Main fundraiser photo

Hjälp till Portugals brandoffer

Donation protected
Hjälp till familjer som drabbats av skogsbränderna i Portugal 

Portugal har drabbats av fruktansvärda skogsbränder och många familjer har mist allt de äger. Många säger att de önskar att de kunde hjälpa till, men vet inte hur. Nu gör vi slag i saken och startar denna insamling. Vi kan alla göra något för att hjälpa och inget bidrag är för litet. Vi är på plats, ser till att bidraget används till de ändamål som behöver det mest. Stort tack för att du hjälper till och gör skillnad för de drabbade familjerna!

Uppdatering: Efter endast 4 timmar har folk skänkt mer än 10 000 kr. Fantastiskt! Nu ökar vi målsättningen till 100 000 kr.

Uppdatering 2: Pengarna kommer att doneras till Caixa Geral de Depósitos, som är den största banken i Portugal, initiativ ”Unidos por Pedrógão Grande”. Detta solidaritetskonto öppnades i syfte för att hjälpa de som drabbats av denna tragedi. Lär mer om det här (på portugisiska):
https://www.cgd.pt/Institucional/Sala-de-Imprensa/2017/Pages/Unidos-por-Pedrogao-Grande.aspx http://www.jornaldenegocios.pt/economia/detalhe/saiba-como-ajudar-as-vitimas-dos-incendios-na-regiao-centro 

Vi är stolta över att vi redan lyckats samla ihop en imponerande summa och ser detta som svenskars (inklusive portugiser i Sverige) gemensamma bidrag till de drabbade familjerna.

Vad som har hänt:
Branden bröt ut på lördagen 17 juni och spred sig snabbt i flera riktningar och är fortfarande inte under kontroll. Det är extremt varmt med temperaturer över 40 grader i flera delar av landet vilket ökar risken för spridning av bränderna. Värst drabbat är området Pedrógão Grande i centrala Portugal.

Minst 64 människor har mist livet och högre dödstal befaras. Minst lika många ska ha skadats, flera av dem allvarligt. Många människor har förlorat allt de äger och behöver akut hjälp.

Portugals premiärminister Antonio Costa säger att det är “den största tragedi vi har sett på senare år i fråga om skogsbränder”.

Om bränderna på svenska:
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/19-doda-i-stor-skogsbrand-i-portugal
http://www.dn.se/nyheter/varlden/manga-doda-i-valdsamma-skogsbranden-i-portugal/
https://www.sydsvenskan.se/2017-06-19/tusentals-bekampar-branderna-i-portugal

About the fires in English:
http://edition.cnn.com/2017/06/18/europe/portugal-fire/index.html
http://www.bbc.com/news/world-europe-40320411
https://www.ft.com/content/9b3114c4-53e6-11e7-80b6-9bfa4c1f83d2

 Sobre os incêdios em português:
http://expresso.sapo.pt/sociedade/2017-06-18-Relatos-de-coragem-imagens-que-doem-historias-que-desolam-dentro-de-Pedrogao-Grande
https://www.publico.pt/sociedade/noticia/ao-minuto-o-que-se-passou-para-morrerem-19-pessoas-num-incendio-1776047

Vid frågor, kontakta oss här via gofundme eller via Facebook.  

Tack för er hjälp! 

Elsa Larsson Regnström & Maria Edholm Chami

Photo credit: Tomé Teixeira, Gosto Disto
Donate

Donations 

 • Eva Gustavsson
  • kr100 
  • 7 yrs
Donate

Organizer

Elsa Larsson Regnström
Organizer

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee