Help ons natuurlijk vrij onderwijs verzorgen

Wij zijn Renate en Annemarie en wij zijn de oprichters van een natuurlijke vrije basisschool op Goeree-Overflakkee. Een school waarbij bewegend leren centraal staat en de kinderen voorop. NVO-GO is de naam van onze school wat staat voor natuurlijkvrijonderwijs op Goeree-Overflakkee
 
Natuurlijk staat bij ons voor het leven en leren in de natuur, maar ook voor doen wat natuurlijk aanvoelt. Kinderen hun natuurlijke pad laten volgen. Niet hele dagen stil zitten achter een bureau, maar laten bewegen, ontdekken en zichzelf laten zijn. Onderzoekend natuurlijk leren staat hier centraal.
 
Vrij staat bij ons niet voor vrijblijvend, maar wel voor je vrij voelen, vrij leven en leren in de natuur, je vrij kunnen gedragen, vrij van vaste leeftijdsgroepen en letterlijk vrij van steun door de overheid waardoor wij ons ook vrijer voelen in ons kindgericht onderwijs. Wij zijn dan ook een onbekostigde B3 school.
 
Onderwijs staat voor ons voor creatief onderwijs gericht op de natuurlijke behoefte van kinderen en het ontwikkelen van hun talent, met duidelijke doelen voor ogen. Bewegend leren en in balans zijn met ons lichaam, onze geest en ons hart staan centraal. Wij voldoen aan de richtlijnen van de onderwijsinspectie, maar daarbinnen bewegen wij ons natuurlijk-vrij.
 
Vanuit een sterk verlangen zijn wij dit initiatief gestart, maar we kunnen het niet alleen. Inmiddels is er een actieve groep ouders die meedenken en met wie we verbinden, maar we hebben meer hulp nodig.
 
Wij staan op dit moment startklaar, maar zijn nog zoekende naar de juiste locatie. In onze ideale droom is dat een groot stuk land waarop wij als coöperatie met de kinderen aan de slag kunnen. Buiten leren in optima forma. Ons eiland leent zich daar bij uitstek voor, maar daar is geld voor nodig. Investeerders in grond of een leen of pacht constructie. Om te starten zijn wij ook heel blij met één lokaal waarbij wij met onze (maximaal) 30 kindjes onze basisplek hebben en van waaruit we er steeds op uit trekken. Hoe dan ook hebben we vanuit die groei situatie spullen nodig om het lokaal mee in te richten en geld om met de kinderen op pad te gaan. Vandaar ons richtbedrag van 20.000,- euro, maar we vullen liever niet een bedrag in en zien graag wat er op ons pad komt. We zijn benieuwd naar wie ons verlangen voor een nieuw soort onderwijs graag steunt en wat daar tegenover mag staan. Lees al onze info op de uitgebreide website en beter nog "neem contact met ons op!" De link naar onze mooie website
 
Met alle steun die binnenkomt zijn wij geweldig geholpen. Wij zijn dankbaar voor al die hulp. Natuurlijk mag dat anoniem, maar nog mooier zou het zijn als je je aansluit bij onze mooie community van ouders en andere geïnteresseerden die dit initiatief een warm hart toedragen en met wie wij straks op ons mooie plekje geweldig leuke activiteiten gaan organiseren. Alles ten behoeve van de kinderen en een 'Saemen Thuus' gevoel. Voel je vrij om contact op te nemen. Op de website vind je de gegevens.

Donations

 • Natalie Marx 
  • €50 
  • 20 d
 • Jannetien Reedijk 
  • €15 
  • 1 mo
 • Ilja Jansen 
  • €20 
  • 1 mo
Become an early supporter 

Your donation matters

Fundraising team: Inzamelingsactieteam (2)

Renate Van Klaveren 
Organizer
Raised €50 from 1 donation
Stad aan 't Haringvliet
Annemarie Jansen 
Team member
 • #1 fundraising platform

  More people start fundraisers on GoFundMe than on any other platform. Learn more

 • GoFundMe Guarantee

  In the rare case something isn’t right, we will work with you to determine if misuse occurred. Learn more

 • Expert advice, 24/7

  Contact us with your questions and we’ll answer, day or night. Learn more