Help Merel aan een hulphond!

Hee!

Bedankt dat je een kijkje neemt. Mijn naam is Merel Wielenga, 24 jaartjes oud alweer en ik woon in Wilnis. Wil jij mij helpen om het leven weer in te stappen? Dit kan ik weer met een hulphond!

Maar wat doet een hulphond dan eigenlijk? Goede vraag! Iedereen kent wel de blindengeleidehond. Mijn hond is een psychosociale hulphond. Deze richt zich vooral op de psychische kant. Hij kan mijn spanningen aanvoelen en hierop anticiperen wanneer ik dat zelf niet kan. Door middel van afleiding, gaan liggen; net wat ik nodig heb op dat moment. Ook gaat mijn hulphond mij helpen om de “simpele” dingen van het leven weer op te pakken. Denk hierbij aan alleen de straat weer op durven, alleen boodschappen doen, mij rustig krijgen of een uitvlucht bieden als mijn spanning weer eens omhoog schiet van grote groepen mensen. Daarbij moet ik op mezelf leren vertrouwen, grenzen aangeven en verantwoordelijkheden dragen. Iets wat ik tot op hedens nog onwijs lastig vind, maar waar ik mijn hulphond in kan trainen om mij hierin te begeleiden. Kortom mijn weg terug het leven in!

En het allerleukste, maar het allerspannendste: ik ga de hond helemaal zelf trainen en opleiden van pup af aan. Dit doe ik natuurlijk niet alleen, maar met begeleiding en opleiding van Hond-Kat. Deze opleiding en alles bij elkaar kost geld… best veel geld ook en dit wordt niet vergoed. Daarom heb ik jullie hulp nodig :)
 
Maar waarom lukt dat leven dan nu niet zo goed? Nou, dat zit zo, een groot deel van mijn jonge leven struggle ik al met ernstige psychische klachten. Zo heb ik last van een eetstoornis, depressies, een persoonlijkheidsstoornis en een trauma. Ik heb veel therapieën gehad en een opname is mij ook niet vreemd, maar zit er ook vooral veel angst en onzekerheid. Inmiddels ben ik hier al 7 jaar non-stop mee bezig en er hard tegen aan het vechten. Toch blijf ik steeds vastlopen in zowel het systeem als in mijzelf. Ondanks alle intensieve therapieën en behandelingen gaat het met vallen en opstaan. Gelukkig blijf ik opstaan en durf ik steeds een stapje verder te gaan. Alleen blijf ik vastlopen: hoe graag ik ook wil, is de angst daarentegen ook erg groot. Leven en overleven wisselen elkaar nog vaak af, maar er is vooruitgang en ik hoop ook steeds meer het echte leven in te stappen.

Dit blijf ik nog erg lastig en eng vinden, aangezien mijn psychische klachten mij nog erg belemmeren. Zo wil ik dolgraag mijn opleiding Maatschappelijke Zorg afmaken en mijn diploma behalen zonder dat dit weer ten koste gaat van mijzelf. Wat voorheen wel gebeurde doordat ik niet met de spanningen, chaos en verantwoordelijkheden kon omgaan. Gelukkig is daar hulp voor en deze krijg ik ook, maar ik mis nog dat ene steuntje. Dat steuntje dat mij helpt mijn angsten te overwinnen en het leven echt weer te gaan leven. Mij een grote vrijheid en stuk zelfstandigheid terug gaat geven. Dit steuntje is een maatje, een hulphond!

Mijn vraag aan jullie is dan ook om deze stap mogelijk voor mij te maken. Met jullie hulp kan ik deze opleiding mogelijk maken en uiteindelijk uit de GGZ-wereld stappen mét het vertrouwen dat ik de grote boze buitenwereld ook echt aan kan. Alle kleine beetjes helpen! Ik zou het ontzettend waarderen en hoop dat jullie mij willen helpen mijn leven weer terug te geven en mijn droom uit te laten komen, samen met mijn hulphond.
Become the first supporter

Your donation matters

GoFundMe protects your donation

We guarantee you a full refund for up to a year in the rare case that fraud occurs. See our GoFundMe Giving Guarantee.

See all

Organizer

Merel Wielenga
Organizer
Wilnis, NL

Your easy, powerful, and trusted home for help

  • Easy

    Donate quickly and easily.

  • Powerful

    Send help right to the people and causes you care about.

  • Trusted

    Your donation is protected by the  GoFundMe Giving Guarantee.