Kärnbibeln – Hebreiskt lexikon

Hej, jag heter Jonas Bergsten och för 2004 började jag arbetet med Svenska Kärnbibeln. Det är ett ideellt projekt som startade som en enmansöversättning men har nu växt till att ha många volontärer som hjälper till.
 
Sedan i våren 2021 har en person jobbat med ett svenskt/grekiskt lexikon som är kopplat till grundtexten så det nu finns den första interlinjära svenska Bibel online för NT !
 
Detta är första steget, sedan ska det fyllas på med fler beskrivningar, justera verbformer där de används osv, men redan nu gör detta att även den som inte behärskar grekiskan kan ta del av Bibeln på grundtextens språk.
 
Det är bara så mycket man kan hinna med själv, och nu har en möjlighet kommit att kunna anställa en person som kan jobba med att ta fram samma sak för Hebreiska. Vi skulle vilja få ge lön för detta, så vill du vara med och sponsra detta vore det fantastiskt.
 
 
Här är 2 Kor 9:6-7 i Kärnbibelns översättning :
 
Dessutom [säger Skriften] detta:
Den som sår sparsamt
får (ska) också skörda sparsamt,
och den som sår rikligt [efter principen om välsignelser]
får (ska) också [efter principen om välsignelser] skörda rikligt,
var och en [ska så, dvs. ge] precis [så mycket] som han har bestämt (föreslagit; lagt fram) i sitt hjärta (ordagrant: i hjärtat), inte utav olust (motvilja) eller tvång [som något obligatoriskt],
för Gud älskar (föredrar) en glad (beredvillig, förnöjsam; välvilligt inställd) givare.
 
[Här citerar Paulus fritt från den andra delen av Ords 22:8 i den grekiska översättningen Septuaginta där det står: "Gud älskar en glad man och givare". Principen om sådd och skörd och om givandets välsignelser finns också i Ords 11:24-26 och i 5 Mos 15:7-11. Paulus sammanfattning av denna "lag" har ibland förminskats till en slug investeringsstrategi där man genom att ge mycket förväntar sig en större välsignelse tillbaka för att leva gott för egen del. Om det är drivkraften blir resultatet bara ännu djupare andlig fattigdom. Paulus gör klart att Gud vill se alla sina barns behov uppfyllda. Herren lönar generositet genom att möjliggöra för ännu mer generositet.]
 
 
 

Donations

 • Jonas Bergsten 
  • kr100 
  • 1 mo
Become an early supporter 

Your donation matters

GoFundMe Guarantee

In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred.

Organizer

Jonas Bergsten 
Organizer
Årjäng
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more