat dit percentage minder wordt. Iedereen werkt hier har't' aan en er zijn mooie ontwikkelingen gaande om nog meer aandacht te geven aan ouders en het gehele gezin.

Onze kindjes hebben ook langere tijd op de NICU/neonatologie gelegen. De impact is groot voor het hele gezin. Het is erg zwaar om dit te dragen als ouder. Dan te bedenken dat de geboorte van een kindje sowieso een groot (zo niet het grootste) life-event is. Voor ouders op de NICU en neonatologie veranderd dit life-event in een rollercoaster vol angst, verdriet, pijn en machteloosheid. Niet wetende of je kindje het gaat redden of niet. Soms niet wetende of moeder en kind het gaan redden. Mogelijk heb je door de serie "Handen aan de couveuse" van de EO een beeld gekregen van de impact.

Wat we zelf hebben ervaren en wat we veel terugkrijgen, is dat dit een eenzaam proces is. Zo is er vaak onbegrip vanuit de omgeving. Niet vanuit onwil, buitenstaanders beseffen vaak niet wat het betekent. Daarnaast rouwen ouders ieder op hun eigen manier. En kun je in het ziekenhuis niet altijd doen wat je wenst -en of belangrijk vindt voor jouw kind (dit heeft vaak gegronde redenen. Toch zet het je als ouder buiten spel, wat je een machteloos gevoel kan geven). Het is heftig om te leven tussen hoop en vrees. Daarnaast is praten over moeilijke gevoelens ook niet iets dat vele ouders makkelijk doen. Dit alles maakt het vaak eenzaam.

Kortom een heftige rollercoaster die vaak weken tot maanden duurt. En je ook na die tijd is er nog veel onzekerheid over de toekomst.

Wat willen wij doen voor deze ouders?

Naast onze dagelijkse werkzaamheden, waarbij we vanuit Veer-Krachtige Ouders, bewustzijn creëren bij (zorg)professionals vanuit Ouderperspectief. Willen we nu een mooie actie opzetten voor alle ouders in het ziekenhuis!

Door alle ouders op Wereld Prematuren Dag 17 november 2022 een hart onder de riem te steken.

We willen dit doen door alle ouders op de neonatologie deze dag een kaartje te sturen met een liefdevolle persoonlijke boodschap van een andere Veer-Krachtige Ouder die zelf ook in een soortgelijke situatie heeft gezeten. Wat we vooral willen laten voelen is:
Je bent niet alleen..

We geloven dat iedere ouder in het ziekenhuis het juiste kaartje zal ontvangen, doordat deze met liefde geschreven is. Daarnaast geloven wij heel erg in verbondenheid met lotgenotencontact en ervaringsdeskundigheid, wat als een rode draad door deze hele actie heen stroomt.

Ouders die mee willen doen aan de actie, bestellen gratis een setje kaartjes en schrijven daarop hun liefdevolle boodschap voor een andere ouder. Vervolgens sturen zij dit setje kaartjes naar het ziekenhuis dat zij doorkrijgen. Ze betalen zelf 2 x voor de verzendkosten.

Daarnaast maken we voor de zorgprofessionals voor ieder ziekenhuis 1 grote kaart. Waarin we alle liefdevolle boodschappen, die we van de ouders ontvangen, opschrijven. Deze zullen we naar de ziekenhuizen sturen.

Het gaat om 75 ziekenhuizen en ruim 1700 ouders.

We zijn al druk bezig met het zoeken van sponsoren. Het liefst zouden wij met deze Gofundme genoeg geld inzamelen om minimaal 1 x verzendkosten voor ouders te betalen.
Daarnaast hebben we de verzendkosten naar de ziekenhuizen en de kosten voor alle materialen (kaartjes, verpakkingsmaterialen, enz). En dan hebben we het nog niet over alle tijd die hierin gaat zitten:)

Voor ons is het belangrijk dat we geen verlies draaien door deze actie, want dat kunnen we nu niet dragen, aangezien veel van onze werkzaamheden nog zonder inkomsten zijn.

We hopen op jullie bijdragen! Groot of klein, het is allemaal heel welkom! Laten we al die ouders en zorgprofessionals een hart onder de riem steken!
Samen zijn we Veer-Krachtig!
Bedankt!!

Mocht de actie niet door kunnen gaan, omdat we te weinig geld hebben opgehaald of te weinig ouders zich aanmelden om de kaartjes te schrijven. Dan kunnen we de actie helaas niet door laten gaan. Het opgehaalde geld zullen we dan besteden aan onze werkzaamheden die we voor ouders inzetten.

Toch gaan we ervan uit dat dit gaat lukken!! We geven het al onze positieve energie! Doen jullie mee?!!

Liefs Ilona, Lindy en Esther
Veer-Krachtige Ouders

Donations

 • Rosita Wellink
  • 15 € 
  • 3 mos
 • Joanne Mellink
  • 10 € 
  • 3 mos
 • Anonymous
  • 15 € 
  • 3 mos
 • Dineke Broos
  • 20 € 
  • 3 mos
 • Sabine Spruijt
  • 5 € 
  • 3 mos
See all

Organizer

Lindy Prins
Organizer
Voorburg

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily.

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about.

 • Trusted

  Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.