Main fundraiser photo

Help mij mijn boek uitgeven

Donation protected
Ik schreef een ode aan het pleeggezin van mijn vroegere schoonouders "De Bende van Hiernaast"
 
Omdat met name de redactie een erg dure maar noodzakelijke dienst is op weg naar het boek uitgeven in eigen beheer, en omdat ik als hulpverlener en VN ambassadeur mensenrechtenverdrag gehandicapten de kleine verdiensten die ik maar heb, meestal kwijt ben aan het dekken van de kosten hulpverlening doe ik een beroep op jullie.
 
Het boek beschrijft een aantal personen, uit de opvang van Pa en Ma.
 
Pa en Ma houden er een bijzondere manier van werken op na;
 
 • Verdeel en heers: Pa voert het team jongens aan, die zorgen voor alle onderhoud, de tuin het vuilnis en , zoals Pa het zo treffend noemt, "De bescherming van het vrouwvolk om dat we anders niks te vreten krijgen nie, en niks om aan te trekken hebben". Echte oost-Brabanders. Ma het team meiden, samen met dochter Elizabeth (Betje). Koken, huishouden en het in toom houden van het "manvolk" zijn hun belangrijkste taken.
 • Opvoeden laten ze zoveel mogelijk over aan de jongens en meiden onderling: Martin blijft gerust 3 weken in dezelfde kleren lopen, als er niet iets van gezegd wordt. Maar heeft Ma een wasmachine vol bonte was nodig, dan jagen de meiden op iedereen in gekleurd wasgoed. Zo motiveren ze ook Martin zich om te kleden. En hoeft Ma alleen nog maar lief aan Martin te vragen of ie alstublieft even doet douchen, nu hij toch uit de kleren gaat. Louter positieve ervaringen voor de getraumatiseerde Martin dus.
Leer Diego en kleine Marie kennen. Jan die uit een groot roemrucht reizigersgeslacht komt. En waarom staan er op een dag aan beide uiteinde van onze straat van die met uzi's bewapende politie terminators? Nou gewoon, omdat ze weer een nieuwe crisisopvang komen brengen. Compleet met colonne pantser Audi's uit de Holleeder klasse. Je leert ze kennen als de leden van de leukste bende van Nederland.
 
"Het leest gemakkelijk weg, en blijft boeien" is een van de complimenten die mijn vroege lezers me gaven. Het grootste compliment kreeg ik van Theun, die ik een stukje wilde voorlezen. Die had "nog 10 minuten om te luisteren" en dan moest ie weg. Na een uur voorlezen heb ik hem zelf maar weggestuurd. Zo geboeid blijven luisteren deed mij besluiten er echt voor te gaan.
 
Ik ben zo'n jeugzorgkind. Alleen mij hebben ze over het hoofd gezien, waardoor ik een beetje Diego een beetje kleine Marie en heel veel beetjes andere pleegkinderen ben uit het boek ben.

Je zou me geen groter plezier kunnen doen in dit leven, waarin ik al zo ontzettend veel verloor, dan helpen deze droom te verwezenlijken. Ik denk ook dat je als buitenstaander dit inkijkje in de bijzondere crisis en pleegopvang zult waarderen. Ik schreef het vooral om de sfeer, het onmisbaar gemaakt worden te beschrijven en om mijn ex vrouw en Pa en Ma's dochter te eren. Want bij De Bende van Hiernaast bleef niemand alleen achter. En werd er niemand over het hoofd gezien. Hooguit na 2 uur zoeken, slapend in de kast in de woonkamer gevonden.
 
Doe je mee, met De Bende van Hiernaast? Je gaat er geen spijt van krijgen.
Dank je wel voor je aandacht...
Meer informatie en een preview op de website van het boek: https://debendevanhiernaast.nl
 
Maar vooral, doneer je scheel alstublieft!

Organizer

Stefan Vlaminckx
Organizer
s-Hertogenbosch

Your easy, powerful, and trusted home for help

 • Easy

  Donate quickly and easily

 • Powerful

  Send help right to the people and causes you care about

 • Trusted

  Your donation is protected by the GoFundMe Giving Guarantee