Main fundraiser photo

Het Nijmeegse Woonprotest

Donation protected
Al jaren neemt de woningnood in Nederland structureel toe. Inmiddels zitten we in de ergste wooncrisis sinds de Tweede Wereldoorlog. In Amsterdam, Rotterdam, Arnhem en Den Haag zijn er al protesten geweest of aangekondigd. In Nijmegen is er een tekort van meer dan 5000 woningen. Daarmee staat Nijmegen in de top-3 van Nederland qua woningtekort. De prijzen schieten door het dak. Beleggers overbieden starters. Studenten betalen zich blauw aan kamers, áls ze er al een kunnen vinden. Internationale studenten zijn kansloos. Het aantal daklozen is ruim verdubbeld.
 
Nijmegen kan dus niet achterblijven. De Nijmeegse Wooncoalitie kondigt daarom aan dat er een woonprotest gepland staat in Nijmegen: Het Nijmeegse Woonprotest. Het protest zal plaatsvinden bij het plein het Kelfkensbos op 31 oktober om 14:00.
 
Wij doen hard ons best dit protest zo groot, leuk en vooral toegankelijk mogelijk te maken en we hopen daarbij op jullie hulp te kunnen rekenen. Je kan ons helpen door te delen en liken, door je aan te melden als vrijwilliger en door te doneren.
 
Al het geld dat overblijft zal gebruikt worden voor toekomstige acties. De Nijmeegse Wooncoalitie stopt niet met bestaan na dit protest, maar zal doorgaan met actievoeren totdat het probleem is opgelost.
 
Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger?

Organizer

Mo Quirijnen
Organizer
Arnhem

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about

  • Trusted

    Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee