Help twee Oekraïense kinderen met hun droom


Hallo allemaal, mijn naam is Ronald en ik ben erg creatief. Mijn hobby's zijn o.a. Laser graveren en 3D printen. Door die hobby's ben ik in het afgelopen jaar in contact gekomen met twee Oekraïense jongens van 12 en 13 jaar die graag wilden leren hoe dat werkt.

Nu maanden later zijn ze flink op de weg en kunnen ze al behoorlijk met mijn printer overweg. Ook het ontwerpen gaat ze goed af en we naderen het moment dat ze, eigenlijk zelf een printer moeten hebben.

Het zijn vrienden van elkaar maar wonen wel een behoorlijk stuk van elkaar af. In mijn optiek is CNC en ook 3D printen de toekomst op vele gebieden en daarom probeer ik ze op die weg te zetten en ze een voorsprong te geven.

U zult begrijppen dat, na alles wat zij in het afgelopen jaar hebben meegemaakt, het voor mij niet ophoudt bij het leren 3D printen. Ik probeer ze mentaal te begeleiden en bij elk probleem waar ik ze bij kan helpen er voor ze te zijn. Het levert een diepe vriendschap op en dus wil ik ook graag dat ze niet met rommel opgezadeld worden als het gaat om 3D printen.

Het zijn jongens met veel ups en down, en hoe kan het anders. Eerst zelf de bombardementen meemaken, dan vluchten, familie (oma, opa, broers en zussen) achter moeten laten en veel onzekerheid over het lot van die familie. In de stad van één van deze jongens is rond 60% vernietigd. Dan komen ze in een land waarin ze de taal niet machtig zijn geen vrienden kunnen maken en ga zo maar door. Daarnaast is het inkomen niet hoog. Zelfs niet als de moeders erg hard werken want het leven is duur.

Wat probeer te doen is om een financiële basis te leggen voor de aanschaf van een 3D printer voor deze jongens waarbij ze zelf ook een stuk moet meebetalen. Geen zorg dat kan. Maar door een basis te leggen weet ik ook zeker dat ze een 3D printer kunnen kopen waarmee ze echt uit de voeten kunnen zonder steeds tegen enorme problemen aan te lopen.

Ook namens Tymofii en Roman wil ik jullie alvast bedanken voor jullie wil om dit te lezen en natuurlijk nog veel meer als jullie hierin zouden willen meehelpen. Ik zal zeker terugkoppelen hoe het geld wordt uitgegeven en welke printer er gekocht wordt. 3D printers zijn er vanaf ca. 200 euro maar ik zoek dus naar iets beters voor ze en vandaar de crowdfunding. Zelf ben ik helaas werkloos en hoewel wij aardig in deze jongens investeren is dit gewoon teveel voor ons vandaar dat ik u allemaal aanspreek.

Organizer

Ronald Cremers
Organizer
Arnhem

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.