Main fundraiser photo

Licht na Corona: lampen voor coronapatiënten

Donation protected
Licht voor Gentse CORONAPATIENTEN.
Ooit heb ik zelf 8 weken met een longvirus in het ziekenhuis gelegen. Ik zat altijd maar te staren naar het rode lichtpuntje op de tv. Naar de tv zelf kon ik niet kijken, want voor iemand met zuurstoftekort is het te moeilijk om televisie te volgen.
Ik weet hoe het voelt. Ik wil onze geliefden die aan corona lijden steunen door hen iets moois te geven om naar te kijken terwijl ze vechten. Daarom wil ik 100 handgeschilderde lampen voorzien in de ziekenhuiskamers van UZ Gent.
 
Lampjes voor covidpatiënten
Na overleg met verpleegkundigen ligt de focus nu op plastic lampjes te maken voor op de kamers van covidpatiënten. De 100 glazen lampen werden gemaakt. Zij zullen als het weer mogelijk is samengebracht worden voor een tentoonstelling waar iedereen van kan genieten.

Ondertussen wordt ook alles in het werk gesteld om plastic lampjes tot in de ziekenhuizen te krijgen en andere mensen aan te moedigen om mee te doen.

Samen kunnen we zo veel meer!
 
Over Karen.
Karen is een Gentse kunstenares. Door een zeer ernstige vorm van astma en de ziekte van Addison is ze hoog-risicopatiënt. Door haar medische problemen heeft ze het niet makkelijk, zeker niet in de coronatijden. Toch gebruikt ze al haar tijd om Covid-patiënten een hart onder de riem te steken. Ze wil honderd ronde lampen beschilderen om in de ziekenhuiskamers van het UZ te zetten. “Elk moment dat ik energie heb, wil ik creatief invullen,” zegt ze.

Lees hier het Persartikel.
Donations 

 • Anonymous
  • €50 
  • 4 yrs

Organizer

Karen Vande Casteele
Organizer
Ghent

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee