Main fundraiser photo

Inzamelingsactie voor de Nits

Donation protected
Update 11 oktober: Per vandaag sluiten we de inzamelingsactie. Het doel is gehaald en alle donaties zijn inmiddels uitbetaald aan de Nits. Zij hebben hier mooie nieuwe instrumenten en apparatuur voor aangeschaft. Iedereen bedankt voor de vele donaties.
Actie super geslaagd!

Update 8 augustus: Zoals gemeld is het doel van de actie van € 25.000,- ruim gehaald.
Er is totaal € 25.866,- gedoneerd en na aftrek van de kosten van GoFundMe zelf blijft er op een paar Euro na € 25.000,- over als steun. De actie is daarom nu afgesloten, de opbrengst is grotendeels al bij de band terecht gekomen.
De eerste aanschaffingen zijn alweer gedaan en daarmee kunnen de mannen verder met het maken van mooie muziek waar wij allen zo veel om geven.
De ontwikkelingen voor het betrekken van een nieuw pand zijn nog gaande en dus nog niet definitief. Daarover zullen de Nits zelf meer laten weten zodra er meer bekend is.
De winnaars van de gesigneerde cd's hebben ook vandaag bericht gehad en zij zullen de cd's ontvangen zodra ze uitgeleverd worden aan de band.
Nogmaals: we danken alle donateurs voor de prachtige bijdragen waarmee de Nits verder kunnen gaan met wat ze al 48 doen: het maken van mooie muziek voor ons allen!
Vriendelijke groeten, Anja en Hans Schot

Update 21 juli: De leden van de Nits hebben vandaag een video als dankwoord voor alle donateurs van deze actie gemaakt.
Hierin bedanken zij iedereen die gedoneerd heeft en spelen zij hun grootste hit "In the Dutch Mountains" op de fundamenten van de voormalige studio De Werf.
Bekijk de video en we hopen dat er tot de sluitingsdatum eind juli nog een aantal donaties binnenkomen. Deze actie heeft hen ook emotioneel enorm gesteund en maakt het mede mogelijk om verder te gaan na deze verschrikkelijke ramp.
Nogmaals hartelijk dank namens de bandleden en medewerkers!

Update 10 juli: Super, gefeliciteerd en hartelijk dank aan alle donateurs!
Gisteren is door een forse anonieme storting van € 808,- ons doel van € 25.000,- bereikt. Daarmee is na ruim een maand een onverwacht groot bedrag opgehaald voor de Nits, waarmee zij een mooie doorstart kunnen maken.
De eerste instrumenten en apparatuur zijn al weer aangeschaft en er wordt met een goed gevoel vooruit gekeken naar de concerten de komende maanden en de theatertour later dit jaar.
Er blijft echter nog steeds geld nodig, dus iedere donatie die tot eind juli nog ontvangen wordt is welkom. Bovendien maakt u daarmee ook nog kans op één van de tien gesigneerde exeplaren van de nieuwe cd NEON, welke eind september uit zal komen.
Dus nog één maal onze oproep:
STEUN ALLEN DE NITS !!!

Update 13 juni:    Ons eerste doel voor het behalen van € 15.000, - is al na 5 dagen gehaald maar we gaan door!
Dit was een eerste schatting en uiteindelijk is er veel meer nodig om de Nits te helpen, vandaar dat we de actie door laten lopen tot eind juli. Daarom hebben we nu ons doel gesteld op € 25.000,- en hopen dit te kunnen behalen voor het einde van de actie.

Onderstaand de eerste tekst van de actie.
Op 16 mei is er door een grote brand een einde gekomen aan de eigen opnamestudio, oefenruimte en thuishonk van de Nits.
Het gebouw De Werf in Amsterdam Sloterdijk, oorspronkelijk een gymzaal van een school, was sinds 1980 in gebruik bij de Nits en werd door hen altijd gebruikt voor opnames van de vele albums. Ook vele andere artiesten hebben hier gebruik van mogen maken.
 
De band bestaat inmiddels 48 jaar en is nog springlevend. Het nieuwe album NEON is gelukkig al gereed en zal in oktober uitkomen gevolgd door een nieuwe concerttour in binnen- en buitenland.
 
Het gebouw is door deze brand volledig verwoest, met in het gebouw alle muziekapparatuur, lichtinstallatie, decors en alle benodigde attributen welke nog altijd gebruikt werden.
Daarnaast is helaas ook het grootste deel van het archief, inclusief geluidsopnamen en podiumstukken verloren gegaan. Veel hiervan is onvervangbaar.
 
De verzekering vergoedt een deel van de schade, maar lang niet alles.
Voor de opbouw van een nieuwe opnamestudio, voor de aanschaf van nieuwe apparatuur, instrumenten en voor de decors is veel geld nodig, vandaar deze actie.
Iedere bijdrage is welkom en we hopen dat de Nits door kunnen gaan met het geven van mooie concerten en uitbrengen van nieuwe muziek.

Daarom deze oproep aan iedereen die de Nits een warm hart toe draagt:
GEEF ALSTUBLIEFT EN HARTELIJK DANK VOOR UW BIJDRAGE!
 
Tenslotte ondersteunt de Nits graag deze actie door 10 gesigneerde cd’s van het nieuwe album NEON beschikbaar te stellen zodra deze uit komt in oktober. De cd's zullen tegen die tijd worden verloot onder de donateurs.

De begunstigde van deze actie is natuurlijk de Nits en Paul Telman zal als administrateur/gemachtigde namens hen zorgen voor de opname van de gedoneerde bedragen.

Donations 

 • Anonymous
  • €50 
  • 2 yrs
 • Anonymous
  • €20 
  • 2 yrs
 • Anonymous
  • €10 
  • 2 yrs
 • Anonymous
  • €25 
  • 2 yrs
 • Anonymous
  • €20 
  • 2 yrs

Organizer and beneficiary

Hans en Anja Schot
Organizer
Heerhugowaard
Paul Hendrik Telman
Beneficiary

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee